gierige gerda koopzegels
koopzegels

Digitale koopzegels: dit is waarom jij ze ook zou moeten sparen 

Ik spaar al een aantal jaar de koopzegels van Albert Heijn en Plus. Van die laatste duurde het door mijn weinig frequente bezoeken eeuwen voordat ik mijn kaart vol had. Sterker nog ik leverde afgelopen winter een kaart in waaraan ik al sinds, ik denk, 2017 aan aan het sparen was. Het is een wonder dat ik die spaarkaart niet kwijt ben geraakt ondanks twee verhuizingen. Gelukkig kun je bij steeds meer winkels ook digitaal koopzegels sparen, en dat is voor de meeste mensen vooral interessant bij de drie grootste landelijke winkels; Albert Heijn, Jumbo en Plus. 

Albert Heijn (6 procent rente)

Het was Albert Heijn die twee jaar geleden de eerste supermarkt was waarbij je digitaal kunt sparen, gewoon via je (gepersonaliseerde) bonuskaart en de Albert Heijn app. Het was nogal een dingetje, mensen miste het likken en het fysiek hebben van de boekjes. Maar volgens mij is het sentiment inmiddels wel veranderd. Wat ik zelf fijn vind bij Albert Heijn is dat als je je volle spaarkaart inlevert, je het geld niet per se contant hoeft te krijgen. Je kunt het terugpinnen naar je bankrekening. Als je Albert Heijn Mijn Premium hebt spaar je ook nog eens twee keer zo snel, voor elke euro die je bij Albert Heijn besteedt kun je niet één maar twee zegels kopen. Je betaalt dan wel gewoon voor elke zegel 10 cent zoals altijd.

Jumbo (4 procent rente) 

Wat ik zelf heel leuk vind aan het spaarsysteem van Jumbo is dat je al na 25 zegels een volle kaart hebt, waarop je dan 10 cent rente krijgt. Dat lijkt dan veel harder op te schieten dan bij Albert Heijn waar je 490 zegels moet sparen voor je een beetje rente krijgt. Het gaat gemakkelijk in de app waarmee je al een tijdje gewend bent om te sparen voor de gratis punten. Net als bij Albert Heijn kun je bij elke uitgegeven euro een spaarzegel kopen en je betaalt ook evenveel, je kaart is alleen iets eerder vol! Dit is echt fijn voor mensen die weinig bij Jumbo komen, maar wel koopzegels willen sparen.    

Plus (50 procent rente) 

Het meest lucratieve spaarsysteem is die van Plus en sinds kort kun je ook hier digitaal koopzegels sparen. Net als bij de andere winkels moet je wel even de app downloaden om digitaal te sparen. Je spaart dan 200 zegels voor 2 cent per stuk, als je de kaart vol hebt heb je dus 4 euro gespaard en je krijgt dan 6 euro terug. Met andere woorden je krijgt 50 procent rente. Dit is echt het meeste van alle winkels. En nu je ook digitaal kunt sparen kun je je zegels niet meer kwijt raken en is het dus echt wel slim om, ook als je niet standaard bij Plus komt, koopzegels te gaan sparen!

Papieren zegels

Heb je nog papieren zegels liggen van Albert Heijn, Jumbo of Plus? Dan heb je nog even de tijd om ze in te leveren. Bij Albert Heijn kan dat nog tot 2025, bij Jumbo tot 30 april 2028 en bij Plus kun je voorlopig nog gewoon papieren zegeltjes sparen tot je kaart vol is. 

Koopzegels van supermarkten zijn een fantastische manier om te sparen zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Ze bieden een aantrekkelijke rente en maken het mogelijk om ongemerkt geld opzij te zetten. Of je nu kiest voor Albert Heijn, Jumbo of Plus, elk spaarsysteem heeft zijn eigen voordelen. Het kan dus voor jou ook een goede keus zijn om koopzegels te gaan sparen en zo ongemerkt een spaarpotje op te bouwen.