Boodschappen

Dit heb ik uitgegeven aan boodschappen in maart 2021

Eerste zondag van de maand, dat betekent dat het weer tijd is om te bekijken hoeveel ik heb uitgegeven in de maand hiervoor. Ik had geen restricties voor deze maand, alleen dat ik geen eten mocht bestellen of afhalen en dat is gelukt! Mooi, want we kunnen makkelijk zonder. Al heb ik wel extra vaak zelf pizza gemaakt, maar hoewel dat niet goedkoop is is het altijd nog minder duur dan pizza bestellen! Maar hoe is het verder gegaan met de uitgaven in maart?

Uitgegeven in maart

In maart ben ik niet zo vaak naar de supermarkt gegaan, ik heb ontdekt dat zaterdagochtend om 11.30 zowel bij Jumbo als bij Albert Heijn de mooiste verspil-me-niet acties zijn. Dus dat is voortaan mijn ding. Het is dan meestal ook nog wel lekker rustig, maar wellicht dat dat verandert als het mooier weer wordt, dus daarom wil ik binnenkort gaan uittesten wat andere goede momenten zijn om in de aanbiedingsbak te gaan kijken. In totaal gaf ik €155,00 uit aan boodschappen. Aan andere dingen, drogisterij en koffie, heb ik €61,00 uitgegeven. Samen is dat dus €216,00. Dat is €16,00 boven het budget dat ik mezelf had gesteld. Dat valt op zich reuze mee, maar het is natuurlijk wel wéér over het gestelde budget. Don’t worry, dit gebeurt bijna elk jaar. In de zomer komt dat tot nu toe weer helemaal goed omdat de deals in die tijd meestal tegenvallen en veel geld gaat in de eerste maanden in voorraad zitten.

Kortingen deze maand

Het was deze maand een goede maand voor aanbiedingen. Het begon bij Albert Heijn, waar je bij aankoop van een aanbieding (drie producten, twee plus één gratis) een cadeaubon van Bol.com kreeg t.w.v. €5,00. Daarna kwam de actie van Kruidvat, waarbij je je bij aankoop van 2 deelnemende items gratis Robijn wascapsules kreeg. Hier was ik niet zo weg van, maar in het laatste weekend kon je acties combineren met elkaar waardoor de korting enorm opliep en toen heb ik er wel gebruik van gemaakt. Nevermind dat we de komende 5 jaar kunnen wassen zonder dat ik bij hoef te kopen. Aan het begin van de maand deed ik ook nog een bestelling bij Koffievoordeel.nl. Mijn totale korting deze maand was dan ook een wonderbaarlijke €260,00! Dat is dus meer dan ik heb uitgegeven, woah.

Dinnerly maaltijdbox

In maart testte ik ook de nieuwe Dinnerly maaltijdbox. Dit was geen samenwerking, maar zelf betaalt. Omdat ik deze box speciaal kocht om een recensie over te schrijven voor jullie, deze komt volgende week online, valt deze uitgaven buiten mijn boodschappenbudget maar uit mijn speciale blogbudget. Ik dat niet zo vlug met ‘gewoon’ eten, recepten die op maandag online komen worden gewoon met mijn boodschappenbudget gemaakt, maar wel als ik bijvoorbeeld smaaktesten doe of zo. Waarom? Omdat mijn budget me anders zou tegenhouden om dat soort dingen te doen. Ik blijf Gierige Gerda…

April – Voorraad challenge

Het eerste weekend van april beginnen we nog met Pasen, daarvoor mag ik lekker uitpakken. Maar daarna gaan we weer even op rantsoen. Afgelopen maanden is er te veel uitgegaan en wederom puilt mijn vriezer uit. Dus is er maar één oplossing en dat is een maand lang uit de vriezer eten. Met €35,00 budget per week voor alles wat niet op voorraad is. Even een maandje géén voorraad aanvullen dus. Maar wie mij volgt op Instagram heeft misschien ook gezien dat ik vroeg om maaltijden in te sturen voor mijn weekmenu. Dus ik zal aan de slag moeten met die recepten, dat wordt interessant!

Ik ga dus maar eens een lijstje maken met alles wat er in mijn vriezer ligt en plannen wat voor lekkers daarmee gemaakt kan worden! Wel wil ik komende maand óók nog een andere maaltijdbox, namelijk de Versh maaltijdbox, voor jullie proberen. Maar dat is dus wederom geen onderdeel van mijn boodschappenbudget.