Boodschappen

Dit heb ik uitgegeven aan boodschappen in april 2021

April ligt weer achter ons, de eerste echte lentemaand waarin ook alle andere seizoenen even voorbij kwamen. Wat een verschil met april vorig jaar! Het begin van een nieuwe maand betekent ook dat ik weer een balans op ga maken van alles wat ik in de afgelopen maand heb uitgegeven aan boodschappen.

Mijn budget voor deze maand

Omdat ik in de afgelopen maanden telkens een beetje teveel uitgegeven had besloot ik op rantsoen te gaan. Een maand lang op de voorraad leven, dus, in plaats van hem aan te vullen. Dat moet lukken. Ik heb voor heel de maand €185,00 gereserveerd. €35,00 per week en €45,00 voor het paasweekend.

Paasboodschappen

In het eerste weekend van april was het meteen al Pasen. Daarom gaf ik mezelf voor de eerste 10 dagen van de maand €80,00 (€45,00 voor Pasen zelf en €35,00 voor de week erna) budget. Met €59,00 bleef ik daar netjes onder. Ongeveer €23,00 van dit bedrag was voor Pasen, de overige €36,00 was voor de rest van de 10 dagen/ maand. Met €5,00 per dag die ik deze maand reken is dit dus prima binnen budget.

Uitgaven deze maand

Met €157,00 ben ik netjes binnen mijn budget gebleven. Ik heb zelfs nog €28,00 over, daar ben ik dus erg trots op. We zijn deze maand niks tekort gekomen en hebben, onder andere met Pasen juist heel lekker en luxe kunnen eten. We aten heel veel groenten, zeker in vergelijking met de Dinnerly box van vorige maand. Ik heb wijn, drop en koffie besteld bij Hema en we aten zelfs één keer New York Pizza (met flinke korting). Lekker en gezond eten is niet duur als je slim weet te combineren en heel veel zelf doet. Elke week pizza bestellen loopt namelijk nogal op, elke week kant-en-klare pizza’s of pizzadeeg kopen is al beter betaalbaar. Maar zelf pizzadeeg maken is helemaal goedkoop.

Kortingen deze maand

Zoals je misschien wel verwacht vallen de kortingen bij een maand als deze ook wel mee. Mijn totaal verkregen korting is deze maand €44,00. Dat is 21% korting. Hiervan was ongeveer €9,00 dankzij de Jumbo kortingsbak en de 35% stickers van Albert Heijn. Ongeveer €10,00 korting kreeg ik dankzij folder aanbiedingen. €14,00 korting verkreeg ik door slim combineren van acties en cadeaukaarten. De overige €11,00 was korting bij New York Pizza. Later deze maand zal ik ook nog vertellen wat de waarde van mijn vriezer was voor ik deze challenge begon en wat er nog van over is na een maandje op rantsoen.

Budget voor de maand mei

Ik ga op dezelfde voet verder als ik ging in april. Mijn vriezer is nog steeds niet leeg en mijn voorraadkast nog steeds overvol. Het kan dus geen kwaad. Omdat er 5 zaterdagen in mei zitten reken ik €175,00 als budget. Verder niks speciaals, behalve dat ik wel graag de buitenkeuken wil gaan gebruiken. Dat wordt dus wel een uitdaging!

De eerste zondag van juni kun je op deze plek lezen of het is gelukt!