waarde kosten voorraad
Besparen

De leukste, beste deals ooit uit mijn voorraadkast

In de laatste zeven jaar dat ik een voorraad heb opgebouwd heb ik daar ook wel heel mooie aanbiedingen voor gescoord. Aanbiedingen die ervoor zorgden dat ik tot wel 75% kon besparen op veel van mijn dagelijkse uitgaven, zonder dat ik echt elke dag bezig moet zijn met besparen. Want dat is juist wat een voorraad voor meerwaarde heeft vergeleken met gewoon alleen maar dealshoppen; door je voorraad hoef je niet constant bezig te zijn met zoeken naar deals. Door gewoon in je eigen kast te shoppen bespaar je al het meest. En dit zijn mijn meest memorabele deals van de afgelopen paar jaar, op sommige teer ik nog anderen zijn inmiddels op. Maar het geeft wel inzicht hóé ik mijn voorraad zo goedkoop houdt!

Andrelon shampoo voor €0,77 per fles (81% korting)

Voordeelverpakkingen bij de drogisterij zijn over het algemeen niet zo voordelig als ze zichzelf voordoen. Regelmatig ben je beter af met een 1+1 gratis actie of een andere folderaanbieding. Over het algemeen tellen deze acties dan ook weer niet op de voordeelverpakkingen. Maar toen ik deze shampoo kocht werd er dubbele korting op gegeven, waardoor de shampoo ineens wél heel voordelig was, namelijk €0,77 per fles in plaats van €3,99. Hoewel ik nog genoeg shampoo had besloot ik deze toch te kopen. En meteen mijn bodemprijs aan te passen want ik ga (in elk geval tot ik door mijn voorraad heen ben) niet meer betalen dan deze €0,77 per fles.

Kruidvat screenwash voor €0,25 per verpakking (90% korting)

Al maanden en maanden had ik deze verpakkingen in het rek met afgeprijsde producten van Kruidvat zien staan. Zonder prijsje erop, dus daarom nam niemand het mee. Denk ik. Tot ik ruitenwisservloeistof nodig had en besloot dat het vast heel goedkoop was uit de kortingshoek. Dat het €0,25 zou zijn had ik dan weer niet verwacht en ik besloot daarop om heel het schap maar leeg te trekken. Dat waren elf verpakkingen en daarvoor betaalde ik dus maar een paar cent meer dan de normale prijs voor één verpakking!

Robijn wasmiddelcapsules voor €0,06 per wasbeurt (89% korting)

Mijn favoriete actie bij Kruidvat is de actie waarbij je gratis wasmiddel krijgt bij aankoop van geselecteerde producten. Dit is niet altijd voordelig, maar als je het kan combineren met een andere lopende actie (soms alleen geldig op bepaalde dagen) of met producten uit die uitverkoophoek dan kan het voordelig worden. Zoals deze actie waarbij ik 2+2 gratis had op mijn vriend’s deodorant, gratis wasmiddelcapsules, én ik leverde punten in voor €2,50 extra korting. Kach-ing! Even voor de duidelijkheid; mijn bodemprijs voor wascapsules was €0,10. Nu niet meer dus.

Maïs voor €0,00 per 150 gram (100% korting)

Ik heb elk jaar geluk dat ik de Albert Heijn-cadeaukaart van mijn moeder krijg als de actie met de Postcode loterij weer van start gaat. Zij heeft geen zin in al dat gedoe, ik vind het kei leuk. In 2019 had ik geluk dat samen met deze actie ook ‘een maand gratis meespelen’ samenviel. Helaas deed in 2022 de maïs ineens niet meer mee met de actie, maar ik heb toch best wel leuke boodschappen kunnen doen van de kaart. Dit keer vooral verse groenten en natuurlijk Knorr Burrito’s, niet écht enorme voorraad producten maar wel lekker goedkoop boodschappen doen!

Odorex Anti-transpirant spray voor €1,00 (84% korting)

Zoals ik vaker zeg; de meeste superdeals vind je niet in de folders. Om echt te besparen moet je constant alert zijn en veel uitproberen. Ik hou daarom graag de site Pepper.com in de gaten, zo hoef ik zelf niet de hele dag bezig te zijn met het zoeken naar deals maar doordat ik elke paar uur een keertje op die site kijk weet ik wel als iemand anders een deal heeft gevonden. Het gaat dan bijvoorbeeld om veel te hoge kortingen of dat een korting berekend wordt op een eigenlijk niet deelnemend product. Soms krijg je een item niet geleverd bij zo’n prijsfout, maar bij Kruidvat en Trekpleister meestal wel. Zo ook deze anti-transpirant die normaal niet mee doet aan de ‘Odorex voor €1,00’ actie en niet meer dan 50% wordt afgeprijsd. Ik bestelde er 6, want naast deze deo kocht ik ook Andrélon perfecte krul voor €1,80 per stuk in plaats van dik €5,00. Er ging alleen iets mis en ik bestelde dezelfde bestelling nog een keer.

Dreft afwasmiddel met €0,34 winst (126% korting)

Ja, ik kreeg geld toe op deze actie. Bij Albert Heijn is eens per jaar een actie waarbij een 2+1 gratis actie gecombineerd wordt met een gratis €5,00 cadeaubon van bol.com. Je hoeft echter geen €5,00 uit te geven om deze bon te krijgen. Er is wel een limiet op het aantal bol.com bonnen dat je mag aanvragen en je moest aparte bonnen hebben voor elke transactie van 3 items. Vorige week was deze actie er ook en toen waren tandenborstels de goedkoopste optie, maar vorig jaar leverde deze actie me per fles Dreft afwasmiddel wel €0,34 op! Twee weken later had ik ook Dreft in Mijn Bonus Box voor €0,80 wat ook een heel mooie deal is, maar niet zo mooi als geld op je aankoop toe krijgen. Overigens gebruik ik die bol.com bonnen dan ook pas als er een superdeal is op voorraadproducten bij de blauwe webshop. Zo gebruik ik de korting optimaal.

Unicura handzeep voor €0,75 (70% korting)

Ik heb een tijdje gewerkt in een baan waarin ik oksels en bikinilijnen onthaarde. Uiteraard was dit een baan waarin hygiëne bovenaan stond. Ik waste mijn handen dus vaak en altijd met Unicura. Dat gevoel van ‘echt schoon’ na wassen met deze handzeep is dan ook gebleven en Unicura heeft altijd mijn voorkeur behouden. Toen er aan het begin van mijn bespaartijd dus veel acties waren met Unicura sloeg ik deze flink in. Ik had heel wat flesjes gratis via cashbacks, maar ook met hoge kortingen waardoor ik maar €0,75 betaalde. Dit was eigenlijk een vrij vaak voorkomende actie, tot in maart 2020 het virus opstak. Sindsdien is Unicura voor zover ik weet niet goedkoper geweest dan €1,50. Dat betekent niet alleen dat ik destijds goed gedaan heb, maar ook dat ik nu nog profiteer van deze actie en dat is precies waarom ik een voorraad heb.

Calvé pindakaas voor €0,50 per pot (84% korting)

Toen ik deze deal voor pindakaas vond bij Jumbo vond ik ook koffiecups voor €0,50 per 20 stuks. Koffiecups van L’or; een goed merk dus. Ik laadde mijn kar vol en liep met €116,00 korting en een glimlach van oor-tot-oor de deur uit. De koffie was zo op, maar de pindakaas ging toch wat minder hard, maar uiteindelijk heb ik het lekker met appeltjes opgesmikkeld. Dat is echt een van mijn favoriete snacks.

Ook met superdeals moet je kritisch blijven. Alleen kopen wat je ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Ooit. Natuurlijk heb ik ook wel eens wat in de kast staan dat tegen de uiterste houdbaarheidsdatum ineens rap op moet. Maar dat probeer ik wel te beperken en als het gebeurt weet ik ook; dat product hoef ik nooit meer te kopen.