Persoonlijk

Dit waren de (leukste) 1 april grappen van 2021

Misschien is het heel flauw, maar ik ben dol op 1 april. De week ervoor sta ik constant aan en ben ik achterdochtig voor elk nieuwtje. Zeker nu met sociale media worden de grappen namelijk steeds vroeger uitgerold. En omdat ik vind dat we in deze tijd wel een grapje kunnen gebruiken besloot ik er dit jaar weer eentje uit te halen.

Op Instagram deelde ik daarom dat ik mijn naam van Gierige Gerda zou veranderen naar Gierige Minke. En ik maakte zelfs een URL aan, dus het komende jaar kun je me ook nog vinden via GierigeMinke.nl! Aan het begin van de dag had ik nog wel wat mensen die er intrapten, maar ik denk dat dat al vlug voorbij was. Zeker omdat het zóveel grappen waren vandaag!

Grappen maken op 1 april is niet helemaal zonder risico, toen ik in 2018 vertelde dat ik mijn eigen cashback app zou krijgen waren er veel boze reacties. Schijnbaar was dat gewoon een veel te leuk idee en wilde mensen dat echt. Oké, het lijkt mij ook nog steeds wel heel tof om een Gierige Gerda cashbak (app) te hebben. Ook dit jaar, een jaar waarin voor mijn gevoel meer 1 april grappen dan ooit zijn gemaakt, werd er op sommige grappen wel weer heel heftig gereageerd. Ik heb hard moeten lachen om de meesten. Daarom deel ik graag de leukste vijf grappen van 1 april 2021, en misschien nog wel een paar meer zodat ze allemaal op een rijtje staan…

5. Jamin – Naam veranderd in Japlus

Voor iemand met de naam ‘Minke’ kan ik me erg vinden in de negatieve connotatie die mensen hebben met woorden met ‘min’ erin. Uh, nee, niet echt. Maar ik ben erg voor positieve veranderingen, dus ik omarm de Japlus helemaal. Overigens is dit wel echt een goed uitgevoerde grap, waardoor ik stiekem nog een beetje twijfelde of het niet toch echt was, maar gelukkig gaf Jamin zelf uitsluitsel! Goed gelukt dus!

4. Zuivelhoeve – Boer’n yoghurt®️ nachtcrème

Bij Zuivelhoeve zijn ze wel echt koningen van de 1 april grap. Een eerdere grap ging over Boer’n yoghurt met likeur 43 en die smaak is inmiddels ook werkelijk op de markt gekomen. Ook deze grap is weer enorm grappig. Nu is yoghurt natuurlijk wel een ingrediënt wat soms wordt gebruikt in homemade maskertjes en zo, dus ik kan me voorstellen dat er mensen intrappen. Ik vind het in elk geval weer heel leuk gevonden.

3. Ron gastrobar – Rijsttafel pizza

Pizza’s zijn, zoals je straks kan zien, een populair onderwerp om grapjes over te maken.  Maar dit is een sterrengrap, want Ron Blaauw (Nederlandse topchef) maakte hem op zijn Instagram pagina. Nou moet ik eerlijk zeggen dat bepaalde onderdelen van een rijsttafel me eigenlijk best een lekker lijken op een pizza, dus hier zit wel wat in. Sowieso is kipsaté natuurlijk niet nieuw, maar oké, alle onderdelen op losse punten is wellicht wat overdreven!

2. The Good Roll – Wc papier voor linkshandigen

https://www.instagram.com/p/CNHR-_hDVKU/?utm_source=ig_web_copy_link

Mijn favoriete voorraadproduct! Nu ook voor linkshandigen, wat fijn! Zowel mijn vriend, als ik zijn rechtshandig dus ik ken de struggle van linkshandigen helemaal niet. Ik kan me wel voorstellen dat het frustrerend is en dat zo’n bericht je (als linkshandige) misschien eerst even heel blij maakt. Tot je natuurlijk nog eens nadenkt. Overigens staat het nog steeds op mijn To Do list om The Good Roll in prijs te vergelijken met mijn normale wc papier!

1. Grutto (voorheen koopeenkoe.nl) – Nieuw! Het kikkerpakket!

De grap van Grutto, waar je normaal vleespakketten van koe, kip of varken koopt, was echt heel leuk. En toepasselijk, waarom hoef ik vast niet uit te leggen. Daarom staat hij wat mij betreft met stip op nummer één. Veel meer kan ik er ook niet van zeggen want ik ben nog steeds te druk met lachen…

Dat was mijn top 5, maar ook deze grappen waren heel erg leuk!

Domino’s – Stopt met de verkoop van ananas op pizza’s.

New york pizza – Pizza Pepperoni soep

Shoeby – Sneaker met open teen

Flügel – Geurstokjes

https://www.instagram.com/p/CNC-RWDK_Bz/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Hands off my chocolate – Gezichtsmasker

Too Good To Go – Toiletpapier

Nivea – Blauwe créme

Vivera – Lippenbalsem met shoarmasmaak

Fairtrade – Fairtrade bananen voortaan roze gekleurd

Tony’s chocolonely – Karamel zeezout uit het assortiment

Efteling – Vomit-protocol

Zo dat was het weer voor dit jaar, nu hoeven we weer een jaar lang niet op ons hoede te zijn. Of misschien 50 weken, want de grappen beginnen tegenwoordig steeds vroeger. Dat moet ook haast wel als je niet wil dat iedereen er meteen doorheen prikt.