Recept

Recept: Weekmenu april – Spaghettisaus op 2 manieren

Champignonsaus

Ingrediënten 4 porties (€1,44* per portie)

  • 400 gram gehakt
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroente
  • 500 gram tomaten passata
  • Bouillonblokje

Groentesaus

Ingrediënten 4 porties (€1,26* per portie)

  • 400 gram gehakt
  • 500 gram champignons
  • 500 gram tomaten passata
  • Bouillonblokje

Pasta per portie

  • 100 gram pasta per persoon
  • Bouillonblokje per pan water

* Gebaseerd op de prijzen van Albert Heijn april 2021

Stap 1 – Bak in 2 pannen het gehakt aan. Snijdt ondertussen de champignons in plakjes en hak de roerbakgroenten nog kleiner met een keukenmachine.

Stap 2 – Voeg de champignons aan de ene pan met gehakt. En de roerbakgroenten aan de andere pan met gehakt toe. Laat dit even goed aanbakken, waarschijnlijk gaat het flink stomen omdat de groenten veel vocht bevatten. Laat dat gebeuren en roer het gehakt en de groenten met elkaar.

Stap 3 – Aan elke pan voeg je 500 gram tomaten passata toe. Vul dan het pakje voor ongeveer de helft met water, spoel de verpakking schoon en giet het water in de pan erbij. Laat met een bouillonblokje erbij  aan de kook komen, roer af en toe door zodat de bodem niet aanbrand.

Stap 4 –  Laat ongeveer 10 tot 15 minuten op klein vuur pruttelen. Verdeel dan per pan over 4 bakjes, in totaal 8 bakjes, en laat afkoelen voor het in de vriezer gaat.

Als je de pasta gaat maken, haal de saus dan ongeveer 24 uur van tevoren uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien. Kook 100 gram pasta per persoon volgens de verpakking, maar met een bouillonblokje in het water. Warm de saus op in een wok en je eten staat in 15 minuten en zonder gedoe op tafel.  Overigens is dit recept bij mij geen twee keer precies hetzelfde. De basis van het gehakt met de tomatensaus is het belangrijkste.