bob ross bier proeverij escape room
Persoonlijk

Budgetproof groepsactiviteit; organiseer het zelf!

Of het nu met je familie, vrienden of collega’s is, als je een leuke dag wil organiseren kom je al vlug uit op een groepsactiviteit. Dat is natuurlijk super gezellig, maar vaak zijn deze activiteiten alles behalve goedkoop. Als je de ruimte hebt waar je het aantal mensen waarmee je de groepsactiviteit wilt doen kwijt kunt, is het stukken goedkoper om het zelf te organiseren. Laten we tenslotte eerlijk zijn; je gaat waarschijnlijk naar zo’n activiteit om lol te maken en van de activiteit zelf komt (weinig) serieus terecht. Voor de volgende activiteiten heb je niet meer nodig dan spullen die makkelijk te verkrijgen zijn en zo kun je het relatief budgetproof houden.

Bob Ross workshop

Het mooie van Bob Ross is dat zijn video’s al tutorials zijn en heel YouTube staat er vol van! Het enige waar je wel voor moet zorgen is verf, canvassen en toebehoren maar met de Action op elke straathoek is dat nog heel budgetproof. Bob Ross gebruikt zelf wel olieverf en bij Action vind je waarschijnlijk alleen acrylverf, maar dat heeft voor mij altijd nog goed gewerkt. Zorg dat iedereen de uitgekozen tutorial goed kan zien (bijvoorbeeld door te streamen op een tv) en een fijne plek heeft om op te werken. En dan is het wachten op ‘happy little accidents!’

Bierproeverij

Nog even en we vertrekken weer allemaal op vakantie. Het leuke van vakantie vind ik zelf het ontdekken van plaatselijke lekkernijen. Bier is een product waarvan (bijna) overal wel een plaatselijke variant te vinden is. Spreek met je vrienden (familie of collega’s) af om allemaal een of meerdere varianten mee te nemen van vakantie (met bijbehorend verhaal, natuurlijk!) En plan een gezellige bierproeverij. Om de bagage terug niet te zwaar te maken kun je elk flesje met meerdere personen delen, het is een proeverij en geen zuipfestijn. Goed te combineren met een barbecue of bijvoorbeeld een friettafel*! Dit werkt alleen misschien niet zo goed als jullie op groepsvakantie gaan, maar dan zijn er vast wel andere leuke bieren om te proeven!

*Een friettafel is precies zoals het klinkt; leg een (wegwerp) tafelkleed of aluminiumfolie op een tafel en mik daar alle friet en snacks op. Sausjes ook gewoon zo ‘plop’ op de tafel en aanvallen maar! Naderhand vouw je het tafelkleed voorzichtig op, en gooi je het weg. Geen afval, geen troep.

Escape room

Hiervoor moet je misschien wel een beetje meer creativiteit in je bloed hebben, maar met een beetje hulp van Pinterest en Google kun je al heel ver komen. Je kunt het organiseren voor kleinere groepjes of voor de hele groep en zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Verzin er een verhaal bij als je heel creatief bent, maar het is zeker geen must. Het enige wat handig is is dat er een spelleider is die niet meedoet met de opdrachten, maar alles in de gaten houdt. Met kerst hebben we met de familie een Escape Room gedaan die georganiseerd was door mijn 17 jarige nicht en dat was super geslaagd!

Hoe je een groepsactiviteit afsluit is natuurlijk helemaal aan jezelf, zoals ik al bij de bierproeverij als optie gaf kun je gaan voor een barbecue of friettafel. Wil je liever een meer origineel diner? Dan zijn ook daarvoor vele leuke budgetproof opties te bedenken. To be continued…

2 gedachten over “Budgetproof groepsactiviteit; organiseer het zelf!”

  1. Leuke tips voor budgetproof groepsactiviteiten. Ik ga zelf altijd met vriendinnen lekker high tea’en bij iemand thuis, dat iedereen wat lekkers meeneemt. Ook erg fijn!

  2. Ja een High tea (of wine) is ook heel leuk om zelf te organiseren! Het leuke is ook dat het dan zo lang kan duren als je zelf wil!

Reacties zijn gesloten.