Actualiteiten

Dit is de enige Black Friday tip die je nodig hebt! (Met GRATIS download!)

Dit is het vijfde keer dat ik Black Friday ‘vier’ als Gierige Gerda. Het begon al als een ‘feestdag’ die ik niet zo kon waarderen. Black Friday werkt in op je FOMO, wat een Engelse afkorting is voor de angst om iets te missen. Nu wordt dat dit jaar een klein beetje verzacht doordat de meeste winkels niet alleen op vrijdag afprijzen, maar een hele week. Toch blijven de aanbiedingen op Black Friday verleidelijk en is het slim om extra goed op te letten op aanbiedingen.

Kopen om het kopen

Black Friday aanpakken om een shoppingspree te houden kan een keuze zijn. Ga je dan geld besparen en echt blij zijn met je aankopen? Ik blijf zelf liever weg van veel acties tijdens Black Friday. Werd Black Friday bekend door de enorme kortingen die in Amerika werden gegeven, in Nederland mag je blij zijn als je 20% korting krijgt. Dan kun je je wat mij betreft afvragen of je niet beter andere keuzes kunt maken. Zo is kleding binnen een paar weken veel verder afgeprijsd. Bij acties met elektronica gaat het vaak over oudere modellen. Ook wordt er veel gesjoemeld met de oude prijs, waarvoor artikelen niet eens altijd zo goed geprijsd zijn als de winkels je doen geloven. Onvoorbereid naar de winkel gaan zal je dus eerder meer geld kosten dan besparen.

Impulsaankopen op Black Friday

Mijn belangrijkste tip is dus altijd om een duidelijk verlanglijstje te maken. Dus niet alleen ‘een laptop’, maar ga op zorg dat je ook vast onderzoek doet wat de specificaties zijn die je graag zou willen hebben en wat de normale prijs daarvoor is. Dan kun je goed vergelijken of de aanbiedingen die voorbij komen passen bij je wensen én of het een goede deal is. Er zullen echter ook wel wat aanbiedingen voorbij komen die je niet gepland had om te kopen tijdens Black Friday, maar waar je euro’s wel van in je zak gaan branden. Dan moet je goed opletten en even nadenken of dit wel verstandig is om te kopen.

Download de Black Friday Impulsaankooptest

Om je te helpen om te beslissen of je een aankoop wel of niet moet doen heb ik de  Black Friday Impulsaankooptest  ontwikkeld. Eigenlijk zijn dit de vragen die je je altijd moet stellen als je voor een impulsaankoop staat, nu heb ik het alleen in een leuke testvorm gegoten. Een beetje zoals veel van ons wellicht herkennen uit tijdschriften van vroeger zoals Tina en Fancy. Download hem door op de foto te klikken!

Ook in onze Geld Met Een Zachte G podcast hebben Iris en ik het deze week over Black Friday. Ga deze dus zeker ook nog even luisteren!