Hallo Jumbo Extra's App Telefoon Applicatie
telefoon apps

Sparen voor gratis producten met de Jumbo Extra’s app

Al ruim 20 jaar gebruiken we de bonuskaart bij Albert Heijn. En vroeger had ik ook klantenpassen van Emté en Super De Boer. Maar met overnames door andere supermarkten kwam daar een einde aan. Nu zijn het apps die ineens als paddenstoelen uit de grond schieten. Eerst kwam Plus met een app. Waarin je vooral voor tijdelijke spaaracties kunt sparen zonder zegels te plakken. En toen kwam Lidl met de app (die weer heel verwarrend de Lidl Plus app heet) kwam voor extra kortingen. Dus kon de Jumbo niet meer achter blijven. En nu is hij daar: de Jumbo Extra’s app!

Wat kun je met de app?

Voor nu is de app vooral bedoeld om punten mee te sparen. Bij bepaalde boodschappen krijg je punten. Met deze punten kun je weer sparen voor korting, gratis producten en uitjes. Je spaart dus niet per se bij elke keer boodschappen. Maar alleen op bepaalde actieproducten. Hoeveel je dan spaart verschilt ook per product. Hoeveel dit is en waarop je punten kunt sparen kan je zien in de app.
Ter introductie van de app wordt een gratis La Place chocoladereep t.w.v. 2,59 weggeven. Normaal zou je daar dus punten voor moeten sparen. Ik heb met 2 bezoeken aan de supermarkt, waar ik puur dát gekocht heb wat ik nodig had, 153 punten verdient. En dat is zonder de 100 punten die je krijgt om je te bedanken voor deelname. Die krijg je pas na 3 keer scannen. Bij het maken van de foto was de app inmiddels wel al voor de derde keer gebruikt en dus heb ik daar wel wat meer punten.

Waar kun je voor sparen?

Je kunt op dit moment voor 3 dingen sparen. Korting op uitjes, korting op je bon en gratis producten. De waarde van de punten die je moet inleveren t.o.v. van de normale prijs van de producten verschilt nogal. Wil je een uitje boeken dan werkt het net zo als bij de spaaracties van eerdere jaren. Het verschilt dan hoeveel korting je uiterlijk kan krijgen met welke datum je boekt. Op zich kan dat dus veel korting opleveren, maar het is altijd goed om te vergelijken met acties van andere partijen.

De korting op je bon staat op dit moment op €2,50 bij inlevering van 500 punten. Dat zou betekenen dat je dus ongeveer €50,00 aan thee, bruisend water of Jumbo brood- & toastsalades uit moet geven voor je korting krijgt. Geen megadeal dus, maar mooi meegenomen.

Spaar je voor gratis producten dan heb je iets meer ‘winst’. Zo kun je ook 490 punten inleveren voor een sixpack Heineken 0,0% en die kosten normaal €4,13. Dat is dus wel extra korting. Maar als je die Heineken dan niet drinkt kun je toch beter voor de bonkorting of korting op een uitje gaan. Ik vind het erg leuk dat er keuze is.

Spaaracties in de winkel

Naast de spaaractie in de app heeft Jumbo ook vaak spaaracties in de winkels. Nu kun je sparen voor servies, maar tot een paar weken geleden liep er een spaaractie voor pannen. In plaats van fysieke zegels kun je deze spaaracties ook gebruiken in de app. Als je dit aan zet krijg je meteen 5 extra servieszegels. En als je al papieren zegels hebt of die van je (schoon)moeder of buurvrouw krijgt dan kun je deze bij de servicebalie laten omzetten. Dus dat is hierbij geen probleem. En trouwens; andersom werkt het ook als jij juist voor je (schoon)moeder of buurvrouw spaart. Zo hoef je niet meer bang te zijn dat je je zegels kwijt raakt! Voor zover ik kan zien kan je alleen niet allebei digitaal sparen zonder ze tussendoor fysiek op te halen. Dat is dan wel een beetje jammer.

Voorkeuren aangeven

Om het afrekenen sneller te maken heeft de app ook een handige optie om vaste keuzes in te stellen. Wil je wel of geen bon? Spaar je mee met de spaaracties? En hoe zit het met koopzegels? Wat mij betreft heel handig, vooral voor die laatste omdat die vraag toch stiekem nog wel eens wordt vergeten. Van wat ik hoor zeker bij jonge mensen omdat ervan uitgegaan wordt dat het een dingetje is voor 50 plussers.

Mijn verwachtingen

Ik vind het nog heel erg moeilijk om een oordeel te geven over het sparen. Het gaat heel erg veel uitmaken waarop de punten worden vergeven. Nu we in de eerste weken zitten en je punten kan sparen op alledaagse aankopen als melk, kaas en bakkerijproducten gaat het misschien rap. Als dat zo blijft is het een leuke actie. Ik hoop dat de producten die je kunt kopen met de punten een beetje bruikbaar blijven. En dat de punten die je moet inleveren niet te hoog worden.

Ter introductie krijg je een gratis chocoladereep. Het zou best leuk zijn als er vaker via de app gratis producten zouden uitgeven. Al zouden het samples zijn. Maar ik geloof dat het enkel de bedoeling is dat je kunt gaan sparen voor de gratis producten. Vergelijkbaar eigenlijk met de app van Jan Linders.

Problemen

Ik las vorige week dat er wat opstartproblemen waren met de nieuwe app. Helaas kan dat gebeuren. Volgens mij ontstonden de problemen vooral als men een fysieke pas aan de app wilde koppelen. Ik heb zelf al mijn passen digitaal en hoef dus geen los pasje meer te hebben. Ik heb verder ook geen problemen ervaren. Maar durf dus niet te zeggen of dit komt omdat ze zijn opgelost of omdat ik geen fysieke pas heb. Voor meer informatie over storingen en problemen wil ik je toch naar Jumbo zelf verwijzen.

Het blijft moeilijk om een nieuwe app goed te beoordelen. Vooral omdat ze natuurlijk altijd beginnen met aantrekkelijke acties. Het is dus vooral afwachten. Toch vind ik het heel aantrekkelijk dat Jumbo überhaupt met een app en extra acties komt. Normaal zijn ze namelijk niet zo’n stuntsupermarkt. Ik ben wel erg benieuwd hoe hard het punten sparen zal gaan.

Heb jij de Jumbo Extra’s app al gedownload?

2 gedachten over “Sparen voor gratis producten met de Jumbo Extra’s app”

  1. Bij de lidl doe ik 80% vd boodschappen en die app gebruik is dus vaak als het dingen zijn die ik regelmatig koop, is ongeveer 25%.
    De Jumbo is 15 min rijden en kom ik slechts 1x per maand zo ongeveer. Als ik dan lees hoe dat systeem is denk ik niet dat het voor mij wat is. Al die uitjes doe ik toch niet aan mee en ook pannen etc hoef ik niet dan blijft er weinig over om wel aan mee te doen.
    Dank voor de review,

  2. dank voor je informatie; het trekt mij nog niet direct over de streep om het te proberen merk ik …..

Reacties zijn gesloten.