Boodschappen

Boodschappen van de groenteboer, slager en bakker thuisbezorgd met De Lokalist

Online boodschappenservices schieten als digitale paddenstoelen uit de grond. En ik wil ze allemaal testen, om te beginnen bij De Lokalist. Niet zomaar een webshop, maar een collectief van allemaal kleine, lokale, bedrijven die samen zorgen dat jij je boodschappen kan doen. Ik kreeg tegoed om een bestelling te doen en er een artikel over te schrijven!

Wat is De Lokalist

In plaats van je boodschappen bij één winkel te doen, kun je bij De Lokalist al je boodschappen bij de speciaalzaak kopen. Brood bij de bakker, groenten bij de groenteboer en vlees bij de slager. Het wordt echter wél allemaal tegelijk bij je geleverd. Dus je bent niet de hele middag kwijt omdat je alle speciaalzaken zelf af moet en je kunt prijzen vergelijken van verschillende aanbieders en zo je beste keus maken.

Assortiment

Het assortiment is heel uitgebreid, ik vond het wel een beetje verwarrend dat dus verschillende aanbieders, dezelfde producten aanbieden. Je kunt dus zelf kiezen waar je je appels of ananas koopt. Ik vond het aanbod ook heel uiteenlopend. Niet alleen zijn er verse producten op gewicht te koop, er zijn ook gewoon voorverpakte producten te koop. Het assortiment is heel breed, er zijn veel verschillende producten te vinden.

Hoe is de prijs van de producten?

Ik vond de meeste producten heel schappelijk geprijsd, er zijn wat dingen duurder dan in de supermarkt maar ook wat dingen goedkoper. Het prijsverschil zit hem er soms ook in dat producten wellicht niet zomaar in elke super te koop zijn en wat exclusiever zijn. Dat vond ik vooral erg leuk. Zo kocht ik een blikje waterkastanjes, iets waar ik heel erg spijt van had dat ik het niet uit Frankrijk had meegenomen én voor een heel mooie prijs. Dit was mijn bestelling, ik heb hiervoor €75,24 betaalt.

In de zakjes zitten verschillende soorten drop, vlees en vleeswaren. Losse aardappelen is slechts een deel van 3 kilo.

Bestellen en verzendkosten

Bestellen gaat heel makkelijk, want ondanks dat je bij allemaal verschillende leveranciers bestelt heb je gewoon één winkelwagentje (of ‘draagtas’ zoals het in deze webshop heet) en betaal je alles in één keer. Je moet minimaal voor €35,00 bestellen. De verzendkosten hangen af van je keus voor het tijdsvak. Voor €2,95 wordt je bestelling tussen 14.00 en 22.00 geleverd. Dit is gratis als je bestelling hoger is dan €75,00. Wil je liever levering tussen 18.00 en 22.00 dan betaal je altijd €4,95 voor de verzending, liever tussen 12.00 en 14.00 geleverd? Dan betaal je €6,95. Wat mij betreft is dit heel erg netjes. Omdat het gaat om een collectief van kleine ondernemers ben je wel afhankelijk van levering als de winkels waar je wil shoppen open zijn. Verder is het van maandag tot zaterdag: vandaag vóór 16.00 besteld, morgen in huis. Je betaalt direct via iDeal, geen gedoe dus aan de deur.

Bezorging

Ik kreeg netjes een bezorgraam, maar uiteindelijk kwam mijn bezorging veel eerder. Dat is wel handig om rekening mee te houden, al is eerder altijd beter dan later. De producten werden geleverd in zogenaamde ‘recycle tassen’. Deze kunnen de volgende keer gevuld worden met glas en terug worden ingeleverd. Je hoeft dus niet meer naar de glasbak! En ook statiegeldflessen kun je inleveren bij de bezorger van De Lokalist, Het statiegeld krijg je dan als tegoed op je Lokalist-account gestort. Bezorging is in héél Nederland, helaas met uitzondering van de Waddeneilanden.

Prijs/ kwaliteit van de producten

Wat mij betreft is de prijs/kwaliteit van de producten echt heel hoog. Ik heb wat groenten en fruit zelfs expres niet direct opgegeten, maar het bleek over het algemeen goed lang houdbaar. De prijzen liggen voor sommige dingen wat hoger en er zijn ook niet zoveel aanbiedingen te vinden als in de supermarkt. Ik kan me wel heel goed voorstellen dat je hier zou bestellen als je uitgebreid gaat koken, misschien voor meerdere mensen. (Het mag weer!) Sowieso is het erg leuk als je een avontuurlijke eter bent en bijvoorbeeld voor de vakantie kan het heel leuk zijn!

Mijn eindoordeel

Het zou voor mij geen plek zijn waar ik wekelijks zou bestellen. Misschien niet helemaal eerlijk, want dat zou ik dus bij de meeste plekken niet doen omdat het voor ons tweepersoonshuishouden niet praktisch is. Wellicht dus wel als ik elke week aan die €75,00 zou komen, daar komen wij alleen op speciale momenten aan, ik heb nu ook heel erg mijn best moeten doen, haha. Ik vond de kwaliteit van de producten heel goed en denk dat ik zeker nog wel een keer zal bestellen. Ik denk dat er aan de website zelf, vooral de zoekfunctie, nog wel wat verbeterd kan worden. Een paar dagen nadat ik mijn bestelling had ontvangen werd ik gebeld om te vragen hoe mijn ervaring was geweest. Dat vond ik prettig, daardoor had ik het gevoel dat ik gewaardeerd werd als klant.

Ook een keer bestellen bij De Lokalist? Met de code Lokalist-H62H krijg je €5,00 korting op je eerste bestelling.

Dit artikel bevat een product gekregen via Pitch PR. De kortingscode is een affiliatecode.