turkse pizza
Recept Vega

Recept: Vegetarische Turkse Pizza inspired by Jamie Oliver

Een groot probleem van veel kookboeken is dat de recepten die erin staan nogal kostbaar kunnen zijn. Daarom zijn mijn meest favoriete recepten die uit kookboeken flink door de budgetmolen gegaan. Zo ook dit recept wat in het 15 minuten kookboek van Jamie Oliver staat, daarnaast heb ik er ook meteen een vegetarisch recept van gemaakt.

HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN – 4 STUKS

Ingrediënten:

  • 100 gram rode linzen
  • 1 theelepel djinten
  • 4 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 2 blikjes tomatenpuree (70 gram)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 theelepels knoflookpoeder
  • Zout naar smaak
  • 4 tortilla’s
  • 1 groene paprika
  • 1/2 komkommer
  • Sla (soort naar smaak)
  • 1/2 eetlepel rode wijnazijn
  • 50g witte saladekaas (met microbieel stremsel)

Kosten van dit recept per stuk: €0,95

Kook de linzen volgens de verpakking voor ongeveer de helft van de tijd, giet af en bak de linzen op zoals je ook met gehakt zou doen. Voeg de djinten, papikapoeder, rozemarijn, tomatenpuree, citroensap en knoflookpoeder en zout. Bak de linzen tot het vocht een beetje is verdampt en de linzen een soort ‘spread’ zijn geworden. Maak ondertussen een salade van de groene paprika, komkommer en sla die je mengt met de rode wijnazijn. Besmeer de 4 tortilla’s met de linzenpasta, verdeel de salade eroverheen en maak af met de saladekaas.

Het recept is heel makkelijk, klaar in no time, budgetproof en elke keer weer een groot succes als ik het op tafel zet. Goede redenen dus om het zelf ook een keer te proberen.