spaarvarken
aanbiedingenseizoen

Aanbiedingen kalender, dit is wanneer je het best je slag kan slaan in 2024

Elke week liggen er folders op de mat, maar daar staan niet elke week de allerbeste aanbiedingen in. Daarom kan het slim zijn om voor sommige producten een voorraad aan te leggen, zodat je deze niet hoeft te kopen als ze op zijn maar juist als ze het goedkoopst zijn. 

Huishoudelijke producten

Het allergoedkoopst scoor je je huishoudelijke producten in januari, februari, september of tijdens Black Friday. Ik heb het dan over wasmiddel, vaatwastabletten, schoonmaakproducten en dat soort spullen. Deze probeer je namelijk zoveel mogelijk voor minder dan je bodemprijs te kopen. Het is slim om hiervan goed de cyclus te leren kennen en genoeg voorraad op te bouwen zodat je nooit te veel betaalt. 

Persoonlijke verzorging

Eigenlijk geldt voor persoonlijke verzorging hetzelfde als voor huishoudelijke producten. De acties zijn het beste in januari, februari, september en met Black Friday. Zorg dat je je beste prijzen goed kent, want deze producten zijn eigenlijk altijd wel ergens in de aanbieding maar dan is er echt een verschil tussen een ‘goede aanbieding’ en een regelrechte ‘deal’. En je wil natuurlijk alleen maar deals scoren! 

Houdbare etenswaren

Veel houdbare etenswaren zijn eigenlijk altijd wel ergens in de aanbieding. Dat is het zogenaamde ‘reizende circus’ van aanbiedingen. Als je dus bij de ene winkel deze week een 1+1 gratis actie kunt vinden op bijvoorbeeld Wereldgerechten. Dan is de kans groot dat ze de week erna 1+1 gratis zijn bij een andere winkel. Weet dus wel bij welke winkel jouw favoriete A-merk het goedkoopst is zodat je het kan inslaan als het daar in de aanbieding komt. Bedenk ook dat veel huismerken duurder zijn dan de A-merken in de aanbieding en blijf die vergelijking regelmatig maken. 

Vleesvervangers 

Over het algemeen zijn deze het allergoedkoopst tijdens de Week Zonder Vlees En Zuivel, een actieweek waar de meeste supermarkten dol op zijn. Wat de beste deal is kan per merk nog wel eens verschillen, daarom komt er later deze maand nog een artikel over wat nou de beste aanbiedingen zijn voor vleesvervangers. 

Groenten en fruit

Over het algemeen kan je stellen dat het slim is om groenten en fruit met de seizoenen mee te eten. Ga je deze maand naar de winkel voor een komkommer, dan betaal je daar misschien wel 2 euro voor, terwijl je in de zomer nog geen 50 cent hoeft neer te tellen. Als je dat doet, hoef je voor veel groenten en fruit niet meer dan 50 cent per portie te betalen. Heel vaak zelfs wel minder dan 30 cent. Kun je je favoriete groenten niet vers voor zo weinig vinden, kijk dan eens of je in de vriezer wel terecht kunt. Dit is net zo gezond en lekker als vers, maar scheelt heel wat in euro’s. 

Verse, kort houdbare producten

Dit zijn de dingen die je in moet vriezen om lang houdbaar te ‘maken’. Dingen die binnen een paar dagen op moeten, maar die wel uit de fabriek komen. Deze producten zijn daarom zelden gigantisch in de aanbieding en als ze dat zijn heb je daar maar een week of misschien twee profijt van. Daarom is mijn tip om hiervoor zoveel mogelijk op de datum te shoppen en te kopen met kortingsstickers en uit die kortingsbakken. Zo kun je niet alleen besparen op je kosten, maar ook op milieuvervuiling door voedselverspilling!

Wanneer je de beste deals kunt scoren is soms best lastig. Vorig jaar verkondigde ik dat mei echt heel slecht was en kwamen er juist super leuke deals voorbij in de week na de meivakantie. Het blijft dus opletten geblazen en daarom ook in 2024 elke maandag een aanbiedingen video op Instagram en Tiktok.