Reclamefolders

Zo kunnen mijn foldertips jou helpen (ook als je een winkel niet in de buurt hebt) 

Op maandag (en soms op dinsdag, bijvoorbeeld in de week van Pasen) plaats ik op Instagram en Tiktok een video met daarin de, naar mijn mening, beste deals van die week. Hiervoor bekijk ik de folders van zo’n beetje elke supermarktketen van Nederland. Dat betekent Albert Heijn en Lidl, die door bijna heel Nederland zitten. Maar ook Poiesz en Jan Linders, die alleen in respectievelijk Noorden en Zuiden van Nederland te vinden zijn. Niet iedereen kan dus gebruik maken van alle acties die ik noem, dat wil echter niet zeggen dat je niks aan deze deal hebt want opletten is altijd handig!

Zo leer je wat een goede prijs is 

Door te zien wat de aanbiedingen zijn bij andere winkels leer je toch wat goede prijzen zijn. Zeker als je nieuw bent in het zoeken naar de allerbeste prijs kan dat een eyeopener zijn. Maar ook betreft groente en fruit kun je leren wat goede prijzen zijn. Want als komkommers in januari te koop zijn voor 99 cent is dat voor januari wel een prima aanbieding, want komkommers zijn zomergroenten die in de winter uit het buitenland of de verwarmde kas moeten komen. In de zomer is 99 cent dan weer best duur, ze noemen de warmste periode van het jaar niet voor niks ‘komkommertijd’. Maar ook voor A-merken kun je leren wat de goede prijzen zijn én welke A-merken in de aanbieding goedkoper zijn dan huismerken.

Welke winkels hebben goede aanbiedingen? 

Regelmatig krijg ik berichtjes met daarin ‘wil je supermarkt x ook meenemen in je foldertips?’ Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik echt niet altijd álle folders doorkijk, maar de ene keer kom ik niet toe aan de ene winkel en de andere keer kom ik niet toe aan de andere winkel. Als ik de aanbiedingen van jouw favoriete winkel nooit noem kan dat twee redenen hebben; of jouw winkel maakt zijn aanbiedingen niet via een folder bekend voor ik de video’s opneem. Of jouw favoriete winkel heeft gewoon nooit de deals die ik goed genoeg vind om mee te nemen in een video van maximaal 90 seconden. 

Waar moet je zijn voor welke actie? 

Niet alleen welke specifieke winkel je moet zijn, maar ook wát voor winkel je moet zijn kan uitmaken. Zo kun je er in de regel van uitgaan dat je voor etenswaren het beste bij de supermarkt terecht kan. De A-merken en aanbiedingen koop je dan bij de gewone supermarkt. Voor huismerken en producten die niet in de aanbieding zijn kun je beter bij de budgetsupermarkt terecht. Voor persoonlijke verzorging en huishoudelijke producten kun je (in de regel) altijd beter naar de budgetdrogist gaan om deze producten daar in de aanbieding te kopen. Bij andere winkels, zoals budgetwarenhuizen of winkels die heel erg claimen de goedkoopste te zijn zónder aanbiedingen moet je heel erg oppassen. Je zult daar bijna net zo vaak een goede deal scoren als teveel betalen, reken dus altijd uit wat je betaalt per liter, kilo of stuk. 

Ik kan niet elke week dezelfde deals delen, maar het is dus altijd slim om ook op te letten als de deals die ik bespreek niet bij een supermarkt in jouw buurt zijn. Tenzij je een product natuurlijk echt nooit koopt, want aanbiedingen zijn leuk. Maar een deal is pas echt een deal als het iets is wat sowieso op je lijstje zou hebben en nu voor veel minder kunt inslaan.