Recept Tot €2 Vega

Recept: Spitskool ovenschotel

Een gerecht wat met grote regelmaat hier op tafel staat is ovenschotel. Ik maak verschillende varianten, met als basis gehakt en aardappelpuree maar verschillende groenten en finishes. Vandaag deel ik mijn meest favoriete versie; de ovenschotel met spitskool. Spitskool is een groente die je prima in kan vriezen en die ik dus eigenlijk altijd in de aanbieding koop en waar ik dus zelden onderstaand bedrag voor betaal, net als trouwens voor de andere ingrediënten. De laatste keer dat ik dit at kostte het maar €0,82 per persoon! Daarnaast is het doodeenvoudig en SUPER erg lekker!

HOOFDGERECHT – 20 MINUTEN – 2 PERSONEN

Ingrediënten:

  • Halve spitskool €0,70
  • 200 gram gehakt €0,92
  • Aardappelpuree €0,65

In je keukenkast:

  • Kerriepoeder
  • Zout en peper

Kosten van dit recept per persoon: €1,14

Stap 1– Bak het gehakt rul en breng op smaak met een beetje zout.

Stap 2– Maak de aardappelpuree en voeg ongeveer een eetlepel kerriepoeder toe. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik bijna altijd aardappelpuree uit een zakje gebruik, als je dat niet wil kun je ook gewoon gestampte aardappelen of aardappelschijfjes gebruiken, dan strooi je er gewoon kerriepoeder (en wat zout) overheen. Dat is zelfs ook nog een beetje goedkoper, deze prijs is gebaseerd op mijn favoriete Maggi aardappelpuree.

Stap 3– Snij de spitskool fijn. Ik haal de dikkere harde stukken er meestal tussenuit, omdat ik dat niet zo lekker vind maar dat hoeft natuurlijk niet.

Stap 4– Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal, schep daar het gehakt overheen en als laatste de spitskool. Strooi nog een beetje kerriepoeder over de spitskool voordat het in de oven (op 200 graden voorverwarmt) gaat voor ongeveer 20 minuten of tot de spitskool begint te verkleuren.

Tip: Voor iemand die graag (vaker) vegetarisch eet is dit recept makkelijk aan te passen door het dierlijk gehakt te vervangen door vega gehakt!

Disclaimer: Prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste producten op het moment van schrijven, aanbiedingen uitgesloten. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.
spitskool ovenschotel