kruidnoten tiramisu
Blogmas 2018

Budget vriendelijk kersttoetje met overgebleven kruidnoten!

Heb je gisteravond een leuke pakjesavond gehad? Hoe mijn Sinterklaasavond was kun je morgen lezen op dit blog! Nu is de Goedheiligman weer naar Spanje en wij blijven achter met het snoepgoed en dan vooral; kruidnoten. Nu kun je ze natuurlijk zo opeten, maar het leek mij nog veel leuker om er iets anders lekkers mee te maken voor met kerst! Ik besloot te gaan voor een soort tiramisu, maar dan wél een budgetvriendelijke versie. Daarom is het meer een tiramisu/ cheesecake kruising geworden. Hoe het heet maakt verder ook helemaal niet uit; het is gewoon vreselijk lekker en dat is wat telt!

NAGERECHT – 20 MINUTEN – 6 PERSONEN

Ingrediënten:

 • 200 ml slagroom €0,79
 • 200 gram verse roomkaas €0,65
 • 200 gram kruidnoten €0,20
 • 60 gram suiker €0,05
 • Kopje (sterke) koffie €0,10

Kosten van dit recept per persoon: €0,30

Stap 1- Zet een kop (sterke) koffie en zorg dat deze zo vlug mogelijk af koelt. Door gezette koffie vlug te koelen blijft de smaak lekkerder. Je kunt het doen door het direct over ijsklontjes te gieten en daarna in de koelkast te zetten.

Stap 2- Klop de slagroom stijf met 40 gram van de suiker. Meng de overige 20 gram suiker met de (naturel) roomkaas.

Stap 3- Meng de roomkaas met de opgeklopte slagroom, doe dit met een spatel of lepel want als je dit ook zou kloppen zakt de slagroom weer in.

Stap 4- Doe de kruidnoten in een bakje en overgiet deze met de koffie. Je zou eventueel de koffie nog kunnen mengen met bijvoorbeeld Tia Maria, maar ik vond een alcoholvrij nagerecht ook wel eens leuk. Verdeel de helft van de kruidnoten over de bakjes waarin je wil gaan serveren.

Stap 5- Verdeel de helft van je roomkaas/slagroom mengsel over de met pepernoten gevulde bakjes. Daarna nog een laagje pepernoten en nog een laagje roomkaas/slagroom mengsel.

Stap 6- Zet de nagerechten minimaal 2 uur en maximaal 1 dag in de koelkast voordat je het opeet. Maak eventueel af met een beetje cacaopoeder voor je het serveert, net als ‘echte’ tiramisu.

Trouwens; zorg wel dat je gewoon ‘verse’ kruidnoten gebruikt die goed afgesloten of nog gewoon in een dicht zakje hebben gezeten tot kerst. Anders is het denk ik een stuk minder lekker! Geen kruidnoten over? Gebruik dan speculaasjes.

3 gedachten over “Budget vriendelijk kersttoetje met overgebleven kruidnoten!”

 1. Hallo Minke.

  Allereerst, wat een leuke blogs!!
  Hopelijk mogen we in 2019 ook volop van je tips genieten.

  Deze tiramisu hebben wij ook al een paar x gemaakt. (Vorig jaar met kerst nog als dessert)
  Hij is zoooo lekker!!! Echt een goede tip!

  Grtjs uit Limburg.

 2. Gemaakt en viel ontzettend in de smaak… Deze gaat in het “gaan we nog een x recepten schrift”

Reacties zijn gesloten.