Favoriete supermarkt Albert Heijn Lidl Plus
Actualiteiten

Black Friday huishoud- en verzorgingsdeals – dit vindt Gierige Gerda ervan

Als het gaat over Black Friday heb ik natuurlijk niet veel nuttigs te zeggen over deals op bluetooth oordopjes en speelgoed. Mijn expertise ligt in het boodschappenmandje. Nu wordt er door supermarkten over het algemeen niet gestunt met etenswaren, maar bij de drogisterijen wordt Back Friday wel aangepakt om met hun normale assortiment te stunten. Bij de drogisterijen kun je daarentegen wel goed scoren. Het is daarbij belangrijk om goed te kijken naar de acties en te rekenen en er niet zomaar van uitgaan dat het goede deals zijn. Daarom besloot ik om alle acties van Kruidvat, Etos en Trekpleister te bekijken en beoordelen. De opvallendste heb ik hieronder besproken!

Kruidvat

Andrélon 5 stuks shampoo of conditioner voor € 10,00

Dit is een aanbieding die vaker terugkomt in het jaar. Wat deze aanbieding in voorgaande jaren zo geweldig maakte was dat niet alleen shampoo en conditioner mee deden met de actie, maar ook alle styling. Helaas is dat dit jaar niet het geval, je betaalt bij de stylingproducten € 10,00 voor 4 stuks. Het zijn allebei prima deals, helemaal niet slecht, maar ze komen vaker voor in het jaar en dus zijn het geen denderende Black Friday-waardige deals.

Finish all-in-one vaatwastabletten 200 stuks voor € 15,99

LET OP DEZE ACTIE GELDT ALLEEN OP DINSDAG 23 NOVEMBER! Finish vaatwastabletten zijn over het algemeen altijd iets duurder dan de Sun vaatwastabletten, die straks ook nog voorbij komen. En een prijs van € 0,07995 per tablet is voor Finish echt een heel goede deal. De rest van de week betaal je voor dezelfde verpakking € 22,95 dat is sowieso geen goede deal met € 0,11495 per tablet. Overigens is huismerk van bijvoorbeeld Lidl altijd nog iets goedkoper, in de actie betaal je dan nog geen € 0,06 per tablet, dus dat is wel iets om mee te nemen in je beslissing om voor deze actie te gaan.

Parfum deals

Ik deel dit nu bij Kruidvat, maar deze waarschuwing telt voor elke winkel, elke actie, elke parfum; laat je niet gek maken door de hoge kortingen. Voor parfums wordt, net zoals bij elektronica altijd gebruik gemaakt van de adviesprijs. Dat kan echter betekenen dat eenzelfde parfum eigenlijk altijd dezelfde prijs heeft bij Douglas als dat hij nu ‘in de aanbieding’ heeft bij Kruidvat. Dus zorg dat je even vergelijkt met andere prijzen. Let daarbij natuurlijk ook weer op de inhoud, want parfumflesjes komen in veel verschillende formaten!

Witte Reus toiletblok 10 voor € 9,00

LET OP DEZE ACTIE GELDT ALLEEN OP DINSDAG 23 NOVEMBER! Deze toiletblokken zijn regelmatig te koop met acties waarbij ze € 1,00 per stuk zijn. Met € 0,90 per toiletblok zijn ze nu dus iets beter geprijsd. Maar, soms is er ook een actie waarbij je bij 10 voor € 10,00 ook nog gratis wc-reiniger krijgt. Dat is, omdat wc-reiniger net wat duurder is normaal, eigenlijk een iets betere deal. Al betaal je dan wel € 0,91 per product.

Verschillende Nivea-items voor € 1,00

LET OP DEZE ACTIE GELDT ALLEEN OP DINSDAG 23 NOVEMBER! Ik wist niet of ik deze moest toevoegen, want ik mag hopen dat iedereen wel doorheeft dat je met minstens 70% korting sowieso met een goede deal te maken hebt. Helaas zijn het maar een beperkt aantal producten, maar als je ze altijd gebruikt is dit hét moment om  je voorraad aan te vullen voor heel 2022!

John Frieda haarkleuring voor € 6,40

LET OP DEZE ACTIE GELDT ALLEEN OP DONDERDAG 25 NOVEMBER! Haarverf is duur en vaak hooguit in de aanbieding voor 1+1 gratis. Dus als dit je merk is of als je niet zo merkvast bent is dit een goed moment om haarverf te kopen. Voor mensen die normaal wachten op een aanbieding misschien zelfs wel een pakje (of twee) extra?

Persil wasmiddel discs 7 voor € 10,00

LET OP DEZE ACTIE GELDT ALLEEN OP DONDERDAG 25 NOVEMBER! Volgens mijn bodemprijzenlijst is € 0,10 voor een pod (of disc in dit geval, elk merk verzint zijn eigen naam) de beste prijs. Ik moet alleen eerlijk zijn dat ik die deal al een dik jaar niet ben tegengekomen van A-merk wasmiddel. Ik denk dus dat we de bodemprijs helaas wat moeten oprekken en dan is € 0,14285 per pod best een mooie prijs. Wasmiddel dat je zelf kunt doseren is misschien wel nog steeds goedkoper, omdat je met de helft van de door de fabrikant aanbevolen hoeveelheid nog steeds schoon wast. Wist je trouwens dat teveel wasmiddel zelfs het tegenovergestelde effect heeft? Maar dat is informatie voor een andere blog.

Nachtdeals (vrijdag 26 november van 3.00 tot 7.00 uur)

Ik moet zeggen deze deals zijn wel echt heel goed. Je krijgt 70% korting op Rimmel en Revolution make-up en ook op Olay regenerist 3-zone dagcrème. Dat zijn wel echte Black Friday deals te noemen. De lancering, midden in de nacht voelt ook wel heel erg zoals we Black Friday gepresenteerd kregen vanuit Amerika. Vraag is dus alleen of je er je nachtrust voor wil opgeven. Moet ik er trouwens nog bij zeggen dat deze actie alleen online geldt? Dat scheelt weer, kun je gewoon warm in je bed blijven liggen! Wil je nu wel goede make-up deals scoren, maar je beautyslaapje er niet voor opgeven? De rest van vrijdag heeft alle make-up 60% korting.

Etos

Naïf 1+1 gratis

Hierbij moet ik zeggen dat het een volger was die me hier op wees; producten van Naïf zijn namelijk slechts één keer per jaar zo goedkoop. Dit is dus het moment om te zorgen dat je er weer een jaartje mee vooruit kan! En de actie geldt de hele week!

Nivea 2+3 gratis

Deze actie komt neer op 60% korting, dus dat is voor veel Nivea-producten een mooie deal. Alleen degene die dus € 1,00 bij Kruidvat zijn moet je dus even overslaan. Verder wordt Nivea vaak verkocht voor 1+1 gratis of voor tweede halve prijs.

Fa 1+2 gratis

Waar de actie bij Nivea super was, is dit voor Fa zeker niet het geval. Betaal je meer dan € 3,00 voor deze deal? Dan betaal je teveel, want Fa producten zijn heel vaak in de aanbieding voor € 1,00. Als je met deze deal minder betaalt dan € 3,00 dan heb je wel een goede deal te pakken. Het hangt dus in dit geval af van de normale prijs van de producten.

Zwitsal 60% korting

Op Zwitsal heb ik zelf nooit meer korting kunnen verzamelen dan 50%, dus dat er tijdens Black Friday 60% korting is is echt wel een mooie deal. Er zijn ook wat andere baby producten met 60% korting te koop, maar ik heb te weinig verstand of dit goede deals zijn.

Trekpleister

Sun vaatwastabletten 300 stuks € 22,50

LET OP DEZE ACTIE GELDT ALLEEN OP DINSDAG 23 NOVEMBER! Niet de beste deal die ik voor Sun vaatwastabletten ben tegengekomen, maar aangezien deze verpakkingen normaal € 29,95 kosten (en niet € 47,94 zoals de folder zegt) is het zeker geen slechte deal. Bij andere acties betaal je al vlug € 0,12 per stuk voor dezelfde tabletten. Met € 0,075 is hij net wat goedkoper dan de Finish deal van Kruidvat en dan komt het vooral aan op merkvoorkeur. Oh en bij aankoop van deze verpakking zijn de verzenkosten ook nog eens gratis, dat kan handig zijn want over het algemeen zit Trekpleister volgens mij op veel minder plekken dan Kruidvat!

Airwick toiletblok 5 stuks voor € 4,00

LET OP DEZE ACTIE GELDT ALLEEN OP WOENSDAG 24 NOVEMBER! Ook de toiletblokken zijn net een beetje goedkoper bij Trekpleister dan bij Kruidvat, maar wel van een heel ander merk. Ik moet wel zeggen dat ik met Airwick zelf geen ervaring heb dus ik weet niet hoe lang deze ‘goed’ blijven. Maar met € 0,80 per stuk zijn ze wel heel mooi geprijsd en ik vertrouw Airwick er wel op dat het heel erg lekker ruikt!

Natuurlijk telt ook nu weer; alleen kopen wat je normaal ook gebruikt. Van merk wisselen kan natuurlijk wel. Hou je eigen bodemprijzen wel in de gaten om te zien of het dan voordeliger is om een keer te switchen. Zelf denk ik dat ik de acties dit jaar maar een keertje oversla, mijn voorraad is nog goed gevuld. Maar boodschappen worden steeds duurder en aanbiedingen ook minder voordelig, dus als er iets is wat je zelf veel gebruikt zorg dan zeker voor een mooie voorraad!

Voor voorwaarden van de acties verwijs ik je naar de des betreffende winkels. Acties kunnen altijd veranderen dus check altijd alles zelf goed na. Meer Black Friday deals bekijken? Dan kan dat in de Reclamefolder app, download via deze link. #affiliate