folders

Waarom ik een nee-nee sticker op mijn brievenbus heb

Aanbiedingen delen is zo’n beetje mijn core business, zeker op Instagram en Tiktok deel ik meer dan wekelijks alle deals. Veel mensen zijn dan verbaasd als ze zien dat ik een ‘nee-nee’- sticker heb op mijn brievenbus. Maar je hoeft folders helemaal niet fysiek te krijgen, er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden om ze online te bekijken. Mijn favoriete plek van dit moment? Dat is Folderz.nl. Waarom? Al vanaf woensdag druppelen de folders voor de week erop langzaam binnen en op zondag is alles compleet zodat ik maandag netjes mijn video kan plaatsen. Maar welke app of website jij ook gebruikt, ze hebben allemaal voordelen ten opzichte van de fysieke folders. 

Alleen de relevantie folders doornemen

Oké, ik spit alle reclamefolders uit. Of ik een winkel nou in de buurt heb of niet, ik zal altijd even spieken. Maar wel alleen van supermarkten en andere winkels waarvan ik weet dat ze er deals kunnen hebben. Spar laat ik over het algemeen links liggen, net als de DA drogisterij. Maar verder wordt ik niet tegengehouden door mijn locatie. Maar voor jou kan het juist andersom zijn. Krijg je fysiek wel de folder van een supermarkt twee dorpen verderop, maar niet die van de supermarkt bij je werk om de hoek, dan is dat heel frustrerend. Online kun je dus zelf zoeken welke winkels voor jou relevant zijn en die doorlezen en zoeken naar de deals. 

Je bent minder vatbaar voor impulsaankopen

Ben je vatbaar voor impulsaankopen? Zorg dan dat je de folders van winkels waar je hebberig van wordt overslaat. Zo zie je geen aanbiedingen waarvan je het gevoel hebt dat je ze niet mag missen, maar die eigenlijk prima overgeslagen kunnen worden. En wat denk je van spullen die niet over boodschappen vallen? Het is goed om in je achterhoofd te houden dat de folders niet worden verspreid om jou te helpen besparen, ze zijn bedoeld om meer geld uit je zakken te kloppen. Het is marketing, dus sla die folders waarvan je weet dat je er hebberig van wordt. Ga eens in de zoveel tijd eens bewust bij deze winkel binnen en stel jezelf een budget dat je mag uitgeven. Veel leuker!

Makkelijk aanbiedingen vergelijken

Als je met fysieke folders aanbiedingen wil vergelijken kan dat heel erg lastig zijn. Maar bij de online folders is dat veel makkelijker. Wil ik weten bij welke winkels de bloemkolen het goedkoopst zijn deze week? Dan zoek ik op bloemkool en vind ik alle winkels waar het in de folder staat. Maar ook als ik zoek naar mijn favoriete deodorant, dan zoek ik gewoon op Odorex en zie ik of deze ergens voor een euro in de actie is. Het is natuurlijk niet nodig, zelfs af te raden, om elke week meerdere winkels langs te gaan. Maar als je weet waar jouw boodschappenlijstje deze week het goedkoopst is, kun je wel beslissen om eens naar een andere winkel te gaan dan in jouw standaard supermarkt. 

Niet meer wachten op de bezorger

Zoals ik al zei; bij Folderz.nl druppelen de eerste folders al vanaf woensdag binnen. Ik hoef dus niet te wachten tot de bezorger eens uit bed komt om mijn folders te bezorgen. Wat ik zelf ook wel heel erg fijn vind is dat mijn oud papier kliko niet helemaal vol komt te zitten met allerlei folders waar ik eigenlijk niet om heb gevraagd, want wat zit er allemaal niet in zo’n folderpakket als je die in de bus krijgt? Ik koop niet elke week een bank en klussen heb ik al heel lang niet meer gedaan dus de folders van doe-het-zelf-zaken zoek ik ook wel op als ik weer ga verhuizen. Er zijn een aantal bedrijven in Nederland die persoonlijke folderpakketten aanbieden en toen Gierige Gerda nog in de kinderschoenen stond heb ik het daar ook weleens over gehad, want ik was enthousiast. Maar het is in de praktijk veel minder handig dan het in theorie zou moeten zijn. En naast dat ik de online folders dus veel handiger vind is het in alles natuurlijk ook gewoon veel beter voor onze planeet om de folders digitaal te bekijken dan ze thuis te laten bezorgen. Of dat nu met de grote meute mee is of in een persoonlijk pakket.

Niet alleen voor Nederlandse supermarkten 

Ik had het al even over de folders van winkels bij jou en je werk in de buurt. Maar wat als je graag een keer in Duitsland of België wil gaan shoppen? Dan heb je ook speciale foldersites en als je al gewend bent om Folderz.nl te gebruiken is dat helemaal mooi, want deze sites hebben dezelfde indeling. Voor Duitse folders kun je gaan naar Prospektangebote.de en voor België ga je naar Promotiez.be. Let wel goed op wanneer de folders daar geldig zijn, dat komt namelijk niet allemaal overeen met wat we verwachten in Nederland. 

Ik mis soms het nostalgische van de fysieke reclamefolders wel. Als ik dan klaar was met mijn huiswerk, of er een korte pauze van had, samen met mijn ouders, een kop thee en natuurlijk een speculaasje. Mijn moeder was vooral geïnteresseerd in wat er bij de supermarkt in de aanbieding was en ik wilde altijd het Xenos foldertje als eerste bekijken. Maar goed, tijden veranderen en nu is folders lezen voor mij ook vooral mijn werk. Oh, wat heb ik toch een zware baan…