kringloop

Tips om succesvol te verkopen op Vinted

Het afgelopen jaar heb ik veel gekocht via Vinted* en ik ben dan ook een grote fan van deze manier van kleding kopen. Maar ik heb natuurlijk ook wel wat spullen die ik kan verkopen. En dat ben ik ook gaan doen.  Ik heb daarbij al vlug een aantal dingen ontdekt die zorgen voor vlugge verkoop. Maar ik moet wel zeggen; Vinted wint het op elk punt van Marktplaats en verkopen gaat ook een stuk makkelijker!

Bepaal een eerlijke prijs (maar doe niet te gek)

Soms zie ik afgedragen schoenen voorbij komen op instagram waarvoor dan nog een flink bedrag wordt gevraagd. Want ja ‘het is een merk’, maar neem die moeite niet en gooi je items die echt zijn afgedragen en die niet meer kunnen worden gemaakt liever weg. Maar je hoeft iets ook niet super laag te prijzen, gewoon een leuke en eerlijke prijs. Want het is natuurlijk geweldig om een koopje te scoren, maar je hoeft niet per se een koopje weg te geven. Middenweg is prima.

Maak duidelijke foto’s van elke hoek

Ik vind het zelf niet altijd nodig dat kleding met aan foto’s worden gemaakt, ik voel mij er zelf ook niet prettig bij om als paspop te dienen. Maar maak van schoenen wel altijd even een foto van de zool én de binnenkant zodat mensen goed kunnen inschatten hoe gedragen ze zijn. Hetzelfde geldt ook voor mokken, zelf kocht ik laatst mokken die van binnen helemaal niet meer mooi waren. In de kringloop zou ik ze dan laten staan. Nu had ik ze al in huis en had ik er (voor mijn gevoel) teveel voor betaald. Bij dingen als schoenen kan het ook handig zijn om even duidelijk de hakhoogte te fotograferen, liefst met een meetlint erbij zodat de Vinted* gebruikers goed kunnen beslissen of ze de hakhoogte aan kunnen.

Wees eerlijk over de staat en maat

Ik vind het altijd heel moeilijk om de staat van een artikel goed aan te geven. De staat van een artikel kan ook mening zijn, zo zou ik die mokken die ik net noemen nooit hebben gekocht maar vond de verkoper ze wel ‘heel goed’. Naast dat foto’s daarbij dus enorm kunnen helpen, kan je in de omschrijving ook helpen om dingen duidelijker te maken. Zet kleding en schoenen ook altijd onder de maat die in het labeltje staat. Vind je dat het kledingstuk of schoen groter of kleiner valt? Zet dat dan in de omschrijving. Een liefhebber kan namelijk best kennis hebben van de maatverschillen bij een bepaald merk en daar speciaal op zoeken. En juist liefhebbers zijn goede kopers!

Verzend via de goedkope methodes

Als je via Vinted* wil verkopen is het slim om (ook) de goedkoopste verzendopties aan te bieden zoals Homerr en Mondial Relay. Als je alleen de duurdere verzendopties aanbied, zoals PostNL, dan is de drempel veel hoger voor mensen om een aankoop te doen. Dus verkoop je minder vlug. Ik vind zelf Homerr een hele fijne verzendmethode. Bij mij worden alle pakketservices door hetzelfde bedrijf aangenomen en dat is wel heel erg handig, want ik lever gewoon alles in één keer in en kan ook gelijk ophalen wat ik wil.

Wees ook op je hoede voor oplichters

Tsja, helaas moet ik het zeggen. Vinted is op zich een heel veilige manier van verkopen, maar als mensen je willen oplichten vinden ze altijd manieren. Ik zou daarom zelf nooit iets verkopen via Vinted* waarbij ik niet dat risico zou willen lopen. Voor dingen die duurder zijn zou ik altijd alleen ophalen/ gelijk oversteken doen. Niet alleen voor verkopen trouwens, want oplichten kan natuurlijk altijd twee kanten op. Dus wees op je hoede!

Op dit moment heb ik mijn verkopen even op pauze staan omdat komende week wat te druk is om alles te verzenden. Maar ik heb ook nog een hoop dingen die staan te wachten om verkocht te worden en ben heel blij met hoe makkelijk dat gaat via Vinted. Mijn goal is om dit jaar 365 dingen weg te doen en daar minimaal € 365,00 mee te verdienen. Later komt er nog wel een update of dat is gelukt, haha.

Dit artikel bevat vriendenlinks, deze zijn te herkennen aan het sterretje * dat erbij staat.