sinterklaas

Zo kun je besparen als je nú nog Sinterklaascadeautjes moet kopen 

Laat ik beginnen te vertellen dat je, zeker als je speelgoed wil kopen, dat je dit eigenlijk zoveel mogelijk voor eind september moet hebben gedaan. En ja, ik weet dat dat nu rijkelijk laat is. En als je nu nog moet shoppen is tweedehands denk ik ook niet helemaal meer een goede optie. Daarom nog even wat tips hoe je nu nog een beetje kunt besparen. En ik ga me niet alleen richten op kinderen, deze tips zijn voor cadeautjes voor alle leeftijden.

Oude cadeaubonnen gebruiken

Veel mensen hebben oude cadeaubonnen liggen die niet worden gebruikt. Door deze te gebruiken om cadeaus te kopen hoef je je bankrekening niet aan te spreken. Daarbij weten veel mensen niet dat cadeaubonnen en cadeaukaarten ook een vervaldatum (kunnen) hebben. Het is dus goed om deze op tijd te gebruiken en ook goed; geef de cadeaubonnen zelf niet door. In elk geval niet als ze al heel lang in een lade liggen. Wil je een (online) aankoop doen en heb je geen cadeaubon meer van deze winkel? Dan kun je ook eens kijken bij Wissel.nl. Hier verkopen ze cadeaubonnen met korting, zodat je alsnog een kleine korting hebt! En alle korting is beter dan niks toch?

Spaarprogramma’s 

Eigenlijk heb ik nooit aandacht besteed aan het ING rentepunten spaarsysteem. Tot ik er eerder dit jaar achter kwam dat er eigenlijk wel heel erg leuke spullen te koop zijn en dat de deals eigenlijk best leuk zijn. Nou zijn er best wel veel spaarprogramma’s in Nederland. Kijk eens of je misschien met een van deze acties een leuke korting kan scoren op iets wat je toch al wilde kopen. Ik werd eigenlijk best verrast dat ik 10 euro wist te besparen op mijn aankoop. 

Shop in de winkelstraat, niet online

Ik zou het niet vlug zeggen door de rest van het jaar. Maar ik denk dat je zo last minute grotere kans hebt om goede deals te scoren in de fysieke winkels, dan online. Die laatste willen er nu gebruik van maken dat mensen die nu nog moeten shoppen kiezen voor het gemak. In de winkelstraat kunnen nog leuke acties zijn en ga dan vooral eens naar de winkels waarvan je niet verwacht dat je er de beste deals kunt scoren. Denk bijvoorbeeld aan een budgetwinkel of drogist. Soms vind je daar echt heel lekkere deals op cadeaus die perfect zijn voor pakjesvond. 

Geef een abonnement 

Of het nu gaat over een abonnement op een tijdschrift, een luisterboeken app of een streamingsdienst. Een abonnement kan een heel waardevol cadeau zijn voor degene die het krijgt. Schrijf de inloggegevens in een kaart en de krijger kan beginnen met lezen, luisteren of kijken. 

Snoepgoed gaat al vroeg in de uitverkoop

Wat me de afgelopen jaren is opgevallen is dat Sinterklaas snoepgoed meestal al op 5 december, soms zelfs al wat eerder, in de aanbieding gaat. Denk aan 1+1 gratis of iets anders. Wil je dus nog voor een leuk prijsje chocoladeletters scoren? Doe dat dan super last minute. Misschien kun je dan niet meer de juiste letters vinden, maar wees creatief. Met een leuk gedicht kun je uitleggen waarom iemand die Minke ineens een letter G in haar pakje vindt en natuurlijk is de S van Sinterklaas altijd goed. 

Last minute shoppen is altijd duurder dan op tijd beginnen. Maar ik heb heel erg goed nieuws voor je, want volgend jaar is het weer Sinterklaas en nu je dat weet kun je je alvast goed voorbereiden. Dus blokkeer vast een paar dagen in september om Sinterklaas inkopen te gaan doen.