Boodschappen

Bezorgeloos van Jumbo en de bezorgbundel van Albert Heijn met elkaar vergeleken

Sindskort heeft Jumbo, net als Albert Heijn al lange tijd heeft, een bezorgabonnement. Hiermee betaal je voor langere tijd de bezorgkosten van je online boodschappen af. Ik vind zelf vooral handig om bezorgen bij verschillende aanbieders af te wisselen en doe mijn boodschappen het meeste van de tijd gewoon zelf. Maar voor wie er wel voor kiest om elke week (of meerdere keren per week) de boodschappen te laten bezorgen kan een bezorgbundel een uitkomst zijn. Eens kijken bij welke winkel je het voordeligst uit bent. 

Wat kost bezorgen normaal? 

Bij Jumbo is het goedkoopste bezorgmoment 3,50 euro, voor zover ik nu kan zien kun je je boodschappen op alle dagen voor deze prijs laten bezorgen. Behalve op vrijdag en zondag, dan is de laagste bezorgprijs respectievelijk 5,95 euro of 4,50 euro. Dit zijn ook meteen de duurzaamste bezorgmomenten en hebben de ruimste tijd waarin de bezorger kan komen. Kies je voor een korter bezorgmoment dan betaal je maximaal 7,95. 

Albert Heijn werkt een beetje hetzelfde, maar het goedkoopste bezorgmoment kost daar maar 2,95 euro. De goedkoopste bezorgdagen zijn dinsdag en donderdag en het hangt ook weer af van het tijdsslot dat je kiest. 

Dit is overigens allemaal informatie gebaseerd op mijn locatie, ik heb geen idee of dit anders is op andere plekken in Nederland, maar daar is altijd even naar te kijken! 

Wat kosten de bezorgbundels?

Kies je voor Bezorgeloos van Jumbo dan kun je ervoor kiezen om een bezorgbundel te nemen voor 3, 6 of 12 maanden. En je kan kiezen voor een bezorgbundel die de hele week geldig is of eentje die alleen dinsdag t/m donderdag geldig is. 

Van ma t/m zo Van di t/m do
Looptijd Prijs per maand Prijs per maand
3 maanden €13,00 €11,00
6 maanden €12,00 €10,00
12 maanden €10,00 €8,00

Bij een dinsdag t/m donderdag bundel voor 3 maanden dan heb je met het vierde bezorgmoment in een maand de kosten er al uit, als je normaal het goedkoopste bezorgmoment zou kiezen. Bij hetzelfde abonnement voor een jaar is dit al na drie bezorgmomenten. Kies je nu vaak voor het duurste bezorgmoment en neem je daarom de maandag t/m zondag bundel? Dan ben je al goedkoper uit na twee bezorgmomenten, of je nou de bezorgbundel voor 3, 6 of 12 maanden afsluit! 

De bezorgbundel van Albert Heijn kun je alleen maar een maand proberen en anders moet je meteen voor een jaar afsluiten. Voordeel is wel dat je bij dit jaar abonnement ook meteen AH premium krijgt wat weer zijn eigen voordelen heeft, maar dit kost normaal ook slechts 12,95 euro per jaar. 

Looptijd Prijs per maand
1 maand €14,00
12 maanden €10,90

Kies je voor een jaarabonnement en gebruik je normaal het goedkoopste bezorgabonnement? Dan heb je ook minstens vier bezorgmomenten per maand nodig om de kosten eruit te halen. Koos je normaal voor het duurste bezorgmoment? Dan heb je de kosten van een bundel er al na 2 bezorgmomenten uit gehaald. 

Of Jumbo, of juist Albert Heijn het best bij je past hangt natuurlijk van veel meer af dan alleen de bezorgservice en wat dat kost. Maar ik vind het toch wel heel erg interessant om te zien dat Jumbo in deze wel wat voordeliger is, of tenminste kan zijn. Voor mij geldt sowieso dat een bezorgbundel nooit voordelig is, want ik bestel maar zelden en áls ik mijn boodschappen bestel dan kies ik liever op dat moment wat bij me past. Dat is de ene keer Albert Heijn, de andere keer Jumbo, maar ook Picnic en Flink staan regelmatig aan mijn voordeur, maar net waar ik behoefte aan heb.