aanbiedingen

Zo vind je de beste deals tussen alle aanbiedingen

Aanbiedingen zijn leuk en je moet er ook zeker wel gebruik van maken als dat kan. Toch is het verstandig om te beseffen dat niet elke aanbieding een goede deal is. Dat begint al bij het doorspitten van de folders, maar gaat verder als je daarna in de winkel bent…

Inhoud/ soort van de verpakking

Er is een aanbieding op een favoriete product en het lijkt ook nog eens een heel goede aanbieding te zijn. Dan is het tijd om verder te kijken. Is het wel hetzelfde product als normaal? Heeft het dezelfde inhoud als normaal? Natuurlijk kan een verpakking wat anders zijn en een inhoud wat minder, controleer dan wat de eenheidsprijs is. Dus voor ontbijtrepen per stuk, voor wasmiddel per wasbeurt en voor frisdrank per 100 ml. Tevreden over deze prijs? Dan inslaan. Blijkt het toch een minder goede deal dan gedacht? Dan kun je ervoor kiezen om alleen voor nu een verpakking mee te nemen of om het helemaal te laten gaan.

Heb je het al in huis (gehad)

Soms kunnen aanbiedingen verleidelijk zijn omdat het product een goede prijs heeft. Vraag jezelf dan af of je een product normaal ook zou kopen of misschien zelfs al regelmatig hebt gebruikt. Je bespaard alleen echt als je minder uitgeeft aan producten die je toch wel zou kopen. Dat hoeft niet te betekenen dat je nooit iets nieuws mag proberen, maar zorg wel dat je het dan ook daadwerkelijk probeert en het niet in de (koel)kast verdwijnt.

Hoeveel korting krijg je nu eigenlijk?

Als je een percentage korting krijgt of bij een 1+1 gratis actie is vrij duidelijk wat je korting en dus je voordeel is. Als er een vaste aanbiedingsprijs wordt gegeven aan een product, bijvoorbeeld tijdens een ronde prijzen actie (waarbij producten maar 1 euro zijn) of een ‘3 voor 5 euro’ actie dan moet je veel beter opletten. De supermarkt weet echt wel wat aantrekkelijk klinkt, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Heb je een product met verschillende varianten die weleens voor 99 cent in de aanbieding is, maar ook wel eens 1+1 gratis. Wil je dan een gewone productsoort X kopen, die normaal 1 euro 49 is, dan kun je beter op een 1+1 gratis actie wachten. Product soort Y daarentegen die normaal 2 euro 87 kost is in de 99 cent actie juist heel erg voordelig. Kijk dus goed naar de normale prijs én naar wat jij wil uitgeven aan een product, want soms zou een huismerk misschien alsnog veel goedkoper kunnen zijn dan de 1+1 gratis actie.

Is er eerder een betere deal geweest op dit product?

Sommige producten worden nooit buitengewoon afgeprijsd, zo zijn de aanbiedingen voor sommige producten nooit hoger dan 25 procent. Het heeft dan geen zin om af te gaan wachten tot dit wel gebeurt, je weet gewoon dat 25 procent korting voor dat product een prima aanbieding is. Elke aanbieding is beter dan geen aanbieding zeg ik in zulke gevallen altijd maar. Wel is het goed om te weten of deze aanbieding regelmatig terugkomt, want het is wel fijn om altijd vooruit te kunnen met producten voor de beste prijs.

Is het wel echt voordelig

Zoals ik al zei; soms is het toch ook wel slim om te kijken hoe voordelig een actie is zonder naar de aanbieding zelf te kijken. Wat is de prijs van een huismerk, of misschien zelfs een budgetmerk, en hoe staat deze prijs in verhouding met de aanbieding? Sommige items wil je misschien de kwaliteit van het A-merk, bij andere producten is een huis- of budgetmerk ook gewoon van prima kwaliteit. Als er een grote keuze is voor producten uit een aanbieding is het soms dus ook wel de moeite waard om te kijken of er een luxere of grotere variant in dezelfde aanbieding meetelt. Zo kun je zelfs nog meer besparen in euro’s en op een budgetproof manier genieten.

Het vergelijken is in het begin best wel een dingetje en het zal echt niet altijd perfect gaan. Ik schreef in het begin mijn bodemprijzen op. Nu een paar jaar later ken ik de meeste van mijn bodemprijzen uit mijn hoofd. Het is dan alleen even rekenen of iets een goede deal is.Je zult dus merken dat het steeds makkelijker wordt om een goede deal te vinden, maar vooral in het begin moet je wel heel veel rekenen!