Boodschappen

Dit heb ik uitgegeven aan boodschappen in 2021

Het einde van het jaar. Een jaar waarin ik het gewoon 12 maanden heb volgehouden om mijn bonnetjes netjes in een Excelbestand te zetten. Oké, oké niet helemaal 12 maanden want in de zomer was ik een beetje laks. Daardoor maakte ik in eerste instantie ook een kleine misrekening, waardoor ik dacht dat ik minder had uitgegeven. Gelukkig kwam ik er op tijd achter want ik wil jullie wel een eerlijk overzicht geven. Maar zelfs met deze vergissing ben ik heel tevreden, maar laten we ernaar kijken!

Dit heb ik uitgegeven aan boodschappen in 2021

In totaal heb ik in 2021 iets meer uitgegeven aan boodschappen dan vorig jaar. Ik kom op alles bij elkaar € 2250,00. Dat is per week € 44,00, dus ik heb eigenlijk € 6,00 minder uitgegeven dan mijn weekbudget. Berekend tot week 51, maar iets zegt me dat ik in die laatste week niet nog eens € 350,00 uit ga geven, haha. In de eerste maanden van het jaar gaf ik wel veel uit, door wat goede deals zat ik in het eerste kwartaal op ruim € 70,00 per week. Het is duidelijk dat ik vooral zoveel bespaard heb omdat ik dus (bijna) niks bij de drogisterij meer hoef te kopen. Daar heb ik namelijk slechts € 125,00 van die € 2250,00 aan besteed. En het duurste product? Dat moeten de 92 wc rollen van The Good Roll zijn die ik voor Black Friday kocht en daar kan ik de komende tijd wel vooruit want op één kartonnetje zit zoveel papier als normaal op twee rollen zit! Verder heb ik vooral heel veel bespaard op vlees door goed te shoppen bij de Jumbo en natuurlijk hiervan niet meer dan 100 gram per dag te eten. Op groenten bespaar ik vooral dankzij mijn moestuin en dat hoop ik dat in 2022 nog veel meer gaat worden!

Dit is hoeveel korting ik kreeg in 2021

Dit jaar kreeg ik ook iets meer korting dan in 2020, ik kom namelijk uit op een totaal van € 1525,00. Er is echter een groot verschil, vorig jaar berekende ik namelijk ook mijn barters onder dit bedrag. Maar dat vond ik niet helemaal eerlijk ten opzichte van jullie. Dit zijn namelijk geen echte kortingen, maar verkregen voordelen van mijn werk. Daar zal ik straks nog wat meer over vertellen. Van dit korting bedrag was slechts € 75,00 cashbacks. Dat is wel echt heel jammer. De kortingen waren het hoogst in de maanden dat ik ook het meest uitgaf, maar al met al heb ik dit jaar toch 40% bespaard op mijn dagelijkse boodschappen.

Hoeveel hebben we uitgegeven aan eten bestellen en afhalen?

Dit jaar hebben we € 260,00 uitgegeven aan eten bestellen en afhalen, meestal bestellen of halen we elke twee weken een keer fast food. Dit jaar hebben we echter wat maanden helemaal niks afgehaald. Ik heb niets tegen afhalen, maar ik heb wel het gevoel dat als je het te vaak doet dat je er niet meer echt van geniet. Daarom wil ik eigenlijk nog maar één keer per maand bestellen of afhalen in 2022. We zullen zien of dat gaat lukken. (Vast niet.) Dat betekent niet dat we niet vaker ongezond eten, maar dat is altijd nog stukken goedkoper dan bestellen of afhalen.

Opbrengst van mijn moestuin

Mijn moestuin heeft me dit jaar qua opbrengst € 145,00 bespaard, maar de werkelijke besparing is waarschijnlijk veel groter. Ik heb namelijk ook veel minder voedsel verspild door mijn moestuin!  Alsnog denk ik dat ik er wat meer aan uit heb gegeven dan dat het heeft opgeleverd, die uitgaven komen echter uit mijn potje ‘hobby’. Mijn vriend geeft best wel wat geld uit aan zijn hobbies, maar dat levert dan uiteindelijk niets op. Dat is niet erg, maar dat is wel waarom ik het zo onderverdeel. Ik wil het trouwens volgend jaar wel beter bijhouden, maar dat heb ik dit jaar dus niet gedaan.

Gekregen producten en barterdeals

Een voordeel van mijn baan is dat ik wel eens iets krijg om over te schrijven. Dit kan van alles zijn; boeken, entree kaartjes voor dingen als de Huishoudbeurs, maar ook etenswaren. Of ik kan via mijn site of social media reclame maken en daarmee korting verdienen. Het eerste wordt eigenlijk altijd aangegeven met #gekregen en het tweede met #affiliate. Of ik zet onder een blog hoe het zit. Dit is onderdeel van mijn inkomen en daarom verdient het ook zeker een eigen plek in mijn lijstje met uitgaven in 2021. Ondanks dat zou ik niet altijd alle aankopen zelf hebben gedaan. Denk aan producten-uitprobeer-boxen die ik nu echt regelmatig opgestuurd krijg, die zou ik dus niet zelf kopen. Maar Hello Fresh of Picnic bestellingen zou ik normaal ook gewoon doen. Het zijn ook geen enorme bedragen die ik hiermee heb ‘verdient’, het is totaal € 900,00. Als ik dat bij mijn totale uitgaven op zou tellen zou ik op een € 60,00 per week komen. Nog steeds geen lelijk bedrag voor twee personen. maar ik zou niet alle keuzes hetzelfde hebben gemaakt als ik deze aankopen niet voor werk had gedaan.

Volgende week zal ik meer vertellen over mijn budget van 2022, want ik zou graag (nog) wat beter weten waar mijn geld heen gaat. Maar dat is voor na de feestdagen!