cadeauspel
feestdagen 2018 Persoonlijk

De leukste cadeautjes voor het dobbelspel op pakjesavond

Sinds een aantal jaar is de populariteit van surprises voor pakjesavond heel erg afgenomen en wordt er in steeds meer huishoudens gekozen om te dobbelen om cadeautjes. Er zijn verschillende varianten en zelfs speciale dobbelstenen in omloop en er zijn zelf bordspel varianten te koop om het spel mee te kunnen spelen. In sommige varianten kan het zo zijn dat je met 9 cadeautjes naar huis gaat, of met 0. Sommigen gaan alleen over de cadeautjes en anderen hebben ook opdrachten. Mijn favoriete variant is degene waarbij iedereen ten alle tijden 3 cadeautjes heeft, waarbij opdrachten worden gedaan (het liefst terwijl het spel doorgaat en je cadeautjes mee blijven doen) en waarbij er 3 rondes worden gespeeld. De eerste om alle cadeautjes te verdelen, een tweede om alle cadeautjes uit te pakken en een derde wanneer de opdrachten op tafel komen en het spel daadwerkelijk begint. Ik ga uit van een budget van ongeveer 5 euro per cadeau.

Wc papier, in een grote doos

Wc papier is iets wat iedereen nodig heeft, dus voor iedereen bruikbaar en een groot cadeau op de stapel zal voor veel mensen erg verleidelijk zijn. Als je wc papier gewoon in pakt ziet iedereen meteen wat het is, dus het in een (nog grotere) doos stoppen maakt dat het iets minder makkelijk te raden is. (Vooral leuk voor de rondes waarbij het papier er nog om zit dus…)

December kalender kraslot

Toen mijn gezin ‘begon’ met het dobbelspel werden krasloten meteen een vast onderdeel van het spel. Er werd altijd flink om ‘gevochten’ en het was na het spel ook altijd nog spannend voor iedereen of er ook een prijs op was gevallen. Natuurlijk moet je met een december kalender eigenlijk wel nog wachten tot het einde van de maand of er prijs is, maar ik ken genoeg mensen die dat geduld niet hebben, haha.

Iets wat je zelf super graag wil hebben

Beetje flauw, maar ik koop meestal wel iets wat ik zelf in ieder geval graag wil hebben. Dan is er tenminste 1 cadeautje waar ik zelf voor wil strijden. Natuurlijk kan je ook dát cadeautje kopen waarbij je direct aan je moeder, neef of beste vriendin moest denken, dan weet je ook zeker dat er 1 iemand voor strijdt.

Een cadeautje uit de categorie ‘stout’

Oké, ik vind ‘stout’ eigenlijk een verschrikkelijk woord maar goed, ik wist even niet hoe ik het anders moet noemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sexy slipje, maar als het publiek het toelaat kun je misschien ook gaan voor een seksspeeltje uit de budgetcollectie. Webshops in die branche bieden vaak wel wat simpels aan voor een paar euro. Nu is alleen de vraag of je een preuts of juist een heel open gezelschap hebt wat er met dat cadeautje gebeurt.

Nuttige, maar schattige spullen

Iedereen kan altijd servetten, theedoeken en ovenwanten gebruiken. Nu weet ik niet hoe het met jullie zit maar voor mij zijn dat altijd van die uitgaven die ik uitstel. Juist omdat ik het leuker vind om deze te kopen met een leuk printje, maar deze zijn al vlug wat duurder. Een cadeauspel is dus de uitgelezen manier om je keukentextiel te vernieuwen! Ook kan gereedschap uit de eurobakken bij de bouwmarkt een leuk cadeau zijn, iets wat bijna iedereen wel nodig heeft natuurlijk. Als je nog meer inspiratie nodig hebt kijk dan ook eens bij mijn lijstje met cadeautips voor een klein budget!

Ik vind het altijd best wel moeilijk om te shoppen als er weer eens een cadeauspel aangekondigd wordt, maar ook vind ik het heel erg leuk als een cadeautje wat ik heb gekocht heel populair blijkt. Helaas is dat meestal het cadeautje wat ik zelf ook heel graag zou willen…

Heb jij wel eens het cadeautjesdobbelspel gedaan? Wat was het meest en minst populaire cadeau?