Wat kost verjaardag?
Boodschappen

Dit heb ik dit jaar uitgegeven aan het vieren van mijn verjaardag

Ik ben niet zo’n superfan van verjaardagen, op de dag zelf doe ik eigenlijk gewoon dingen die ik graag wil doen. Dat mijn vriend en ik dit jaar onze verjaardagen dus samen konden vieren was echt heerlijk. We hadden de taken goed verdeeld, maar dat mocht niet voorkomen dat ik toch gestresst raakte en even niet zo gezellig was. Deze maand leven we op een beperkt budget (€25,00 per week) maar voor het ‘feest’ hielden we ons daar niet aan.

Wie komen er?

Ik vond het erg moeilijk om een goede planning te maken van wat er allemaal gehaald moest worden, omdat ik niet helemaal wist wie er allemaal zouden komen. Uiteindelijk waren we met 20 man. Gelukkig hebben wij een grote woonkamer, volgens mij is het nog nooit zo druk geweest op een verjaardag. Ik had er op gerekend dat er zo’n 15 man (zeker) zouden komen. We vierden het overdag (van 14 tot 18 ongeveer) en ik wilde dus zorgen dat er genoeg hapjes waren zodat er niet echt ‘avondeten’ hoefde te zijn.

De boodschappen en de kosten

Wat ik in huis moet halen vind ik altijd heel moeilijk om te beslissen. Gelukkig had ik genoeg frisdrank in huis ‘voor het geval dat’ en ik besloot alleen maar cola en fruitdrank te halen. Daarnaast natuurlijk ook bier en wijn in 2 kleuren. Het enige waar ik niet op had gerekend waren zoete witte wijn drinkers, maar dat ben ik dan ook helemaal niet gewend. Thee heb ik altijd in 1000 smaken in huis en ik kocht filterkoffie zodat ik in 1 keer voor iedereen koffie kon maken, in plaats van 1-voor-1 een kopje Nespresso. Natuurlijk is er op een verjaardag ook taart, ik haalde 3 halve vlaaien, een doosje mini tompoucen en een doosje room soesjes. Zo wist ik zeker dat er voor iedereen taart zou zijn. Na de koffie met taart heb ik de tafel vol gezet met toastjes met smeersels, hapjes en chips. Ik geloof dat ik meer dan genoeg lekkers had en dat niemand iets te kort is gekomen, maar gelukkig is er ook niet veel overgebleven.

Dit waren uiteindelijk de kosten:

Gebak €13,89
Drank €26,83
Snacks €13,32

Al met al heb ik dus €54,04 uitgegeven aan onze verjaardagen, dat is een prima bedrag vind ik zelf. Wellicht had ik meer kunnen besparen door zelf smeersels en hapjes te maken. En natuurlijk door zelf taarten te bakken, maar ik ging dit keer ook voor gemak. Dat is een keuze die ik gelukkig kon maken.

Wat bleef er over?

Van het eten is niet veel overgebleven, mijn vriend heeft nog 4 punten taart mee naar zijn werk genomen en er is nog 2/3e kratje bier over, maar dat is eigenlijk het enige wat over is. Van de witte wijn die ik had gekocht had ik ook al eerder in het weekend gedronken. Dingen die ik wel gekocht heb, maar uiteindelijk niet op tafel zijn gekomen heb ik niet meegenomen in de prijsberekening. Naast een paar flessen bier is er vooral ook een mooie herinnering aan een leuke verjaardag overgebleven en dat terwijl ik pas een week later écht jarig zou zijn…

Heb jij altijd veel gasten over de vloer met een verjaardag?

1 gedachte over “Dit heb ik dit jaar uitgegeven aan het vieren van mijn verjaardag”

  1. Ik vier mijn verjaardagen tegenwoordig zoals ik het zelf zijn vind: dus geen gedoe. Gewoon lekker koffiedrinken met het gezin. Dat is ook goedkoop : )

Reacties zijn gesloten.