Boodschappen

Foodello – Online supermarkt tegen voedselverspilling (bespaar meer dan 75%)

Voordelig shoppen en tegelijk voedselverspilling tegen gaan, that’s the way I like it. Er zijn al best wel wat initiatieven waarbij je boxen met fabrieksproducten kan kopen die om welke reden dan ook (bijvoorbeeld houdbaarheid of een vernieuwde verpakking) niet meer in de normale supermarkt verkocht kan worden. Maar meestal heb je dan geen enkele keus wat je koopt en welke datum de producten hebben. Bij Foodello is dit anders, dit namelijk verder een ‘gewone’ online supermarkt, maar alleen met producten die anders weggegooid zouden worden.

Houdbaarheidsdatum op de producten

Hoe korter producten houdbaar zijn, hoe goedkoper het is. Zo kocht ik chips die al een weekje over de datum waren voor € 0,25 per zakje, normaal betaal je minstens het tienvoudige. Door daar dus goed naar te kijken, in te schatten hoeveel je gebruikt en hoe lang het nog lekker is na de houdbaarheidsdatum kun je best voordelig shoppen. Er zitten namelijk ook genoeg producten bij die nog wel een aantal maanden, tot zelfs wel een jaar houdbaar zijn. Je korting is alleen steeds minder als je producten neemt met een langere houdbaarheid.

Het assortiment van de webshop

Ik vond het erg verrassend wat je allemaal kan kopen bij Foodello. Het zijn allemaal droge fabrieksproducten. Dus geen verse groenten, vlees(vervangers) of diepvriesproducten en dus ook veel dingen die we in de categorie ‘ongezond’ zouden scharen. Maar wat mij betreft is daar gewoon ruimte voor en als ik daar dan flink op kan besparen is dat alleen maar mooi meegenomen. Daarnaast vond ik behoorlijk wat gemaksproducten, zoals voorgegaarde rijst, dat via deze weg stukken beter betaalbaar is dan normaal. Natuurlijk is het assortiment heel wisselend en afhankelijk van wat zij kunnen vinden, het is daarom vooral slim om de site in de gaten te houden en vooral aan te kopen als er wel iets is wat je normaal ook veel gebruikt.

Wat kost het en wat bespaar je?

Ik deed een bestelling van € 15,00 en bespaarde daarmee € 48,00, een besparing van meer dan 75%! Dat is natuurlijk echt een geweldige besparing. Ookal heb ik nu ook wat dingen gekocht die ik normaal niet zou kopen; ik wilde de webshop graag voor jullie uitproberen en zal daarbij altijd zeggen dat je alleen dingen moet kopen die je anders ook zou gebruiken of die als vervanger kunnen dienen voor iets wat je normaal gebruikt. Vanaf € 20,00 zijn de verzendkosten gratis. En als je je inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je € 5,00 korting op je (eerste) bestelling, vandaar dat ik op een bestelling van € 15,00 uit kwam.

Betalen en bezorgen

Je kunt ‘gewoon’ via iDeal betalen voor je bestelling, wil je liever achteraf betalen dan kun je kiezen voor betaling via Klarna. Verzending gebeurd via PostNL en vond ik heel erg snel, ik had vrijdag in de ochtend besteld en zaterdag werd het pakket al bezorgd. Uiteraard kan drukte (bij PostNL) voor wat vertraging zorgen, maar ik denk dat dit alsnog super snelle levering is. We zijn al erg verwend wat dat betreft, maar dit was helemaal vlug. Ik heb dus lekker kunnen snacken dit weekend. 🙂

Zoals ik al zei; je gaat bij deze online supermarkt (nog) geen verse producten vinden. Ik heb echter genoeg producten kunnen vinden die mij aanspraken en die passen bij mijn normale aankopen. Zoals snacks, koekrepen (die eet mijn vriend graag) en sauzen. Oké ik heb mij ook laten gaan op wat ontbijtgranen, maar mijn excuus is dat ik die niet in Duitsland heb gekocht en ze minder dan € 1,00 per doos waren. In totaal bestond mijn bestelling uit 25 producten en betaalde ik dus € 15,00. Dit was zeker niet mijn laatste bestelling bij Foodello!

Dit artikel heb ik geschreven op eigen initiatief en mijn box heb ik zelf betaalt.