cashback app website geld terug scoupy
Actualiteiten

Extra artikel: Leukste 1 april grappen van 2022

Gisteren maakte ik bekend dat er een Gierige Gerda keurmerk zou komen, maar zoals de meeste lezers al hadden geraden: dat was een 1 april grapje. En omdat mijn andere artikel een grapje was, vandaag een extra artikel met de leukste grappen van andere bedrijven. Ik ben zelf namelijk echt dol op deze dag waarop je gewoon grapjes met anderen mag uithalen. En veel bedrijven maken daar dan ook gebruik van. In de laatste dagen van maart steken de eerste grappen vaak al de kop op. Ik vind dat heerlijk omdat de meeste mensen dan nog niet helemaal alert zijn en er dus makkelijk intrappen. Mijn vriend daarentegen vind dat mega stom. Gelukkig kan hij om de meeste grappen zelf wel lachen. Maar goed de leukste 1 april grappen van dit jaar op een rijtje!

Lidl: Virtuele paaseieren

NFT’s zijn hot! Een manier om virtuele ‘dingen’ als eigendom te kunnen hebben. Het werkt, net als crypto, op de blockchain. Maar daar houdt mijn kennis toch wel een beetje op. En ik denk dat die kennis over het algemeen al meer is dan de gemiddelde Lidl klant. Dat zij zich op die markt zouden gaan wagen is daarom wel echt een leuke grap. Al lijken de volgers van Lidl Nederland het daar niet allemaal mee eens…

’t Zusje: de Bastognekoeken zijn op

Geniaal! Als je dit weekend naar ’t Zusje gaat en graag een Bastogneparfait wil eten (volgens mij zo’n beetje hun populairste dessert) dan zul je zelf koeken mee moeten nemen. Ze zijn namelijk op! Hoeveel mensen zullen het ‘voor de zekerheid’ toch maar doen? Of ernaar vragen in het restaurant? Oh, en zou er nu net zo’n run komen op Bastognekoeken als op zonnebloemolie? 😮

Crisp: Huisparfum met de geur van croissants

De croissantjes van Crisp zijn misschien wel hun populairste product. En ik denk dat als er een huisparfum (of geurkaars) zou worden uitgegeven met de geur van versgebakken croissants dat het nog best wel een succes zou zijn. Maar ik denk dat je zo’n product niet zou lanceren op de grappigste dag van het jaar.

Hema: Onderbroek voor twee dagen

Lekker duurzaam! Een onderbroek die je twee dagen kunt dragen! Niet alleen beter voor het milieu, maar ook handig voor op vakantie want je hoeft maar de helft van het aantal onderbroeken mee te nemen. Dat scheelt natuurlijk heel veel ruimte in je koffer, haha.

Hands off my chocolate: Vegan broccoli chocolade

Ik ben dol op broccoli, maar of ik het ook in mijn chocolade zou willen? Wel heel erg leuk gedacht.

Tony’s chocolonely: Voortaan rechte breeklijnen

Volgens mij is de reepverdeling van Tony’s zo’n beetje het meest herkenbare aan de reep. De repen die deze populaire slaafvrije chocolade met gekke smaakjes na willen doen hebben vaak ook een rommelige verdeling. Gelukkig is deze saaie, net-als-alle-andere blokjes dus gewoon een grap.

Too Good To Go: Anti-verspillingsslab

Ik zie eigenlijk vooral een voordeel voor het eten van chips bij deze slab. Je persoonlijke chipsbakje zo op je borst en alles wat kruimelt valt er zo weer in. Tsja ik vind dat alleen maar handig.

Efteling: Volautomatische gratis kinderopvang

De Efteling heeft er dit jaar wel écht werk van gemaakt. Niet alleen hebben ze ‘echt’ een soort kluisjes gemaakt voor de visuele ondersteuning. Ze hebben zelfs verschillende BN’ers ingehuurd om het ‘nieuwe sprookje’ uit te proberen. Echt top! Hier hou ik van!

Fairtrade Belgium: Rechte bananen

Ludiek en dubbelzinnig ik hou ervan.

Sky radio: Kerstmuziek in de lente

Geen grap op de traditionele manier, maar wel een ludieke actie. Passend bij de allergrootste 1 april grap: de sneeuw van gisteren. Super leuk dus dat Sky Radio een half uur lang kerstmuziek zou spelen. In de lente. Vlak voor Pasen. Heerlijk.

Zo dat was het dan weer. Na al deze grappen kunnen we weer een jaar lang serieus doen. En ik? Ik ben stiekem alweer aan het broeden op een grapje voor volgend jaar, dus zet maar vast in je agenda dat je er niet in moet trappen!