Gratis producten
Besparen Gratis Shoppen

Manieren om gratis producten te scoren

Het was ooit de reden waarom ik begon met mijn Instagram account; met mijn volgers delen waar je gratis producten kon vinden. Inmiddels is Gierige Gerda veel meer geworden dan dat, maar toch wil ik nog even terug naar dat begin. Er zijn namelijk best wel wat leuke manieren waarop je gratis producten kunt krijgen.

Cashbacks

De meest bekende en makkelijkste manier is gebruik maken van geld-terug acties oftewel cashbacks. Je koopt een product in de winkel, stuurt het bonnetje naar de organisator en een bepaalde tijd later storten zij het betaalde bedrag terug op je rekening. De meest bekende plek om cashbacks te vinden is waarschijnlijk Scoupy. Maar ook via merken zelf worden soms cashbacks georganiseerd en er zijn enkele andere organisaties worden cashbacks gehouden. Het enige waar ik geen fan van ben zijn de acties die niet lopen via internet en waar je de fysieke bon met de post op moet sturen. Sowieso omdat het soms wel 6 weken of langer duurt voor je je geld terug krijgt, maar ook omdat het lang duurt voor je weet dat er problemen zijn. Zelf ben ik zelf het meest fan van de Scoupy cashbacks. Helaas zijn er de laatste tijd steeds minder volledig gratis producten, maar de app werkt eenvoudig en je hebt je geld razendsnel terug. Daar hou ik van.

Producten testen

Een andere manier om aan gratis producten te komen is je opgeven als producttester. Hiervoor zijn verschillende manieren, belangrijkste is dat je goed op let of een oproep tot tester wel een beetje betrouwbaar is. Ik heb producten getest via verschillende kanalen. Via alle kanalen worden er verschillende tegenprestaties van je verwacht. Zo heb ik reviews geschreven, producten uitgedeeld op het werk of bij vrienden, foto’s gedeeld op social media en enquetes ingevuld. Ik geef mijzelf wel altijd alleen op voor een producttest als ik ook daadwerkelijk datgene wil doen wat er van mij wordt gevraagd. Het gaat dan ook niet altijd alleen over ‘gratis’ producten, maar ook over de ervaring van het testen. Zo heb ik al een aantal keer meegedaan als Bloginsider, via (je gelooft het niet) Bloginsiders. Dat gaat altijd gepaard met een Facebook groep en ik heb er ook al een aantal leuke social media accounts door ontdekt. Via bijvoorbeeld Buzzer is het dan weer de bedoeling dat je samen met je vrienden test (en een ‘buzz’ begint over het product.) Heel toevallig viel één zo’n campagne toen samen met mijn verjaardag. Super leuk dat heel mijn (schoon)familie toen kon blijven eten, want het ging om het (toen net nieuwe) soep in zak. Erg leuk dus om op zo’n manier kennis te maken met nieuwe producten.

Via supermarkten zelf

Nee, ik wil je niet aanmoedigen om spullen zonder te betalen in je tas te stoppen. Maar ook legaal kun je zo af en toe eens gratis producten bij verschillende supermarkten vinden. Bij Albert Heijn moet je daarvoor je bonuskaart registreren (tip: kies een XL winkel als je ‘go to’ winkel.) Als je dit hebt gedaan en je gebruikt je kaart zul je zo af en toe een mailtje krijgen met daarin de aankondiging dat je een product mag ophalen. Je pakt het dan gewoon mee bij je boodschappen en als je je bonuskaart scant gaat het volledige bedrag van je totaal af als ‘persoonlijke bonus’. Bij Plus kun je zo af en toe een gratis product krijgen als beloning voor het invullen van enquetes. Geef je op om deze enquetes in te vullen via mijnpluspanel.nl. De laatste supermarkt waar je gratis producten zou kunnen krijgen is Jumbo. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden dankzij 3 van de 7 zekerheden. Zo krijg je een gratis product als je een product in een schap vind met een houdbaarheids datum van vandaag of eerder. Ook krijg je een product gratis als dit (exacte) product niet het goedkoopste is bij Jumbo, aanbiedingen niet meegerekend. En als je de vierde wachtende in de rij voor de kassa bent, en er nog kassa’s geopend kunnen worden krijg je zelfs ál je boodschappen gratis. Eerlijk is eerlijk, je moet bij Jumbo wel een beetje lef hebben, maar het is best leuk om rekening mee te houden.

Maak jij gebruik van één of meerdere van deze manieren om gratis producten te krijgen?

 

 

4 reacties op “Manieren om gratis producten te scoren”

 1. Bij onze jumbo nu al een paar keer meegemaakt dat als er een 4de aan sluit ik ze hier op wijs ze elke keer een andere smoes hebben om er onder uit te komen… de andere rij staan ee maar 2 door pauze kan de andere kassa niet open,en dan gaat het maar om een paar boodschapjes. Ik hoop echt dat ik een keer met een mege grote boodschappen kar sta en dan wel gelijk heb. 😁

 2. Ik heb inderdaad wel vaker gehoord dat ze smoesjes gebruiken. Ik heb eens gehad dat de mevrouw voor me het aan gaf, bleek zij nummer 3 en ik nummer 4 te zijn. 😂 Voor je alcoholische aankopen moet je trouwens wel nog steeds betalen. (Is wettelijk bepaald.)

 3. Ik heb bij de Jumbo al vaker producten gratis gekregen. Ik doe altijd boodschappen met de handscanner, je ziet dan meteen hoe duur het product is. Soms wijkt de prijs af en als je dat aangeeft bij de kassa krijg je het áltijd gratis. Ik heb ook vaak meegemaakt dat de houdbaarheidsdatum voorbij is, als je meteen een extra product meeneemt naar de kassa krijg je dat ook gratis.
  Producten testen doe ik ook vaak. Ik ben geabonneerd op The Insiders (https://www.theinsiders.nl) en Testnugratis (https://www.testnugratis.nl). Ik heb al vaak producten toegestuurd gekregen die ik en zelf kant testen en mag uitdelen op het werk enzo. Echt superleuk.
  Serieus, er is echt heel veel gratis te krijgen, als je maar goed oplet…

 4. Goede tips!
  Ik ben altijd huiverig met de jumbo aangezien ze altijd zo moeilijk doen als ik een product goedkoper kan vinden. Laten ze me altijd lang wachten 🙁
  Scoupy kun je ook gebruiken als je een partner hebt. Kun je twee keer gratis producten oppikken.
  Ook een fijne site die ik gebruik is https://gratiskoopjes.club. Hun hebben altijd alle geld terug acties en leuke bonussen zonder die irritante reclames van postcode loterij en dergelijke die andere websites wel hebben. Is lekker makkelijk filteren.
  Oh en als je online bestelt, probeer een cashback website zoals https://shopbuddies.nl of cashbackxl. Beide vrij grote en bekende websites. Shopbuddies is best traag met cashback maar betaalt wel lekker snel. Vaak een paar procent korting op je aankoop via deze manier en dat tikt toch wel lekker aan in de portomonnee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *