Boodschappen

Dit betaalde ik aan boodschappen in januari 2022

Vorig jaar deelde ik al (bijna) elke maand wat ik kwijt was aan boodschappen en in 2022 ga ik daar natuurlijk mee door! Er vielen me wel een aantal dingen op. Er wordt regelmatig met ongeloof gereageerd en daarom wil ik dit jaar wat dieper in gaan op mijn uitgaven. Zo zal ik iets meer vertellen over waar ik zoal heb geshopt en waar mijn geld naar toe is gegaan.

Mijn budget voor deze maand

Zoals ik wel eens heb uitgelegd heb ik elke maand een ander budget. Afhankelijk van de dingen die staan te gebeuren, zal ik mijn budget aanpassen. Maar in het hele jaar wil ik mijn budget gemiddeld onder de € 50,00 per week houden. Voor een huishouden met twee volwassenen. Omdat ik meer zelf wil doen dit jaar hoop ik zelfs gemiddeld op € 40,00 per week uit te komen. Dat zal natuurlijk volledig liggen aan het moestuinseizoen dat eraan zit te komen. Voor deze maand had ik mezelf daarom het budget van € 177,00 gegeven. Of het is gelukt om daar onder te blijven zul je in de rest van het artikel lezen.

Uitgegeven in januari 2022

Deze maand heb ik € 189,00 uitgegeven aan boodschappen, dat komt neer op € 43,00 per week en is dus iets meer dan wat ik eigenlijk wilde uitgeven. Dat zal echter wel weer worden rechtgetrokken als ik in de zomer echt uit mijn tuin kan eten. Deze maand hebben wij maar drie keer uit de moestuin kunnen eten, eigenlijk vooral wat ik nog in de vriezer had liggen uit de moestuin. Meeste van mijn geld gaf ik uit bij Jumbo, maar ook Albert Heijn is veel bezocht. Aldi en Lidl

Van mijn uitgaven gaat ook verreweg het meeste geld naar groente en fruit. Dat klopt ook met mijn maaltijden, die bestaan vooral uit groenten. Wat ik meer verrassend vond was mijn uitgave aan alcohol, want ik had dry january! Maar ik kon een paar goede deals scoren en heb op de verjaardag van mijn vriend wel een glas wijn of twee gedronken. Verder ziet het er wel uit als een normale maand, al denk ik dat huishoudelijke uitgaven niet elke maand terug gaan komen. Nu had ik toevallig vaatwastabletten nodig, die in de aanbieding waren.

Kortingen in januari 2022

Ik heb deze maand meer korting gekregen dan ik heb uitgegeven!  Namelijk € 196,00! Dat is een flink bedrag en ik moet zeggen; toen ik eenmaal door had dat ik meer korting had dan ik had uitgegeven werd het ook wel een uitdaging om dat zo te houden! Ongeveer 69% van mijn aankopen was met korting. De meeste korting haalde ik bij Jumbo, cashbacks zorgden ook voor veel van mijn kortingen. Net als Albert Heijn. De overige korting haalde ik bij Aldi en Lidl.

Verdiensten in januari 2022

Ik ben deze maand ook begonnen met het bonnen scannen bij Storewards. Ik raap daarvoor ook bonnen op die ik bij de winkel op de grond zie liggen. Daarom verdiende ik € 4,44 met het scannen van de bonnen. Geen vetpot, maar mooi meegenomen en alle bonnetjes zijn in de prullenbak in plaats van in de natuur belandt! Ook benieuwd hoe jij geld kan verdienen met bonnetjes? Daar schreef ik eerder een artikel over!

Mijn budget en plannen voor februari 2022

Inmiddels puilt mijn vriezer helemaal uit, op de een of andere manier weet ik elke keer toch wel weer plek te vinden voor mijn nieuwe aankopen, maar ik weet niet hoe. Het is dus weer eens tijd die inhoud dus weer eens een keer flink aan te pakken. Daarom mag ik in februari van mezelf geen nieuwe vriezer producten kopen. Tenzij het echt niet anders kan, bijvoorbeeld omdat ik met een overload aan tomaten kom te zitten en ik echt tomatensaus moet maken.

Oké, ik geef toe; dat is dus al gebeurd en ik heb de vriezer op 2 februari nog volgestopt met zes porties spaghettisaus. Maar goed, het moet al met al wel lukken met € 150,00. En hopelijk lukt het me ook om weer net zoveel (of meer) korting te krijgen! Maar dat lees je hier volgende maand…