Recept

Recept: Snelle pulled pork (koken met aanbiedingen)

De eerste keer dat ik pulled pork at was via de werkgever van mijn toenmalige partner. Dat was een barbecue fanaat die voor elke bedrijfsactiviteit zijn groene ei tevoorschijn toverde. Heerlijk was dat, maar als je met twee man bent is een hele varkensschouder en 24-uur werk wellicht wat veel en meestal is het ook niet goedkoop.

Deze week zijn de karbonades in de aanbieding bij Albert Heijn én ik heb zuurkool in Mijn Bonus Box, en ik zal niet de enige zijn. Daarom besloot ik hier eens mee aan de slag te gaan en zelf pulled pork te maken.

Ingrediënten per portie (€1,45**)

Dry rub (genoeg voor 300 gram vlees)

  • 1 tl zout
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl cayennepeper*
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl bruine suiker

*Vervang door extra paprikapoeder als je niet van pittig houdt.

Barbecuesaus (genoeg voor 150 ml)

  • 70 gram tomatenpuree
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 3 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Zout naar smaak
  • 50 ml water

Pulled pork wrap

  • 100 tot 150 Schouderkarbonade
  • 1 wrap
  • 50 gram zuurkool

**Gebaseerd op de prijzen van Albert Heijn week 15 2021

Stap 1 – Wrijf de karbonades in met de dry rub, laat het minstens 30 minuten maar het liefst een paar uur marineren.

Stap 2 – Warm olie in een braadpan op hoog vuur en bruin de karbonades aan beide kanten. Voeg daarna zoveel water toe tot de karbonades onder water staan en laat de karbonades voor 1,5 tot 2 uur sudderen. Let op dat de pan niet droog kookt.

Stap 3 – Als het vlees mals is en makkelijk van het bot valt is het klaar, haal de botjes eruit en trek met twee vorken het vlees uit elkaar. Voeg vervolgens 1 eetlepel barbecuesaus per 100 gram vlees toe. Meng dit en bak dit nog even aan.

Stap 4 – Vul de wraps met zuurkool en het vlees, vouw de wraps en grill ze nog even in een grillpan of in een tosti ijzer. Verplaats je wrap halverwege zodat er een mooie grill afdruk op je wrap komt.

Serveer met een salade en frietjes. Of zoals ik zaterdag met steppegras! Hoe ik dit maakte in mijn Airfryer vertel ik op mijn Instagram stories. In elk geval zijn ook de aardappelen ook in de aanbieding bij Albert Heijn.