boodschappenbox

Hoe HelloFresh mij helpt te besparen

Ik maak graag gebruik van de maaltijdboxen van HelloFresh, ik krijg daar vaak de opmerking over dat HelloFresh niet bepaald budgetproof is. Maar ik wil in dit artikel graag vertellen waarom HelloFresh voor mij wél heel budgetproof is en me helpt te besparen.

Dol op koken en thuis-uit-eten

Toen ik op mezelf ging wonen, inmiddels toch al wel een kleine 15 jaar geleden, ontdekte ik ook dat ik zelf lekker kon koken. Ik ben echt niet vies van een lekker bord ouderwetse boerenkool-met-worst, maar lekker in de keuken staan en echt iets moois op tafel zetten; daar hou ik wel van. Dat betekende ook dat ik regelmatig boodschappen zo’n 20 of 30 euro kwijt was voor één avond, terwijl ik alleen was met mijn toenmalige vriend. Dat loopt aardig in de papieren als je dat meerdere keren per week doet. Toen ik moest gaan besparen werd het uitgebreid koken dus als eerste geschrapt, maar ik vond dat nog steeds heel erg leuk. Daarom was ik blij dat ik al vlug HelloFresh ontdekte. Bij HelloFresh betaal je maar €4,14 per portie, dat is dus een flink verschil!

Geen voedselverspilling en onnodige potjes in de kast

De recepten die ik uitkies bij HelloFresh zijn eigenlijk altijd recepten die ik niet zomaar zelf zou maken. Dus recepten met moeilijk(er) verkrijgbare groenten, luxe kruiden en andere ingrediënten die ik niet zomaar in de kast heb liggen. Omdat alles is afgestemd op het aantal gerechten dat je hebt besteld blijf je niet zitten met (dure) potjes en flesjes die vervolgens alleen maar in je kast staan. Daarnaast heb je ook geen last meer van voedselverspilling van andere ingrediënten, juist omdat alles zo netjes is afgestemd op het aantal porties dat je bestelt.

In plaats van pizza bestellen

Een ander moment dat ik het erg fijn vind om HelloFresh in de koelkast te hebben staan is als ik veel aan mijn hoofd heb. In een drukke periode ben ik vlug geneigd om de boodschappen over te willen slaan en maar te kiezen om een pizza, sushi of burger thuis te laten bezorgen. Koken is voor mij nooit het probleem, dat vind ik heerlijk om te doen en helpt me juist in stressvolle situaties even te ontspannen. De rest er omheen, zoals bedenken wat ik moet eten en boodschappen doen is juist wat me veel energie kost en daarbij helpt HelloFresh mij dan weer.

Ik hoor eigenlijk best vaak dat mensen niet willen besparen op hun eten en ik snap wel dat je gewoon altijd zeker wil zijn dat je goed, gezond en lekker eet. Juist met HelloFresh weet je altijd wat je kwijt gaat zijn aan je maaltijden, je kunt je dan voor het besparen op alle andere boodschappen en bijvoorbeeld je vaste lasten richten. En op deze manier kan ik toch lekker en gezond blijven eten. En met de speciale korting van 85 euro op je eerste 4 boxen kun je extra besparen. En de code HELLOGERDA85 waarmee je de korting krijgt, geldt voor zowel voor nieuwe als oude* HelloFresh’ers.

*als je meer dan 3 maanden geleden je lidmaatschap hebt opgezegd.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HelloFresh.