Winactie Chickslovefood
Gierige Gerda boekenclub

Waarom het Chickslovefood – Het 5 or less-kookboek perfect is voor onder de kerstboom (+ give-away)

13/12/2018: WINACTIE GESLOTEN. WINNAAR IS BEKEND EN HEEFT EEN EMAIL ONTVANGEN.

Mijn ervaring is dat hoe ingewikkelder een recept is, hoe meer je ook kwijt bent aan ingrediënten. Ik ben dol op de kookboeken van Jamie Oliver maar als ik soms lees wat je daar voor nodig hebt begint mijn portemonnee al pijn te doen. Gelukkig zijn er steeds meer kookboeken te vinden waarin met een maximaal aantal ingrediënten wordt gekookt. Het 5 or less kookboek van Chickslovefood vind ik daarin echt een koploper en daarom zeker ook een aanrader voor onder de kerstboom. Hoewel het niet het laatste boek is van Chicklovefood wilde ik toch deze nog behandelen en het allerleukste; er eentje weggeven aan 1 van jullie!

Voor elk moment van de dag

Wat ik leuk vind aan dit kookboek is dat het niet alleen gericht is op avondeten, maar ook bijvoorbeeld op ontbijt en borrel. Daardoor kun je eigenlijk voor elke gelegenheid wel een leuk recept uit dit boek halen. Misschien zelfs wel voor een budgetproof kerstdiner! Het is heel duidelijk uitgelegd hoe alle recepten gemaakt worden en de foto’s die in het boek staan doen je watertanden.

Soms zitten er best wel wat minder budgetproof ingrediënten in de recepten. Deze duurdere ingrediënten zijn meestal wel heel voedzaam en gezond. Iets wat natuurlijk ook heel erg belangrijk is. Omdat je uiteindelijk maar 5 Maar gelukkig is het niet alleen maar gezond kun je ook lekkere guilty pleasures vinden in het boek, zoals een snickers-taart of chocolate chip mouse.

Meedoen met de give-away?

Omdat het vandaag 5 december en dus pakjesavond is wilde ik ook eens voor Sinterklaas spelen. Daarom kun jij vandaag kans maken op het 5 or less-kookboek van Chickslovefood! Hoe je mee kan doen met deze give-away?

 • Laat een reactie achter onder dit artikel waarin je aangeeft dat je meedoet.
 • Volg Gierige Gerda op Instagram of Facebook

Je kunt de hele komende week meedoen met deze give-away en op 13 december zal ik de winnaar kiezen en de gelukkige een mail sturen.

Ben jij nu niet de gelukkige winnaar en wil je het 5 or less-kookboek toch hebben dan kun je deze kopen bij Bol.com voor €12,50.

97 gedachten over “Waarom het Chickslovefood – Het 5 or less-kookboek perfect is voor onder de kerstboom (+ give-away)”

 1. Ik doe graag mee met deze actie. Ik heb geen Facebook maar volg je op Instagram.

  En leuk dat de blogs zo vroeg online komen, vind het heerlijk om ‘s ochtends in bed je blog te lezen. Even rustig wakker worden.

 2. Jaaa heel erg leuk!!
  Koken met maximaal 5 ingrediënten lijkt me ideaal!!
  Ben 12 december ook nog eens jarig dus wie weet een kerstboom en verjaardagscadeau in 1!

 3. Ik zou graag meedoen! Behalve dat recepten met veel ingrediënten vaak relatief duur uitkomen, (ik laat bijvoorbeeld ook vaak kip weg, of vervang het door gehakt ivm de prijs) heb ik ook nooit zo’n zin om lang in de keuken te staan. Dus hopelijk betekenen 5 ingrediënten ook dat het allemaal wat sneller klaar is! 😀

 4. Oh leukkkkk! Dit boek komt goed van pas bij twee grote hobby’s; koken én besparen 🙂 Ik doe graag mee met de winactie! Ik volg je op Instagram.

 5. Deze zou ik heel graag winnen!! Lekker makkelijke recepten komen goed van pas met 2 kleine kindjes in huis.

 6. Hoii gierigegerda! Ik doe heel graag mee heb dit boek al lang op mijn verlanglijstje staan maar helaas nog steeds niet de mogelijkheid gehad het te kopen of te krijgen.. 🙂

  super leuke win actie! Ik doe mee en ik volg je op Instagram!

 7. Leuk! Ik doe graag mee. Het is precies wat je zegt. Ik kom vaak leuke recepten tegen, maar haak dan af omdat ik er te veel voor moet aanschaffen.

 8. Ik loot graag mee voor dit boek. Heel fijn voor de portemonnee. En niet te veel boodschappen doen.

 9. Hoi hoi… Ik doe mee!! Super leuk om een kookboek te hebben met makkelijke, lekkere en ook nog eens gezonde recepten! ❤️❤️ Om het nieuwe jaar goed te beginnen! ?

 10. Ik doe graag mee aan deze actie…..het is allemaal al duur genoeg and less is more ??

 11. Ik doe mee! Als moeder is het een uitdaging om te koken en te besparen, dus een kookboek is altijd welkom. En lees graag je tips, kan altijd nog wat leren 🙂

 12. Oh lijkt mij een super leuk “makkelijk” boek… Met 5 ingrediënten MOET het lukken toch..
  Geef het graag aan mezelf met kerst… En laat hem tactisch ? af en toe dan ook aan vriendlief??zien.

  ?? Crossed

  Uiteraard volg ik je op fb en insta

 13. Ik vind Sinterklaas leuk, ik vind Gierige Gerda leuk. Ik vind koken en kookboeken leuk…Dus ja, leuke actie lijkt mij…kom maar op met dat boek 🙂

 14. Ik doe graag mee. Ben benieuwd, ik loop ook altijd tegen de kosten van een uitgebreid recept aan. Ben benieuwd naar dit boek. Ik ga duimen!

 15. Heee Sinterklaas,

  Ik hou van kookboeken, maar loop tegen het zelfde probleem aan. Ingredienten zijn vaak veel en sommige zijn onvindbaar. Dit zou een nieuwe uitdaging zijn. Ik zal dan ook foto’s plaatsen van de gemaakte recepten. Zullen alleen niet zo mooi zijn zoals in het kookboek ?.

  ps. ik volg je op insta en FB ?

 16. Zou graag winnen! Met n klein kindje in het gezin is het makkelijk om snelle recepten te hebben met zo weinig mogelijk ingrediënten

 17. Beste Sinterklaas,
  Ik zou dit boek heel graag willen winnen, gewoon om het simpele feit dat ik er geen geld voor heb om het aan te schaffen… als alleenstaande moeder met 2 heel snel groeiende kinderen in de bijstand.. dan koop je niets voor jezelf ? ik ga duimen!!

 18. Oh wat zou ik deze graag winnen. Ik hou erg van koken en bakken. En van geld besparen. Als mama in een gezin met opgroeiende kids is het altijd weer bedenken wat iedereen wil eten. En het geld vliegt soms uit mijn hand. Hiermee sla ik twee vliegen in 1 klap…
  Dus nu maar ff duimen

 19. Oh ik doe echt heel graag mee. De Chicks zijn mijn inspiratie als ik echt niet meer weet wat ik moet maken…

 20. Oh….kom er eens kijken….wat ik in mijn schoentje vind… Natuurlijk wil ik dit kookboek graag winnen!! Groetjes Sandra

 21. Leuk om je blogs te lezen & ik doe heel graag mee! Het boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje…

 22. Wat een leuke actie, daar doe ik graag aan mee! Ik ben echt geen keukenprinses en ik vind koken (misschien daarom ook wel) echt niet leuk. Mijn vriend en ik moeten dit jaar met kerst het hoofdgerecht verzorgen en zijn druk op zoek naar ideeën. Soms komen we echt enorm lange lijsten met ingrediënten tegen en dan heb ik bij voorbaat al geen zin meer in dat gerecht. Ik denk dat dit daarom wel eens een goed kookboek voor ons kan zijn. Niet alleen voor kerst, maar ook voor meer variatie bij het avondeten enzo.
  PS Ik volg je al op Insta 😉

 23. Hoi Minke, ik wil wel meedoen hoor, lijkt me een leuk boek. Fijn Sinterklaas feest!

 24. Leuke actie! En ik loot graag mee, ik kan wel wat inspiratie gebruiken voor een simpel maar goed kerstdiner!! Groetjes Hettis

 25. Ik doe heel graag mee, kan ik nog meer inspiratie op doen en mijn vriend nog meer laten watertanden van al het lekkers in ons nieuwe huis.

 26. Yess Nice. Ik loot graag mee. With 5or lees kan ik t moeilijk verpesten. Dat t zo binnen budget blijft is helemaal mooi.

 27. Ik doe heel graag mee, mijn broertje en ik zijn allebei student en kunnen nog wel wat betaalbare, snelle recepten gebruiken! Bedankt voor de winactie!

 28. Dit boek zou ik graag willen winnen omdat ik altijd in ben voor nieuwe recepten uitproberen. Ondanks dat ik het druk heb met werken en huishouden en de kinderen vind ik het leuk om te koken. En vooral het concept koken met 5 ingrediënten spreekt me aan omdat de moed me meestal al ontbreekt als ik allemaal dingen in huis moet halen die ik maar eenmalig gebruik. Ik ga duimen??

 29. Leuk, ik doe heel graag mee. Ben toevallig 13 december jarig! En fan van chicks love food. Heerlijke recepten.

 30. Ik doe graag mee! Ben gek op koken, nieuwe recepten en idd houd de waslijst aan ingrediënten mij vaak tegen iets te proberen dus….. met maar 5 ingrediënten zéker het proberen waard!

 31. Natuurlijk doe ik mee! Volg je al tijden op insta en vind dit boek fantastisch! Ideaal voor mij aks snelle kok ?

 32. Oh wauw Minke, wat een leuk kookboek! Heel leuk dat je zo’n kookboek weggeeft. Ik doe graag mee. Ik volg je al op insta 😉

 33. Doe graag mee! Zit wel een foutje in je tekst. Onafgemaakte zin in het stukje in het 2e deel van de laatste alinea die nog over t boek gaat, dus voor de winactie 😉

 34. Leuke actie, ik lees je blogs altijd met veel plezier en heb er ook al vaak wat aan gehad. Ik loot graag mee.

 35. Ik doe graag mee! Ik kijk af en toe al op hun site voor recepten maar de recepten in een boek hebben staan is nog handiger!

 36. Ik doe graag mee! En volgen doe ik je al een tijdje via Facebook en Instagram. Nu maar duimen…

 37. Ik doe graag mee!
  Met drie kindjes lijkt het mij heel handig om binnen no time en met maar 5 ingrediënten wat lekkers op tafel te zetten. Duimen maar!

 38. Ja graag! Als er minder ingrediënten zijn is het vaak ook eenvoudiger koken met pure smaken. Daar hou ik van!

 39. Ook ik loot graag mee! Lijkt me een fijn en handig boek!
  Ik volg je al lang via Instagram.

 40. Ik doe graag mee! ?
  Met maar 5 ingrediënten moet het vast lukken om binnen no time een heerlijke maaltijd op tafel te zetten voor mijn drie kindjes en man ??? En super handig: scheelt ellenlang zoeken in de winkel naar allerlei ingrediënten ?? Nu duimen maar! Ik volg je ook op IG! ????

 41. Leuk! Ik doe ook graag mee. Ik volg je met veel plezier op instagram. Facebook is niet mijn ding!

 42. Wat lief van je en dat op 5 december. Ik doe ook mee, leuk voor onder de kerstboom.

 43. Wat een supergave actie?. Koken met 5 ingrediënten is ideaal bij drukte of vermoeidheid wegens ziekte. Ik doe graag mee. Duimen maar. Jij ook een fijne sinterklaasavond.
  Geniet natuurlijk ook van de komende feestdagen. Benieuwd wat voor interessant je nog meer gaat posten op Facebook?

 44. Ik doe heel graag mee met deze leuke actie! Altijd handig om met weinig ingrediënten een maaltijd in elkaar te draaien met drie opgroeiende pubermeiden en een hongerige man thuis ?

 45. LEUK! Ik reageer nooit op zulke dingen omdat ik er vanuit ga dat ik toch niet win.
  Ik heb het boek zelf niet nodig. Mijn zusje woont net op zichzelf dus die zou met dit boek uit de voeten kunnen, vandaar dat ik mee doe voor haar 🙂 ik volg je op insta (heb geen Facebook)

 46. Ik doe graag mee. Het 5 or less boek lijkt me erg handig voor ons drukke gezin. Vaak heb ik totaal geen inspiratie en maak ik toch maar weer iets bekends.

 47. Ik doe graag mee :).
  Ik ga binnenkort op kamers en dan lijkt het me handig om een stapel goede maar simpele recepten achter de hand te hebben.
  Ik volg je op insta @meermirteinsta

 48. Ahh dat zou zo leuk zijn! Mijn zus heeft dit op haar verlanglijstje, maar mijn budget laat het niet meer toe door de andere cadeaus (gierig)! Dus dan kan ik het toch nog geven ?

 49. Ik doe ook graag mee! Lijkt me superleuk om te winnen!!
  Ben zelf groot fan van Lekker&Simpel maar denk dat dit kookboek ook heel goed bij me past en zou er graag uit willen koken 😀

 50. Heel leuk! Ik doe graag mee want mijn portemonnee lijdt ernstig onder deze feestmaand! En eens weer iets gezonds eten zou me ook geen kwaad doen, haha. Met dit kookboek zou ik het nieuwe jaar goed
  kunnen beginnen.

 51. Ik doe graag mee!
  Dan zou ik hem kunnen delen met m’n dochter die op haar eigen woont. (En die jou ook volgt) 2 vliegen in 1 klap ?

  Grtjs

 52. Ik heb net een nieuwe keuken en zoek nog makkelijke en gezonde gerechten om te maken! Elke dag pizza is ook een beetje saai..

 53. Late reactie maar ik doe heel graag mee! ?❤️

  Mijn instagram is @muaunderdogs

 54. Wat een ontzettend leuke actie “Sinterklaas”! Ik doe graag mee! Misschien kan ik er meteen wat inspiratie uitgalen voor de kerst!

 55. Ohh die wil ik supergraag proberen! Ik hou van kookboeken die niet te moeilijk doen. Dat snap ik toch allemaal niet 😉 ik volg je op Insta (lil_silke)

Reacties zijn gesloten.