Wie mij langer volgt weet misschien wel dat ik graag wat vaker vegetarisch wil eten. Ik heb daarom ook al een aantal vegetarische recepten gedeeld. Vandaag is er weer een vega recept en wel in een Griekse stijl. We zijn immers nog steeds bezig met onze wereldreis met recepten! Ik moet heel eerlijk zijn dat ik eigenlijk niet zo’n fan ben van köfte, maar deze vond ik erg lekker! Eet er een salade bij of tzatziki of allebei. En je Griekse-stijl maaltijd is helemaal af!
BIJGERECHT – 20 MINUTEN – 2 PERSONEN (8 KÖFTES)
Ingrediënten köfte:
- 2 kleine courgettes €1,18
- 75 gram groene linzen (geweekt) €0,15
- 2 el paneermeel €0,03
- 1 el olijfolie €0,07
- 2 tl paprikapoeder €0,06
- 2 tl knoflookpoeder €0,06
- 1 tl komijn €0,03
- ½ tl gember €0,02
- zout
Ingrediënten saus:
- 250 ml tomatensaus €0,23
- 2 el water
- 1 el olijfolie €0,07
- 2 tl paprikapoeder €0,06
- 2 tl Italiaansekruiden €0,08
- 1 tl komijn €0,03
- ½ tl kaneel €0,01
- zout
- 50 gram witte kaas €0,24
Kosten van dit recept per persoon: €1,16
Stap 1 – Rasp de courgettes en voeg wat zout toe zodat je zoveel mogelijk vocht eruit kan knijpen. (Dit doe je door het courgette in een schone theedoek te doen en er in te knijpen.)
Stap 2 – Meng de courgette, linzen (uitgelekt) en andere ingrediënten voor de köfte met elkaar in een keukenmachine. Kneed het, nadat het uit de keukenmachine komt, nog een beetje met de hand door en vorm er worstjes van. Leg deze op een bord en zet ze nog minstens een half uur in de koelkast.
Stap 3 – Voeg alle ingrediënten voor de saus ook samen in een pannetje. Vind je de saus te zuur dan kun je ook nog een klein beetje suiker toevoegen.
Stap 4 – Warm de saus op terwijl je de köfte bakt. Verwarm hiervoor eerst een beetje olie in een pan, de köfte is goed als hij goudbruin is. Serveer de köfte met de tomatensaus en een beetje witte kaas erover heen.
Het mooie van dit recept is dat het ook prima in te vriezen is! Slim dus om een hele batch klaar te maken als de courgettes in de aanbieding zijn en makkelijk voor dagen dat je even geen zin hebt om te koken!
Begrijp ik nu goed dat de linzen rauw er door gaan?
Ik heb ze niet gekookt, maar wel een paar uur laten weken in water.
Oké, dank je wel voor je reactie