Actualiteiten

Queenpins bij Ladies Night – dé film die Gierige Gerda niet mocht missen

Er zijn niet vaak films die passen bij mijn blog niche. Maar de nieuwe Kirsten Bell film Queen pins past meer dan per-fect midden in mijn niche. Daarom trok ik woensdagavond samen met mijn podcast co-host Iris naar Pathé voor de Ladies Night. Voor mijn eerste bioscoopbezoek sinds de Rona ons land in kwam. Sterker nog; mijn eerste echte uitje sinds de Rona. Ik had er zin in en toen ik de bioscoopzaal binnen kwam nóg meer. De stoelen bij Pathé Eindhoven zijn helemaal vervangen door enorme loungestoelen die met een druk op de knop in lig stand te zetten zijn. Je hebt een tafeltje voor je zooi, zodat je niet meer met je buur hoeft te vechten om de bekerhouder én je altijd een plek hebt om je popcorn neer te zetten. En de ruimte en het zicht op het scherm is beter dan ooit. Alle redenen om niet naar de bios te gaan zijn hiermee van tafel. Behalve misschien de kosten, maar daar kom ik zo nog wel op.

Waar gaat de film over?

Kirsten Bell speelt Connie Kaminski. Een voormalig Olympisch kampioen snelwandelen, die zich na haar succes en vele IVF behandelingen in financiële problemen en een slecht huwelijk bevind. Ze zoekt haar heil in extreme couponing, maar verliest zichzelf er in. Hierdoor kost het eigenlijk meer dan het bespaart. Ondertussen wordt de wig tussen Connie en haar man alleen maar groter. Dan ontdekt ze dat je met een klaagbrief aan bedrijven coupons kan krijgen voor 100% gratis producten. Als mede-couponer en best friend Jojo (gespeeld door Kirby Howell- Baptiste) Connie erop wijst hoeveel deze waard zijn besluiten ze dat dit een goede business zou zijn. Maar hoe komen ze aan coupons om te verkopen?

Wat vond ik van de film?

Ik vond de film veel leuker en vooral beter dan verwacht. Ik had een beetje een flauwe film verwacht, maar hoewel de film vol lachwekkende momenten zit was hij niet flauw. Het is goed geacteerd, mooi gefilmd en een heel leuk script. Zeker voor een komedie was het beter dan verwacht. Het verhaal is verder niet heel verrassend, maar zit wel heel goed in elkaar. Het einde is wel heel krachtig, maar ik wil uiteraard geen spoilers geven!

Is Ladies Night je geld waard?

Wij gingen op Pathés Ladies Night naar de film. Dit is altijd op de woensdag vóór de desbetreffende film officieel in de bioscoop komt. Wij betaalden €15,50 voor een kaartje, dit is geloof ik €4,50 meer dan een normaal kaartje. De grote vraag is dan of deze extra euro’s je geld waard zijn en ik ben van mening dat dat zo is. Naast dat je de film extra vroeg kan zien krijg je namelijk een welkomstdrankje. Maar ook kregen we in de zaal een drankje (Spa citroen) en zakje popcorn. Dit is buiten de bioscoop al zo’n €5,00 á €6,00 waard, maar in bioscoopkosten scheelt het natuurlijk nog véél meer. Daarnaast kregen we een goodie bag met een waarde van maar liefst €30,00! Wat mij betreft is een Ladies Night ticket dus de perfecte manier om budgetproof naar de bioscoop te gaan.

Pathé filmquiz

Bij zo’n speciale avond als Ladies Night horen ook speciale activiteiten. Normaal zijn er kraampjes te vinden in de hal van Pathé, maar je kan je voorstellen waarom dat dit keer niet zo was. Wel werd er een quiz georganiseerd. Via je mobiel moest je je inloggen om mee te doen. De vragen gingen over de film en er werden dus best wat vragen over aanbiedingen en coupons gesteld. Mijn hart ging tekeer, ik heb lang niet zo’n prestatiedruk gevoeld. In de afgelopen weken heb ik van veel volgers te horen gekregen dat ik de film Queenpins wel echt moest gaan kijken. Er was één vraag die ik niet wist en die ging over één van de actrices, die schijnbaar ook niet onverdienstelijk is in de muziekindustrie; Bebe Rexha. Iris wist deze vraag wel juist te beantwoorden en werd daarom de winnaar van de quiz. Ik werd tweede en kreeg een Oriflame pakketje t.w.v. €22,00 cadeau.

Queenpins is nú te zien in de bioscoop en de film is wat mij betreft echt een aanrader, zeker voor een avondje uit met vriendinnen.