Geen categorie

Nieuw: Het Gierige Gerda keurmerk!

Een van de meestgestelde vragen die ik krijg is ‘hoe weet ik nou wat een goede aanbieding is?’ In een tijd dat alles duurder wordt is dat niet zo gek. We willen allemaal de allerbeste prijs betalen! Binnenkort is dat heel erg duidelijk, dan wordt namelijk het Gierige Gerda keurmerk geïntroduceerd! In folders en op de schappen zal je aan het ’top deal’ keurmerk kunnen zien of je te maken hebt met een goede deal. Het gaat om een pilot, is het succesvol dan zal het worden uitgebreid met keurmerken voor bodemprijzen en Gierige Gerda’s favoriete producten. Het leuke is dat het een samenwerking is van de gehele branche en je zult mijn keurmerk dus overal tegen kunnen komen.

Welke acties krijgen dit keurmerk

Zoals eigenlijk altijd in mijn blogs te lezen is gaat het bij aanbiedingen niet om de hoogste korting, maar om de beste prijs. Het kan dus best wel eens zijn dat een actie met 60% korting mijn keurmerk niet krijgt, terwijl een kortingsactie met 20% korting mijn keurmerk wel krijgt. In dat geval is de aanbieding met 20% korting een betere prijs per liter, kilo of stuk dan de hoge korting. Korting zegt niet altijd iets over de prijs die je betaalt, omdat hoge kortingen vaak op kleinere verpakkingen worden gegeven die in de basis al veel duurder zijn dan grote verpakkingen. Als een aanbieding dus geen Gierige Gerda keurmerk heeft moet je altijd even rekenen wat de prijs per liter, kilo of stuk is.

Aanbieding zonder keurmerk niet kopen?

Dat er een keurmerk is voor de allerbeste deals, betekent niet dat elke andere aanbieding de moeite niet waard is. Het keurmerk geldt vooral voor algemeen goede aanbiedingen, maar in sommige gevallen is elke aanbieding een goede. Bijvoorbeeld omdat je merkvast bent op een product dat nooit in de aanbieding is. En er zijn ook gewoon producten die sowieso eigenlijk nooit in de aanbieding zijn. Het is altijd verstandig om een beetje bewust te kijken naar een aanbieding en natuurlijk je eigen bodemprijzen in de gaten te houden.

Ik ben heel blij met deze volgende stap als Gierige Gerda en hoop dat jullie met zijn allen extra zullen gaan besparen dankzij dit keurmerk. Het mooie is dat ook mensen zonder social media op deze manier iets aan mijn tips hebben. En zo kan iedereen meer uit hun geld halen.