filet americain
Recept Tot €1 Vakantie 2018 Vega

Recept: Vega préparé (filet americain)

Nu de vakantieperiode is aangebroken leek het mij leuk om daar iets mee te doen en wat is er nu leuker dan een culinaire wereldreis te maken? Daarom ga ik in juli en augustus alleen maar recepten delen uit andere landen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit pas bedacht toen ik mijn recept voor vandaag al klaar had, maar gelukkig vindt filet americain zijn oorsprong bij onze Zuiderburen en kon ik er nog mee weg komen.

Vorig jaar op Share a Perfect Day proefde ik voor het eerst de vega filet americain van de Vegetarische Slager, ik was meteen verkocht maar zo’n verpakking kost meteen rond de 2 euro, net als ‘gewone’ filet americain trouwens. Maar het blijft een populair smeersel voor op de borrelplank met feestjes en het is natuurlijk heerlijk op een broodje voor de lunch. Daarom wilde ik graag kijken of ik het zelf kon maken en dat is gelukt en dus kan ik nu dit recept met je delen!

SMEERSEL – 15 MINUTEN – 1 BAKJE

Ingrediënten:

  • 100 gram (droge) rode linzen €0,24
  • 2 el mayonaise €0,05
  • 2 el ketchup €0,05
  • 1 tl mosterd €0,05
  • 1 tl citroensap €0,02

In je keukenkast:

  • paprikapoeder
  • zout
  • peper

Kosten van dit recept: €0,41

Stap 1- Kook de linzen volgens de verpakking, maar zonder toevoeging van zout of (andere) kruiden en specerijen. Giet de linzen na het koken af.

Stap 2- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om alle ingrediënten te pureren.

Stap 3- Laat de puree afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar vervolgens (afgedekt) in de koelkast.

Smeer je vega filet americain lekker op een broodje of stokbroodje met zout en peper en lekker veel uitjes! Het recept is dus echt enorm makkelijk en vlug te maken en super cheap!

Wil je het recept vegan maken dan zul je wel ietsje meer kwijt zijn omdat de vegan opties voor de ingrediënten wat duurder zijn dan de ‘gewone’ opties, maar aan de 2 euro zal je lang niet komen!

Disclaimer: Prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste producten op het moment van schrijven, aanbiedingen uitgesloten. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.
Vegetarische filet americain