boodschappenroutine
Actualiteiten

Albert Heijn Premium – wat bespaar je met deze nieuwe abonnementsvorm

Albert Heijn heeft een nieuwe vorm van klantenbinding: een premium abonnement. Voor €12,00 per jaar krijg je een aantal voordelen, die je als vaste klant met een gemiddeld gezin toch wel vlug terug zou moeten verdienen. Ik ben erg benieuwd wat dit daadwerkelijk op gaat leveren. Dit zijn in elk geval de voordelen die je zal hebben met het Premium abonnement en natuurlijk zal ik ook vast vertellen of ik denk dat dit ook echt voordelig is.

Elke week 10 Bonus Box aanbiedingen activeren

In de normale Bonus Box kun je vijf aanbiedingen activeren, met keuze uit tien verschillende aanbiedingen. Ik vind dat in sommige weken best spannend. Ik combineer namelijk graag kortingen, dus een 35% kortingssticker met een folderaanbieding of dus een Bonus Box actie. Maar ik kan niet van tevoren inschatten welke items met 35% korting zullen komen te staan. Daarom moet ik soms moeilijke keuzes maken. Met de mogelijkheid om tien aanbiedingen te activeren wordt dit dus minder spannend. Al weet ik nog niet of je ook meer keus krijg…

Altijd 10% korting op het hele biologische assortiment

Voor wie graag biologisch eet of wil gaan eten kan dit heel interessant zijn. Biologische producten zijn niet goedkoop. In de Geld Met Een Zachte G podcast heb ik wel eens uitgesproken dat ik mijn twijfels heb bij biologische producten van de supermarkt. Toch begin ik er nu wel vaker naar deze producten te kijken, waarschijnlijk omdat ik ook veel bezig ben met biologisch-zonder-certificaat in mijn moestuin. Maar of je biologisch wil eten moet je zelf weten, als je dat nu al doet zal je voordeel flink op kunnen lopen. Enige nadeel is dat het niet gecombineerd kan worden met andere aanbiedingen, waardoor ik me dus ook afvraag of het combineert met 35% kortingsstickers.

Dubbele zegels met digitaal sparen

Alle digitale zegels krijg je met dit Premium abonnement dubbel. Dat zijn dus gratis zegels van acties, AH miles (voorheen Air Miles) en ook koopzegels. Dat laatste betekent dat je na €490,00 uitgegeven te hebben niet €3,00 rendement hebt, maar €6,00! Dat koopzegels sparen al voordelig was heb ik al wel eens uitgelegd, maar dit maakt het voordeel alleen maar groter. Voor koopzegels betaal je natuurlijk wel, dus in plaats van dat je voor elke uitgegeven euro €0,10 cent bijbetaalt betaal je dan €0,20. Daarom moet je dit wel even handmatig activeren in de app!

AH miles kun je regelmatig inleveren voor korting op je boodschappen, dus ook daar tellen de punten direct mee als extra korting, al kun je ze natuurlijk ook bij andere voordelige acties inleveren. De laatste is misschien wel de minst voordelige, het dubbel sparen van de actiezegels. Op dit moment is dat bestekzegels, maar soms kun je ook sparen voor korting op de Efteling of andere uitjes. Maar, ik moet zeggen dat dat voor Iris van OneBrokeGirl.nl wellicht wel voordeliger kan uitpakken. Zij verkoopt zegels die ze zelf niet gebruikt of aan naasten kwijt kan namelijk op Marktplaats!

Tot 50% korting op abonnementen

Bol.com select voor €4,99 in plaats van €9,99 per jaar, Gall & gall VIP-membership voor €5,00 in plaats van €10,00, Ziggo alles-in-1, 6 maanden voor €29,95, 25% korting op Blendle Premium en €20,00 Pathé thuis tegoed voor €14,00. Het zijn weer extra abonnementen en dus niet voor iedereen interessant. Als je echter al één van deze abonnementen gebruikt of wil gaan gebruiken kan het voordelig zijn. Als je je Albert Heijn boodschappen graag thuisbezorgd krijgt zit je ook goed; daarop krijg je 10% korting en bij een bezorgbundel zit bij het eerste jaar al automatisch Bol.com select.

Wat zou ik zelf besparen?

Je kunt op de site vrij makkelijk uitrekenen wat jouw Premium voordeel zou zijn als je het abonnement zou nemen. Als ik mijn gewoonten op dit moment bij Albert Heijn ingeef, wat betekent dat ik €50,00 uitgeef elke week. Géén biologische producten koop, maar wél elke week gebruik maak van Mijn Bonus Box. En dat ik wel AH miles spaar, maar geen koopzegels, dan kom ik uit op een besparing van €38,00 tot €149,00 per jaar. Nou wil ik deze nieuwe dienst natuurlijk sowieso voor jullie gaan testen, dus was ik al van plan om het abonnement af te sluiten, maar nu helemaal.

Het Premium abonnement kost je €12,00 per jaar, dat is €1,00 per maand. Ik heb het gevoel dat je dat er wel uit moet kunnen halen, maar wil dat natuurlijk wel eerst met mijn eigen ogen zien! Er zijn ook nog een aantal dingen onduidelijk, dit zal vanzelf komen als ik het abonnement een tijdje heb gebruikt. Hou deze site dus zeker in de gaten voor een update!

Disclaimer: Dit artikel is geschreven uit eigen initiatief. Het is geen samenwerking met AH. Ik heb dus informatie zelf moeten opzoeken en het is niet gecheckt. Lees altijd zelf de voorwaarden voor je over gaat op abonneren.

Naar verwachting gaat AH vanaf 1 november dit programma actief promoten. Het kan zijn dat er dan extra voordelen bij komen die je nu niet krijgt.