Too good to go

Ik haalde weer een keer een Too Good To Go bij Lidl! (80% bespaard!)

De laatste tijd heb ik het idee dat de run op Lidl Too Good To Go boxen hier in de buurt wat is afgezwakt. En na mijn laatste Lidl Magic Box, kan ik me dat wel voorstellen. Maar ja dat is ook alweer een hele tijd geleden, nadeel van het niet hebben van een auto. Maar ik was dus wel een beetje benieuwd. Bij de kassa werd er weer een beetje onhandig gereageerd, maar ik kreeg een heel mooie box mee. Eentje waar ik zeker niet over mag klagen!

Wat zit erin?

  • Bosui bosje (Normaal: ± €0,69)
  • Bosui bosje (Normaal: ± €0,69)
  • Witlof (Normaal: €1,09)
  • Winterpeen (Normaal: €0,29)
  • Venkel (Normaal: €0,69)
  • Lasagnepakket (Normaal: €4,25)
  • Paddenstoelenmix voor pasta (Normaal: €2,59)
  • Rode biet (Normaal: onbekend.)
  • Avocado (Normaal: €2,49)
  • Kastanjechampignons (Normaal: €1,19)
  • Aubergine (Normaal: €0,89)

Waarde en inhoud

Ik betaalde €2,99 voor deze Too Good To Go box. De waarde van de inhoudt is uiteindelijk (meer dan) € 14,85. Ik moet de prijzen via internet zien te vinden en dat is altijd een beetje moeilijk omdat Lidl geen webshop voor boodschappen heeft. Maar ik heb dus minstens 80% bespaard op deze boodschappen. En er zitten serieus heel veel dingen in waar ik blij van word. Van het lasagnepakket, met de champignons maak ik verse pastasaus om in te vriezen. Voor de paddenstoelenmix heb ik een recept gebruikt voor een soepje dat ik eerder maakte en dat maakte ook vier porties. Bosui heb ik in de droogoven gedaan want dit waren bosje twee en drie in mijn koelkast en zoveel eet ik nou ook weer niet. de ‘kontjes’ heb ik in een pot gezet in de hoop dat er nieuwe bosuitjes groeien. De rest komt lekker op het menu deze week.

Good To Go

In de box zaten drie items die de meeste mensen denk ik meteen hadden weggegooid. Met de avocado’s heb ik dat zelf ook gedaan; die waren helemaal bruin. Maar de aubergine en de rode biet (die beide zacht waren geworden) heb ik toch nog verwerkt. Door toch even te kijken hoe de binnenkant eruit ziet kun je extra afval voorkomen. Het bietje heb ik op een water/ azijn mengsel gezet en zal binnen een paar dagen gebruikt worden bij een lunch. De aubergine ging samen met de venkel in een pastagerecht dat ik opzocht op internet. Dat is het makkelijke; we kunnen tegenwoordig alles opzoeken als we willen!

Het blijft leuk om een Lidlpakket op te halen. Op deze manier kan ik ook vast een beetje oefenen met inmaken en koken met ingrediënten die ik zelf niet samen zou voegen. Want wie weet wat er straks allemaal (tegelijk) uit mijn moestuintje gaat komen!