Geen categorie

Geld terug op je boodschappen? Woolsocks, Storewards en Scoupy+ vergelijken!

Vorige week vertelde ik over de app Woolsocks. En heel terecht kreeg ik wat opmerkingen/ vragen dat dit wel heel erg lijkt op Scoupy+ (of beter gezegd Scoupywinkelstraat, zoals het tegenwoordig heet, maar voor de leesbaarheid noem ik het vandaag Scoupy+). Er zijn echter wel een aantal verschillen en dan is er ook weer de overlapping met de Storewards app. Het leek me dus heel interessant om deze verschillen en de overeenkomsten tussen deze apps op een rijtje te zetten, zodat jij de beste keus kan maken welke app bij jou past! In dit artikel ga ik alleen maar in op de verschillen tussen de apps, wil je meer lezen over de apps zelf dan raad ik je aan om de artikelen over Woolsocks, Storewards en Scoupy+ zelf te lezen.

Hoe worden cashbacks verwerkt?

Ik zal even beginnen met het allerbelangrijkste; hoe krijg je geld terug op je dagelijkse uitgaven. Want daar zit bij allemaal wel een klein verschil in en als je wil beslissen voor de een of de ander zijn deze verschillen wel de manier om te kiezen. Al kun je natuurlijk ook kiezen om alle apps te gebruiken of geen van alle, want dat is ook altijd een optie. Grootste verschil zit hem vooral tussen Storewards en de andere twee apps is dat je hiervoor je bankrekening niet hoeft te koppelen. Je moet wel alle (papieren) bonnetjes bewaren. Voor Scoupy+ moet je ook je kassabon insturen. Maar dit kunnen ook digitale bonnen zijn. Daarbij moet je bankrekening wel gekoppeld zijn zodat Scoupykan controleren of je bon wel door jou is betaald. Wat dat betreft, vind ik Woolsocks wel echt de interessantste van de drie; want je hoeft alleen maar je bankrekening te koppelen en als je bij een van de aangesloten winkels shopt krijg je geld in je sok, zoals dat daar heet. Nul moeite, alleen elke drie maanden even opnieuw koppelen.

Welke winkels doen mee?

Bij Storewards is het simpel en doen alleen Lidl en Aldi mee voor de cashbacks. Bij Scoupy+ kun je dan weer bonnen van alle winkels inleveren voor spaarzegels, maar de cashback werkt (betreft supermarkten) alleen voor Jan Linders en Hoogvliet. Andere interessante winkels waar je bij Scoupy+ cashback krijgt zijn Blokker, Bakker Bart en Holland and barret. Bij Woolsocks zijn veel meer (landelijke) supermarkten aangesloten zoals Albert Heijn, Lidl, Jumbo en Dirk. Daarnaast krijg je ook bij andere budgetfavorieten als Action, Kruidvat en Ikea cashback.

Hoeveel cashback krijg je?

Bij Storewards krijg je 400 tot 800 punten voor elke bon, dit is zo’n 4 tot 8 cent per bon. Bij Scoupy+ krijg je voor de meeste winkels een ‘draai aan het rad’ als je een kassabon instuurt. Twintig zegels is 1 euro, dus elke zegel is ongeveer 5 cent waard, maar je kan ook twee of drie zegels winnen dan is je bon dus meer waard. Bij Hoogvliet en Jan Linders krijg je dan wel weer 2% cashback op je totale uitgave, wat heel hoog is. De cashback die je bij Woolsocks krijgt bij de supermarkten is 0,5% van je kassabon waarde. Maar bij de andere winkels krijg je meestal meer cashback tot wel 4%!

 Werkt het ook online?

Storewards houdt echt op bij de fysieke winkels, maar zowel Scoupy+ als Woolsocks hebben ook een ‘gewoon’ cashback systeem. Dat betekent; als je een online aankoop wil doen ga je naar de app die je wil gebruiken om cashback te krijgen. Je gaat via de app naar de des betreffende webshop en vervolgens doe je de aankoop. Websites en apps waarmee dat kan zijn er in overvloed en ik zou deze twee niet alleen met elkaar moeten vergelijken. Het viel me alleen wel op dat de cashback voor online bestelling bij de supermarkten bij Woolsocks erg gunstig was, ik weet alleen niet hoe dat verhoud vergeleken met andere cashback apps en websites.

Zijn er nog extra’s?

Naast een cashback app is Woolsocks ook vooral een app om je kasboek in bij te houden. Dit moet ik zelf nog actief testen (of tenminste daar ben ik mee bezig) maar dat is wel heel interessant. Daarnaast zou je er ongewenste abonnementen mee kunnen opzeggen. Spannend! Maar het vraagt nog allemaal wat meer onderzoek van mij. Scoupy kennen we naast de cashbacks waar het in dit artikel over gaat vooral van de cashbacks op specifieke producten. Ook dat kan heel interessant zijn.  Ook kun je via Scoupy allerlei enquêtes invullen, hiervoor krijg je dan ook zegels die dan samen weer zorgen voor een bedrag op je rekening. Deze enquêtedienst heb ik zelf ook nog niet geprobeerd, maar ik heb heel wat andere favorieten, daarover schreef ik eerder al een artikel.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik in deze verschillende apps niet echt voorkeur heb, ik gebruik ze graag allemaal tegelijk en haal zo het optimale uit mijn cashback apps. Voor Storewards raap ik ook altijd alle bonnetjes op die ik onderweg tegenkom, want ze kunnen niet controleren of het jouw bonnen zijn. Zo heb ik met mijn dagelijkse wandelingen al flink wat euro’s bij elkaar geraapt. Woolsocks heb ik pas net, maar het is wel erg lekker dat het automatisch gaat. Ben ik even boodschappen gaan doen krijg ik even later een ‘pling’ met cashback. NICE! Scoupy+ is gewoon leuk vormgegeven, wie houdt er nu niet van aan een rad draaien? Nou ik wel! Daarom vind ik alle drie de apps leuk en handig, maar ik hoop dat ik jou ook een beetje heb kunnen helpen om te beslissen wat jij wil doen!

Dit artikel bevat affiliatelinks.