Boodschappen

Wat ik heb uitgegeven aan boodschappen in september 2021

Het is een beetje later dan normaal, maar ik wilde wel nog graag even een update geven over mijn boodschappen in september. Ik had deze maand veel aan mijn moestuin, wat positieve invloed had op mijn budget. Daarnaast heb ik geen voorraadaankopen gedaan, wat ook de uitgaven erg verlaagd.

Mijn budget voor de maand september

Doordat ik in de afgelopen maanden flink onder budget ben gebleven heb ik deze maand een hoger budget. Ik zou €280,00 uit kunnen geven en alsnog netjes onder de €50,00 per week kunnen blijven. Dat is flink, want eerder dit jaar zat ik nog erg krap in mijn budget. Dat is het voordeel van een grote voorraad. Ik heb bijvoorbeeld een aantal maanden geen kip hoeven kopen omdat ik deze bij Butlon had ingeslagen. Maar ook niet eetbare dingen heb ik genoeg op voorraad.

Uitgaven deze maand

Ik heb in september €114,00 uitgegeven aan boodschappen. Deze maand kan ik echt zien wat ik normaal toch stiekem uitgeef aan groenten. Fruit heb ik niet gegroeid in mijn eigen tuin, dus wat ik daar aan eet heb ik wel gewoon moeten kopen. Overige kosten zijn vooral andere verse producten, lunchproducten, snacks en natuurlijk; wijn. Omdat ik veel aan het wandelen ben geweest heb ik deze maand veel verschillende bezoeken gebracht aan de supermarkt, met steeds één of twee aankopen als gevolg. Al moet ik zeggen dat daardoor ook meestal wel iets uit de uitverkoopbak wist te vissen. Mijn voorraad is verder niet echt aangevuld met nieuwe producten en ik moet zeggen dat je dit nu ook wel begint te zien. Koffie begint op te raken, wc papier wordt minder en vooral mijn handzeep voorraad raakt nu op en daarvoor zijn nog steeds geen goede aanbiedingen geweest…

Kortingen deze maand

Minder uitgeven betekent ook minder korting. Ik heb dus deze maand slechts €41,00 korting gekregen en dat is iets meer dan 26% van het totaalbedrag. Dat zijn geen super hoge percentages, maar dat maakt de rest van het jaar wel weer goed. We hebben deze maand één Hello Fresh box binnen gekregen, dit betaal ik nog steeds met tegoed dat ik dankzij mijn werk heb gespaard. Dit is dus geen korting, maar barter. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de boxen, en dan vooral de groenten, me deze maand erg tegen vielen. De sla die in de box zat was al na één dag helemaal slap. Zou ik verwend zijn door mijn moestuin?

Opbrengst moestuin

Tsja, die moestuin. Ik heb echt grootse plannen voor 2022. Als ik al zie hoeveel ik er dit jaar uit heb kunnen halen, zie ik voor me dat met betere ruimteverdeling en planning volgend jaar nóg meer uit mijn moestuin moet kunnen komen. Daar ben ik dus flink over aan het plannen. In september haalde ik voor ruim €40,00 aan groenten uit mijn moestuin. Daar zitten dus duurdere en goedkopere groenten bij. Ik heb ook best wel wat weg kunnen gooien omdat het (teveel) aangevreten was door rupsen. Ik vind het niet erg als er wat aan geknabbeld is, maar het moet wel smakelijk blijven…

Wil jij ook besparen dankzij een goed gevulde voorraadkast? Een tijdje geleden hebben Iris en ik een podcast opgenomen waarin we het hebben over een voorraad aanleggen. Hoewel we deze in het thema ‘herfst’ hebben gedaan, kun je deze ook nog luisteren in een andere maand. Wat mij betreft zijn Black friday en de eerste drie maanden van het jaar de allerbeste momenten om een voorraad op te bouwen, dus ga zeker even luisteren!

En natuurlijk komt er ook elke week een nieuwe aflevering live. Deze kun je luisteren op Spotify, Stitcher, Google en Apple podcasts.