vaste lasten

Zo gebruik je alle streamingsdiensten, voor een fractie van de prijs

Ik ben enorme fan van streamingsdiensten. Eerder was ik deel van een groepje dat wachtwoorden deelden met elkaar, maar nu wordt dat moeilijker gemaakt en moeten dus meer mensen op zoek naar andere oplossingen. Mijn oplossing is simpel; elke maand een andere dienst in plaats van ze allemaal tegelijk! Ik weet alleen niet of ik na deze maand Prime video op wil zeggen, want ik heb sinds het uitkomen van de film The Idea Of You deze film al een veel paar keer gekeken. Maar goed, normaal wissel ik dus elke maand welke streamingsdienst ik op dat moment gebruik en dat bespaart me heel erg veel geld.

Per maand Per jaar
Netflix 7,99 95,88
Prime video 4,99 59,88
Disney+ 10,99 131,88
HBO max 7,99 95,88
Videoland 4,99 59,88
Apple+ 9,99 119,88
Discovery plus 3,99 47,88
SkyShowtime 6,99 83,88
Totaal per jaar 57,92 695,04

Dit kosten de grote streamingsdiensten per maand

De prijzen van streamingsdiensten lopen nogal uiteen, het aanbod ook. Dus het is misschien niet eens nodig dat je ze echt allemaal tegelijk hebt. Als je deze streamingsdiensten dus allemaal tegelijk en het hele jaar door zou hebben zou je bijna 700 euro per jaar kwijt zijn. Dit is echt wel een heel groot bedrag en dat kan heel makkelijk met meer dan 90% naar beneden wordt gebracht.

De kosten van de grote streamingsdiensten per jaar

Neem je nou elke maand een andere streamingsdienst, dan betaal je maar ongeveer 60 euro per jaar. Dat is nogal een verschil. En je bespaart niet alleen geld, maar ook heel erg veel tijd. Want ik weet zeker dat ik niet de enige ben die dan aan het scrollen is op zoek naar wat ik moet kijken. En uiteindelijk niet weet wat ze moet kijken door de keuzestress.

Besparen op je tv-abonnement

Ook op mijn televisie abonnement bespaar ik al jaren enorm door deze niet te hebben, maar in plaats daarvan te kiezen voor een NLziet abonnement. Hier kan ik alle televisieprogramma’s (terug)kijken die ik wil en ook zonder reclame. Het fijne is dat ik dit ook gewoon kan stopzetten als er eigenlijk geen leuke programma’s zijn. Dit betekent dus dat ik ongeveer de helft van de tijd geen NLziet hoef te betalen. Je bespaart ongeveer 200 euro door geen televisie abonnement te hebben, heb je elke maand de premium versie van NLziet (zonder reclame) dan kost dat ongeveer 120 euro. Maar de besparing kan rap oplopen als je niet elke maand afneemt. Daarbij kun je NLziet overal kijken en voor mij is dat extra handig want ik ben niet altijd thuis.

Het kost je natuurlijk wel steeds wat moeite om je abonnement op te zeggen en weer te herstarten, maar het is echt de makkelijkste 600 euro die je jezelf kunt besparen. En als je graag één van de streamingsdiensten doorlopend wil hebben en alleen met de andere afwisselt kan dat natuurlijk ook. Doe het zoals het bij jou past, maar zodat het wel lief is voor je portemonnee.