Beste deals tussen aanbiedingen
Geen categorie

Zo vind je de beste deals tussen alle aanbiedingen

Aanbiedingen zijn leuk en je moet er ook zeker wel gebruik van maken als dat kan. Toch is het verstandig om te beseffen dat niet elke aanbieding een goede deal is. Dat begint al bij het doorspitten van de folders, maar gaat verder als je daarna in de winkel bent…

Inhoud/ soort van de verpakking

Er is een aanbieding op een favoriete product en het lijkt ook nog eens een heel goede aanbieding te zijn. Dan is het tijd om verder te kijken. Is het wel hetzelfde product als normaal? Heeft het dezelfde inhoud als normaal? Natuurlijk kan een verpakking wat anders zijn en een inhoud wat minder, check dan wat de eenheidsprijs is. Dus voor ontbijtrepen per stuk, voor wasmiddel per wasbeurt en voor frisdrank per 100 ml. Tevreden over deze prijs? Dan inslaan. Blijkt het toch een minder goede deal dan gedacht? Dan kun je ervoor kiezen om alleen voor nu een verpakking mee te nemen of om het helemaal te laten gaan.

Heb je het al in huis (gehad)

Soms kunnen aanbiedingen verleidelijk zijn omdat het product een goede prijs heeft. Vraag jezelf dan af of je een product normaal ook zou kopen of misschien zelfs al regelmatig hebt gebruikt. Je bespaard alleen echt als je minder uitgeeft aan producten die je toch wel zou kopen. Dat hoeft niet te betekenen dat je nooit iets nieuws mag proberen, maar zorg wel dat je het dan ook daadwerkelijk probeert en het niet in de (koel)kast verdwijnt.

Hoeveel korting krijg je nu eigenlijk?

Als je een percentage korting krijgt of bij een 1+1 gratis actie is vrij duidelijk wat je korting en dus je voordeel is. Als er een vaste aanbiedingsprijs wordt gegeven aan een product, bijvoorbeeld tijdens Route 99 van Albert Heijn of een ‘2 voor €1,49’ actie dan moet je veel beter opletten. De supermarkt weet echt wel wat aantrekkelijk klinkt, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Lassie builtjes zijn een voorbeeld van iets wat regelmatig voor €0,99 in de aanbieding is, maar ook wel eens 1+1 gratis. Wil je dan gewone Toverrijst kopen, die normaal €1,49 is, dan kun je beter op een 1+1 gratis actie wachten. De Quinoa builtjes daarentegen zijn normaal €2,87 en daarvoor is de €0,99 actie juist heel erg voordelig. Kijk dus goed naar de normale prijs én naar wat jij wil uitgeven aan een product, want in het geval van de Toverrijst zou een huismerk wellicht alsnog veel goedkoper kunnen zijn dan de 1+1 gratis actie.

Is er eerder een betere deal geweest op dit product?

Sommige producten komen nooit in een actie van meer dan 25%. Mijn favoriete aardappelpuree van Maggi bijvoorbeeld, is nooit goedkoper dan €0,99. Zelfs bij Budget food, waar 90% korting geen uitzondering is, zag ik het laatst staan voor €1,00. Anyway, dit weet ik dus koop ik deze gewoon met 25% korting óf als ik op een andere manier wel hogere korting kan krijgen. Ik weet ook dat deze actie regelmatig voorbij komt en daarom koop ik deze actie niet groot in, zoals ik bijvoorbeeld wel doe met de actie waarbij wc papier maar €0,15 per rol kost, die maar ongeveer eens per 6 tot 12 maanden voorbij komt.

Is het wel echt voordelig

Zoals ik dus al zei over de rijst; soms is het toch ook wel slim om te kijken hoe voordelig een actie is zonder naar de aanbieding zelf te kijken. Wat is de prijs van een huismerk, of misschien zelfs een budgetmerk, en hoe staat deze prijs in verhouding met de aanbieding? Sommige items wil je wellicht de kwaliteit van het A-merk, bij andere producten is een huis- of budgetmerk ook gewoon van prima kwaliteit. Laatst was er bij Albert Heijn een actie waarbij alle Perla koffiecups verpakkingen van 10 stuks €0,99 waren. Ik kon er toen voor kiezen om mijn gewone koffie te nemen, heerlijke koffie en sowieso al een goede deal. In plaats daarvan koos ik om een duurdere variant, die nóg lekkerder is te nemen en zo was ik evenveel kwijt, maar kreeg ik voor datzelfde geld wel een betere kwaliteit en bespaarde ik ook nog eens meer.

Het vergelijken is in het begin best wel een dingetje en het zal echt niet altijd perfect gaan. Ik schreef in het begin mijn bodemprijzen op. Nu 2 jaar later ken ik de meeste van mijn bodemprijzen uit mijn hoofd. Het is dan alleen even rekenen of iets een goede deal is.Je zult dus merken dat het steeds makkelijker wordt om een goede deal te vinden, maar vooral in het begin moet je wel heel veel rekenen!

1 reacties op “Zo vind je de beste deals tussen alle aanbiedingen”

  1. Goede tips weer! Ik ken inderdaad van veel favoriete producten ook wel de bodemprijzen qua aanbiedingen. En je merkt dat er vaak een ritme in bepaalde aanbiedingen zit. Dan kun je vooraf meestal precies voorspellen hoeveel je nodig hebt om het tot de volgende ronde te redden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *