blogmas 2020

Dit heb ik in 2020 verdient met het invullen van enquêtes en via cashback sites

Enquêtes invullen is een leuke manier om een extra zakcentje te verdienen. Ik heb er al vaker over geschreven, maar ik vertel nooit echt wat ik er mee heb verdient. Eerlijk gezegd weet ik zelf ook helemaal niet precies, dus het is leuk om daar eens op in te zoemen en te kijken wat ik er allemaal mee heb verdient.

Tijd besteedt aan enquêtes invullen

De tijd die ik besteed aan enquêtes is echt te verwaarlozen, sommige panels pik ik meteen op als er een mail binnenkomt. Andere kijk ik eens per week naar, andere pak ik er elke keer bij als ik even niks te doen heb. Soms die ik weken achter elkaar niks en dan zijn er weer dagen dat ik super veel bezig ben met enquêtes. Uiteindelijk zal het nog niet op een half uur per week komen, de tijd is dus te verwaarlozen en ik vind zelf de opbrengsten dan eigenlijk best nice.

Panelwizard €21,10

Voor de tijd die ik kwijt ben aan deze enquêtes heb ik hier echt een goede verdienste aan gehad, want ik krijg maar heel af en toe een enquête toegestuurd. Ze zijn vlug ingevuld, zijn altijd erg gebruiksvriendelijk en ook wel heel leuke onderwerpen. Dit is en blijft dus zeker mijn favoriete plek om enquêtes in te vullen, hoewel het dus door de weinige uitnodigingen die je krijgt nog niet een heel grote inkomstenbron. En als je je inschrijft krijg je altijd de inschrijfbonus van €1,00 (die heb ik meegerekend) dus dat is meteen al een verdienste!

GfK Panel (NL) €5,50 (nog niet uitbetaald)

Op GFK panel ben ik de afgelopen tijd helemaal niet meer actief geweest, alleen heel erg in het begin van het jaar. Ik deed altijd mee met de maandscreenings en deelde mijn tv-kijk-gedrag en daarmee verdiende ik altijd wel wat en had ik in elk geval elke zoveel tijd een enquete. Wat ik zelf wel vervelend vind aan deze aanbieder is dat je soms best veel vragen moet beantwoorden voor je toegelaten wordt bij een enquete. Je krijgt daar dan niks voor terug, terwijl je wel een minuut of 2 aan het invullen bent. Maar de beloningen (altijd cadeaubonnen) zijn wel heel leuk!

Quickthoughts €30,00 (aan bol.com bonnen)

Het blijft een heerlijke app om gewoon tussendoor te openen als ik even niks te doen heb. Ik heb dit jaar met vlagen steeds voor een bon enquêtes ingevuld en met €0,50 per enquête, ongeacht de lengte, gaat dat best vlug. Ik kies hierbij alleen voor om enquêtes die korter worden ingeschat dan 15 minuten aan te pakken. Het is natuurlijk alsnog maar een schijntje van een uurloon maar voor verloren minuten krijgen de meeste van ons normaal helemaal niet betaald. Vorig jaar waren er nog wel wat negatieve klanken over Quickthoughts en had ik zelf ook nog wel mijn twijfels, maar zolang je echte en eerlijke antwoorden geeft moet er geen probleem zijn. Ze zitten daar echter wel bovenop.

Euroclix €70,00

Ik moet wel even een disclaimer geven bij dit bedrag, want dit is dit jaar uitbetaald maar ik doe er al een beetje langer over. Ik gebruik Euroclix vooral voor cashback bij kleine bedragen; thuisbezorgd bijvoorbeeld of webshop aankopen. Maar via Panelclix vul ik ook regelmatig enquêtes in en soms krijg je al clix voor het updaten van je profiel. Oh en het leukste is dat als je door spaart dat je steeds beter betaald krijgt. Dus ruil je 1000 clix in, dan storten ze €10,00 maar voor €70,00 heb je maar 5000 clix nodig en voor 50.000 clix krijg je €850,00. Wachten loont dus bij deze enquete/ cashbacksite.

CashbackXL €67,60

Dit is een site waarbij je alleen cashbacks kunt doen. Een keertje een verzekering of telefoonabonnement afsluiten via deze cashback site en je hebt al een mooi bedrag verzameld. Dus als je nog van plan bent om over te stappen van zorgverzekering, energiemaatschappij of telefoon provider is het slim om je bij deze cashbacksite aan te melden.

In een eerder artikel noemde ik ook nog andere aanbieders, maar dit zijn degene waar ik afgelopen jaar daadwerkelijk geld bij heb verdient.

De links naar de panel- en cashbacksites in dit artikel zijn allemaal affiliate links. Dat betekent dat ik een commissie krijg als jij ook lid wordt via deze link. Deze commissie heb ik (zoveel mogelijk) niet meegenomen bij wat ik heb verdient het afgelopen jaar.