Terugblik

Wat heeft Albert Heijn Premium mij in 2023 bespaard

Afgelopen 2 jaar heb ik gratis gebruik mogen maken van Albert Heijn Premium. Niet omdat dit een samenwerking was ofzo, gewoon een lieve kennis die iets met mij deelde. Maar nu is het moment daar om weer te verlengen en is de pret van gratis deelname over. Ik moet dus, net als iedereen, 12 euro betalen om gebruik te maken van alle voordelen. De grote vraag is dan; is dat mijn geld waard? Tijd dus om even uit te rekenen of ik moet verlengen of niet. 

Totale extra besparing

Helaas zie je in de app alleen je ‘totale’ extra besparing en niet wat je het afgelopen jaar extra hebt bespaard, dus ik moet een klein beetje gokken. Er staat nu 37 euro extra besparing, vorig jaar heb ik 22 euro extra bespaard. Dat komt erop neer dat ik dit jaar maar 15 euro uit het Albert Heijn Premium abonnement heb gehaald. Dit jaar heb ik ongeveer 845 euro uitgegeven bij Albert Heijn, dus dat komt weer neer op (bijna) 2 procent. Maar 15 euro is maar nét wat meer dan het abonnementsgeld. Gelukkig heb ik er dus niet voor hoeven betalen, maar wat vind ik er dan van voor komend jaar? 

10% korting op het biologische assortiment

Schijnbaar heb ik het afgelopen jaar helemaal niks gekocht uit het biologische assortiment van Albert Heijn. Dat komt denk ik omdat ik dit jaar heel erg op vaste items af ben gegaan die alleen bij Albert Heijn verkrijgbaar waren. Best veel cashbacks en aanbiedingen. Mijn gewone dagelijkse boodschappen deed ik het afgelopen jaar vooral bij Lidl en het waren toch vaak de dagelijkse dingen waarvan soms biologisch in mijn mandje verdween. Vooral vanwege de prijs. 

Mijn Bonus Box – Premium

Van Mijn Bonus Box – Premium heb ik dan wel weer een beetje gebruik gemaakt, en dat is ook best wel een groot deel van het bedrag van wat ik bespaard heb. Namelijk 10 euro. Grote vraag is wel of dit echt besparing is. Normaal heb je ook Mijn Bonus Box voordeel, je kunt er alleen maar vijf uitkiezen en activeren. Bij Albert Heijn Premium zijn dat er tien, maar het is zelden voorgekomen dat ik daadwerkelijk tien producten activeerde en ze ook echt allemaal kocht. Waarschijnlijk zou ik dezelfde besparing hebben gehad zonder Albert Heijn Premium, dat is alleen niet te controleren want dat wordt niet bijgehouden.

Koopzegels

Ik heb dit jaar, net als vorig jaar 2,5 boekje vol gespaard aan koopzegels, dat is 6,5 euro aan rente ofwel 3,25 euro extra rente omdat ik Albert Heijn Premium heb en daarmee twee keer zo snel spaar. Zelf vind ik het snellere sparen wel heel lekker, dus daar blijf ik gewoon mee doorgaan. Als je het alleen hiervoor doet ga je pas verdienen nadat je voor 1021 euro aan boodschappen hebt gedaan en overal koopzegels bij hebt gekocht.

AH Miles/ Air Miles

Wat vroeger Air Miles heette is nu AH Miles. De waarde voor deze miles is (als ik kijk naar hoe dit in mijn account weergegeven is) ongeveer 50 cent voor 100 AH Miles. Ik heb ongeveer 1,50 euro aan AH MIles verdiend in het jaar dat ik gebruik heb gemaakt van Albert Heijn Premium, dat zou dus maar 75 cent zijn zonder Albert Heijn Premium. Zelf vind ik deze spaaractie wel leuk, soms als ik dan bij Albert Heijn ben krijg ik op de zelfscan de vraag of ik punten wil inleveren voor korting en dat is altijd mooi meegenomen!

Overige spaaracties

Ook bij overige spaaracties krijg je dubbele spaarpunten, dat is altijd leuk als je voor een pannenset of handdoeken spaart. Helaas gold het twee keer zo snel sparen niet op de Disney-plaatjes. En met de krassen-voor-gratis-producten actie kreeg je ook geen dubbele kraskaartjes. Dat is natuurlijk jammer, maar ook begrijpelijk, want dan gaat het wel heel erg hard. 

Ik weet niet hoe mijn 2024 eruit gaat zien, dus of ik mijn 12 euro eruit ga halen weet ik ook nog niet. Maar omdat ik dit jaar sowieso méér dan 12 euro eruit heb gehaald, heb ik besloten om het Albert Heijn Premium abonnement door te laten lopen. 

Dit artikel bevat affiliatelinks.