verspil me niet lidl
Too good to go

De nieuwe verspil mij niet tas van Lidl! 

Mijn mailbox leek even te ontploffen afgelopen donderdag, toen bleek dat Lidl uit de Too Good To Go app was verdwenen. Ik moest doen alsof mijn neus bloedde, maar stiekem wist ik al wat er aan de hand was. Vanaf vandaag zijn er namelijk in elke supermarkt voor 3 euro tasjes te koop met groente en fruit erin. Je hoeft dus niet meer om kwart over zeven klaar te zitten met een app in je handen, maar wat je dan wel moet doen ga ik je vertellen. 

Wanneer zijn de tasjes te vinden?

De nieuwe verspil me niet tasjes van Lidl staan direct bij het openen van de winkel klaar. Je vindt ze in een verrijdbaarrek, samen met de broden van gister. Deze zijn voor 25 cent te koop. De verspil me niet tasjes kosten 3 euro per stuk. Het is belangrijk om te weten dat het gaat om een ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ sysyteem en de tasjes kunnen dus niet worden gereserveerd. 

Wat is de inhoud van de tasjes?

Bij Too Good To Go en Overblijvers is er een te verwachten waarde. Bij Lidl heb je te maken met een gewicht. Gemiddeld kun je zo’n 4 kilo groente of fruit verwachten in de tas. Ik ga vandaag zelf mijn eerste tasje ophalen en daarvan komt op Instagram (en Tiktok) de unboxing te staan. Ben je dus benieuwd; kijk dan zeker even op mijn social media!  

Hoewel ik het al wel had zien aankomen, in Duitsland werken ze bijvoorbeeld al een tijdje met deze tasjes, kwam de verandering wel vrij plotseling. Toch denk ik dat het wel veel eerlijker is nu iedereen een kans krijgt om een verspil me niet tasje te kopen. Je moet alleen wel met de opening klaar staan. Maar als je dat doet staat niks je meer in de weg om groente en fruit te redden van de vuilnisbak!