voorraadkast
Voorraadkast

Waarom september de ideale maand is om je voorraad op te bouwen

In de zomer zijn we bezig met zon, ontspannen en plezier maken. We gaan lekker op vakantie of doen leuke dingen in en om ons huis. Zelfs met de regenachtige dagen in de vakantie heb ik vooral heel veel mensen lol zien hebben. Maar dan komt september weer in zicht, de scholen beginnen weer en volwassenen gaan terug naar het werk. Dan zien we ook de schade op onze bankrekening en besluiten veel mensen; nu moeten we even de broekriem aantrekken. En dat weten de winkeliers ook, daarom is september het perfecte moment om te beginnen met geld besparen! 

Terug naar normaal na de zomervakantie

Veel mensen letten tijdens de zomervakantie helemaal niet op hun geld, of op aanbiedingen. Anderen beginnen midden augustus te klagen dat er geen goede deals zijn geweest. Maar dat is helemaal te verwachten, zoals ik al wel eens heb uitgelegd in een artikel over de beste maanden om deals te scoren. In september hebben we weer oog voor aanbiedingen en dus zorgen de supermarkten dat er ook weer lekker veel deals zijn. Zorg daarbij wel dat je altijd kritisch blijft of een aanbieding wel echt een deal is. 

Betere voorraaddeals 

Door de zomer heen zijn er altijd wel aanbiedingen, folders komen immers elke week uit. Maar wie mij volgt op Instagram en elke week de foldertips voorbij ziet komen; dan zie je dat veel deals in die periode te vinden zijn vooral zijn op ‘verwennerij’ producten. Frisdrank, ijs en andere lekkere dingen. Aanbiedingen op wasmiddel en vaatwastabletten zijn er wel, maar deze zijn niet bepaald ‘deals’ te noemen. In september kun je weer deals vinden die onder bodemprijzen kunnen zakken! 

Voordelige groenten

Wat de aanbiedingenmaand september anders maakt dan november, januari en februari is dat in deze tijd ook de groenteprijzen nog enorm goed zijn. Dus je kunt een goed deel van je boodschappenbudget uitgeven aan voorraad omdat het niet naar dure groenten hoeft te gaan. Maar je kunt natuurlijk ook van groente voorraad aanleggen, door deals lekker in te vriezen en daar van te genieten op het moment dat de zomer echt voorbij is. 

Voorbereiding voor de lange termijn

Als je echt alle voordeel wil halen uit de aanbiedingen zul je moeten werken met een voorraad, want als je een goede voorraad opbouwt krijg je te maken met een bespaarsneeuwbal. Hierover heb ik geschreven in mijn boek ‘Haal Alles Uit Je Geld’, dus als je daar meer over wil weten is mijn boek echt een aanrader. Maar het is niet zo dat vanaf september, tot de zomer weer om de hoek komt kijken, de aanbiedingen alleen maar goed zijn. Dus is het verstandig om voor je voorraadproducten een voorraad aan te leggen tot januari/ februari. Of langer als je echt denkt te maken te hebben met een unieke deal, uiteraard. Kijk ook goed of er nog wat producten over zijn uit de sale, want ook daar kun je vaak nog geweldig op scoren! 

Wees slim, bespaar meer

Zoals ik al zei is het echt heel erg belangrijk om goed te kijken of een aanbieding wel een goede deal is. Niet alles wat in de aanbieding is is goedkoop. Hoge korting betekent niet altijd lage prijs. Zorg dus dat je weet wat je bodemprijs is en maak de juiste keuzes. Want een aanbieding kan een goede deal zijn voor wasmiddelpods, maar niet per se voor wasmiddel an sich. En de vraag is dan of je bereid bent meer te betalen voor pods of dat je toch liever de beste prijs voor wasmiddel hebt.  

In september is het gewoon een van de beste momenten om te beginnen met besparen, vooral omdat je dan meteen aan de slag kan met je voorraad opbouwen en je dus meteen resultaat ziet!