sandalen sacha
Shoplog

Eindelijk nieuwe sandalen!

De oplettende kijker heeft het misschien wel eens opgemerkt, mijn benen zijn niet helemaal hetzelfde. Sterker nog: de rechter is nep. Ik vind het niet zo nodig om er veel aandacht aan te besteden dat het zo is. Het is niet het onderwerp waar ik over blog. Daarnaast heeft het vermelden in het verleden nog wel eens voor vreemde berichten van rare types gezorgd. Anyway, dat ik een prothese heb zorgt er wel voor dat schoenen kopen voor mij niet zo makkelijk is als voor mensen met 2 ‘gezonde’ benen en voeten. Dit jaar ging ik op zoek naar nieuwe sandalen.

Prijsbewust

Omdat ik al mijn hele leven met een prothese loop is schoenen kopen altijd een probleem geweest. Gelukkig hoefde er niet zo vaak schoenen gekocht te worden. Ik haatte het. Vanaf mijn 16e kreeg ik kleedgeld en een verstelbare enkel. Schoenen kopen werd een stuk makkelijker, hakhoogte maakte nu namelijk niet meer uit, maar poeh heej; goede schoenen zijn wel duur! Waar al mijn klasgenootjes goedkope trendy H&M schoenen konden afwisselen met dure comfortabele merk schoenen, moest ik de middenweg zien te vinden. Ik werd een kei in het vinden van pareltjes voor weinig. Niet alleen in schoenen trouwens.

Comfort en modetrends

Laten we wel eerlijk zijn dat comfort op je 16e een andere betekenis heeft dan op je 30ste. Ik weet dat het een oude mutsen opmerking is, maar het is gewoon waar. Ik hoefde niet veel meer dan naar school te gaan en af en toe een keertje te gaan winkelen. Nu sta ik ook op mijn benen voor het huishouden en loop ik de hele supermarkt door op zoek naar deals. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik lelijke schoenen aan wil. Hoewel ik eerder misschien klonk als een ouwe muts, zó’n ouwe muts ben ik nu ook weer niet. Gelukkig zijn sneakers momenteel hipper dan ooit.

Sandalen

De laatste jaren, ja zo erg is het, ben ik op zoek geweest naar een mooi en goed paar sandalen. Stevige zool, met een beetje een voetbed. Stevige, goed geplaatste bandjes zodat mijn prothesevoet ook in de schoen blijft. Bij veel sandalen ga ik naast mijn schoenen lopen, maar dan wel letterlijk, haha. Ik had het bijna opgegeven en was bijna voor sandalen in grandma-fashion gegaan, tot ik deze sandalen bij Sacha zag. Goede stevige zool, met profiel. Lekker stevige bandjes en als klap op de vuurpijl een zijn ze ook nog eens helemaal mijn stijl!

Prijs/ kwaliteit

Ze kostten €79,99 wat zeker geen miniem bedrag is, maar de oma-sandalen die ik van plan was om te kopen zouden evenveel kosten. Daarnaast is de kwaliteit is geweldig en denk ik dat ik hier de komende zomers mee vooruit kan! Ik had nu het geluk dat ik deze schoenen mocht uitkiezen van Sacha. Voorheen of bij andere dure aankopen, zorg ik dat ik dit in plan in mijn boodschappen. Door even op voorraad te teren, minder luxe voedingsmiddelen te kopen en extra rond aanbiedingen te plannen probeer ik het bedrag bij elkaar te (be)sparen.

Deze blogpost bevat een samenwerking.

6 gedachten over “Eindelijk nieuwe sandalen!”

 1. Geweldig dat je eindelijk een paar leuke sandalen hebt gevonden. Top en goed dat je t deelt. Met jou zijn er vele denk ik.

 2. Reactie op reactie Nellie Both volwassenen onderwijs Krimpen aan den IJssel?? Groetjes Annemie

 3. Dag Minke, persoomlijk herken ik veel, van wat je schrijf in je blog. Als ik op zoek ben naar laarzen, dan ben ik blij als ik 1 passend paar kan vinden. (Sommige dames moeten toch echt kunnen kiezen uit 5 paar)
  Maar ik ben heel gelukkig als ik 1 paar kan vinden.
  Ik heb jaren een verstelbaren enkel gehad, dit bracht verruiming in hakhoogte. Op advies van verschillende ‘deskundige’ loop ik nu met een vaste enkel maar zodra ik aan een nieuwe toe ben ga ik terug naar een verstelbare.
  Geniet van je sandalen, ze zijn leuk.

 4. Grappig wat je zegt over advies van deskundigen. Op advies was mijn laatste prothese ook met vaste enkel. Deskundigen zijn dat echter vaak vooral omdat ze heel goed weten hoe de cijfertjes zijn, ervaring komen ze vaak te kort. Neem ik ze niet kwalijk, heb ik ook veel aan. Soms wegen de cijfertjes op papier alleen niet op tegen de ervaring in het echte leven. Vandaar dat ik dus na 3 jaar een vaste enkel ook vlug weer terug gegaan naar een verstelbare! (Ik loop er alleen niet meer mee op ‘echte’ hakken, haha.)

 5. Ja het is in die business een soort monopoly-spel. Een leuke teenslipper/schoentje draag ik weleens aan de linkerkant ?.

 6. Erg herkenbaar! Ik moet vaak ook erg veel moeite doen om goede schoenen te vinden. Maar ze slijten bij mij wel erg snel. Ik doe ongeveer 2 a 3 maanden met een schoen en dan zijn de hakken bijna open gesleten. Heb ook verstelbare enkels. Aan de ene kant vind het makelijker omdat je niet elke keer meer terug moet. Maar vind het lastig om de goede stand te vinden. Dus wissel niet per dag/week met schoenen. Heb ook weleens voor sandalen gekeken. Idd allemaal grandma sandalen. Die van jou zijn echt leuk!
  Veel plezier ermee.

Reacties zijn gesloten.