Shoplog

Gierige Gerda in Duitsland shoplog – ik bespaarde 53%

Donderdag was ik jarig en om dat te vieren vertrok ik samen met beste Iris van OneBrokeGirl.nl richting Duitsland! Want ik hoor al vijf jaar dat het daar zo goedkoop is, maar had zelf die ervaring niet zo toen ik in de Real was een paar jaar geleden. Maar sinds de uitzending van Keuringsdienst van Waarde, waar ik in zat over 1+1 gratis wil ik revange. Ik zal in latere artikelen nog dieper in gaan op besparingen, maar we zullen beginnen met de shoplog van wat ik kocht tijdens mijn shopping spree.

Lidl – € 38,39 (Normaal/ In Nederland: € 73,54)

Bloem 10 stuks € 4,00 (In Nederland: € 5,60) – Een ‘nu we er toch zijn’ aankoop. Bloem is in Nederland flink duurder geworden in de laatste tijd, maar omdat het nog steeds een laag bedrag is geen reden om helemaal naar Duitsland te rijden. Maar ik wist wel dat als het goedkoper zou zijn, dat ik flink wat pakken mee zou nemen. Nu we ook nog € 5,00 welkomstkorting kregen werd het bedrag nog lager en daarmee de deal nog beter.

Fruchtgurt € 0,00 (Normaal: € 0,25) – Deze nam ik mee omdat die gratis was met de Lidl Plus app. Het is goed om te weten dat als je naar Lidl wil gaan, in welk land dan ook, dat je gewoon dezelfde app kunt gebruiken als in Nederland. Je moet dan alleen even het land en de taal aanpassen en dan kun je de app gebruiken in een ander land. En dan kun je dus gebruik maken van dit soort leuke acties gebruik maken!

Specerijen 11 stuks € 6,44 (In Nederland: € 9,77) – Het leek me ook handig om bij Lidl even te kijken wat de verschillende specerijen die ik vaak gebruik kosten. Ik was erg blij om te zien dat er veel keus was in alle kruiden en specerijen. Maar het is ook echt goedkoper dan in Nederland, dus ik ben nu voorzien voor minstens een jaar, tenminste voor paprika en curry. Knoflook koop ik vaak toch vers en veel andere specerijen/ kruiden had ik nog op voorraad.

Vlierbloesem siroop 3 flessen € 3,38 (In Nederland: € 7,47) – Met de SodaStream gebruik ik liever allerlei andere siropen dan de ‘echte’ frisdranksiropen. Bijvoorbeeld vlierbloesemsiroop. Nou had ik al het gevoel dat dat goedkoper zou zijn in Duitsland en inderdaad. Daarom nam ik meteen een paar flesjes mee, al hoop ik natuurlijk dat ik komende lente zelf vlierbloesemsiroop kan maken.

Koffiecups 6 verpakkingen € 18,54 (In Nederland: € 41,94) – Meer dan de helft korting op koffie, daar hoopte ik op. Of nou ja, niet per se hoge korting, maar wel een prijs van € 0,077 per cupje, want dat is belangrijker dan een hoge korting. We kunnen nu weer even door. En Jacobs is eigenlijk de Duitse variant van Douwe Egberts, dus ik durf er wel van uit te gaan dat het lekker is.

Roomkaas 2 verpakkingen € 1,58 (In Nederland: € 2,07) – Voor een recept had ik roomkaas nodig, Iris kocht Philadelphia (A-merk) voor € 0,77  wat al bijna 70% korting is met de prijs in Nederland. Ik wilde niet de ‘dupe’ nemen, die dezelfde prijs heeft als in Nederland. Maar ik ging voor een nog goedkopere optie. Hij is heel lekker dus goede keus.

Thee met vlierbloesem € 0,98 (Geen vergelijking in Nederland) – Deze thee wilde ik gewoon proberen, normaal betaal je € 1,11, maar ik had welkomstkorting waardoor het € 0,98 werd.

Eieren € 1,29 (In Nederland: € 1,65) – Eieren waren al in de korting dankzij de Lidl Plus app en met de welkomstkorting nog goedkoper. Top!

Big Hit crispy € 0,88 (In Nederland: € 1,65) – Laatst heb ik bij Jumbo en Albert Heijn de nep blauwe M&M’s geprobeerd, maar in de Nederlandse Aldi en Lidl winkels zijn deze varianten niet (standaard) te vinden. In Duitsland zag ik ze dus wel én voor een leuke prijs! Want er zit niet alleen meer in, hij is ook echt flink goedkoper. Dus als dit lekker is dan zullen we dat de volgende keer in jaarvoorraad in moeten slaan…

Radler grapefruit 4 blikken € 1,40 (Geen vergelijking in Nederland) – Deze vond ik heel leuk om eens te proberen, je betaalt op blik wel nog ‘pfand’ oftewel statiegeld. We hebben echter al besloten om terug te gaan dus is het niet zo heel erg. In tegenstelling tot Nederlands statiegeld is het in Duitsland volgens mij overal € 0,25.

Trinkgut € 33,93 (In Nederland: € 55,85)

Pinot grigio 3 liter 5 stuks € 29,95 (In Nederland normaal: € 49,95  In de aanbieding: € 39,80) – Wijn koop ik over het algemeen in pak, bij Albert Heijn als ik 25% korting krijg in mijn bonusbox. Ik hou van een glas wijn, maar ben geen fijnproever. Lekker is lekker en vies is vies. Pinot grigio is meestal wel goed en daarom durfde ik het ook wel aan om meerdere pakken te kopen. Trinkgut was de tweede winkel waar we kwamen en ik heb daarom meteen daar geshopt. Volgende keer zou ik ervoor kiezen om deze winkel als laatste te doen. Puur omdat we nu ongeveer weten wat we daar kunnen verwachten en dus eerst de prijzen kunnen vergelijken.

Oh en ik moet natuurlijk wel even zeggen: Géén 18, géén alcohol. Natuurlijk!

Citroensap 1 liter 2 stuks € 3,98 (In Nederland: € 5,90) – Ik heb een beetje een dingetje voor citroensap uit het buitenland. Het is iets wat ik vaak gebruik en als het me dan herinnert aan een leuke vakantie of, in dit geval. een leuke dag dan vind ik dat leuk. Nou bleek het ook nog een klein beetje goedkoper te zijn in deze grote flessen. Dus dat is mooi meegenomen.

Rewe € 2,96 (In Nederland: € 5,68)

Gnocchi 2 stuks € 1,58 (In Nederland: € 3,98) – Vorige keer dat ik in Duitsland kocht ik ook een pak, want het scheelt veel met de supermarkt prijzen in Nederland. Ik hou ervan om het zelf te maken, maar daar heb ik niet altijd tijd voor en dan is dit zo lekker! Toen ik nog thuis woonde was gnocchi met zalm mijn go to gerecht als ik alleen moest eten. En ja, dan voelde ik me op en top Jamie Oliver als ik het klaarmaakte.

Zoetjes 2 stuks € 1,38 (In Nederland: € 1,70) – Zoetjes waren op, dus ik had ze gewoon nodig. Omdat ze net iets goedkoper zijn in Duitsland dan in Nederland besloot ik twee doosjes mee te nemen. Kan ik de komende tig jaar vooruit want met zoetjes doe je wel een hele tijd.

Aldi € 2,65 (Normaal/ In Nederland: € 4,85)

Koolrabi € 0,49 (In Nederland: € 1,39) – Natuurlijk groei ik deze zelf in mijn tuin, de eerste zaailingen staan al klaar. Maar ik wilde graag even een knol meenemen om even te wegen wat zoiets normaal weegt en hoe groot ik het moet oogsten. Dan kan ik dat beter doen komend jaar. Maar dat die prijs zo verschilde met Nederland had ik niet verwacht. Gaat veel besparen met mijn moestuin vol!

Aardappelpuree € 0,59 (Bij Rewe € 1,19) – Ik moest natuurlijk ook gewoon iets ‘voor de leuk’ meenemen en dat was deze aardappelpuree. In een potje, zoals wij in Nederland ook wel de noodles kennen. Ik zag het bij Rewe staan voor € 0,69 in de aanbieding, maar toen mijn app het daar niet deed heb ik deze laten staan. Dus toen ik het vervolgens bij Aldi zag voor € 0,59 twijfelde ik niet om het mee te nemen. Of het lekker is zullen we zien, het is gewoon grappig om eens te proberen.

Alpenmelk chocolade € 0,49 (Geen vergelijking in Nederland) – Een probeersel, ik werd namelijk getipt dat dat ‘nep Milka’ van Aldi heel lekker zou zijn én goedkoop. Daar ben ik dus wel benieuwd naar, vooral in hoeverre het een dupe is. Met Iris heb ik het er vaak over dat ik niet merkvast ben, dat ik van veel dingen ‘goed’ genoeg vind. Maar voor chocolade ben ik wel heel lastig. Pure en witte chocolade kan prima goedkoop zijn, maar melk chocolade moet wel echt heel romig en lekker zijn. Cote d’or, Tony’s en Milka zijn daarom de enige merken waarmee je je blij maakt en die zijn niet goedkoop. Dus we zullen zien of deze chocola me bevalt…

Rossmann € 17,03 (In Nederland € 56,00)

Poly Palette haarverf 3 stuks € 7,97 (In Nederland normaal: € 29,97  In aanbieding: € 18,00) – Voor de haarverf die ik zelf zou kopen had ik per verpakking €5,50 betaald in de aanbieding, dus hoewel ik geen vast merk of voorkeur heb had ik wel een prijs in gedachten.

Essence precise brow pen 2 stuks € 1,71 (In Nederland: € 5,18) – Essence producten verschillen normaal niet zoveel in prijs met Nederland, maar ik had geluk dat een aantal items uit de handel zullen gaan en dus flink waren afgeprijsd. In Nederland krijg je dan 50% korting, nu was het meer. Wenkbrauw stift koop ik normaal voor een prijs van meer dan € 10,00, dus dan is € 0,95 wel echt een goede deal.

Essence easy brush liner 2 stuks € 1,71 (In Nederland: € 5,18) –  Eyeliner heb ik niet vaak op, maar als ik het gebruik dan altijd met zo’n stift. En eigenlijk ook al 15 jaar van Essence en nu gaat deze dus uit het assortiment en kon ik ‘m daarom voor een mooie prijs scoren. Helemaal top!

Essence pincet € 1,95 (In Nederland € 1,99) – Weer gewoon iets wat ik nodig had, want pincetten en scharen heb ik allebei heel veel (gehad) maar ben ik altijd kwijt. Nu heb ik mijn goede vorig jaar gebruikt om de rupsen van mijn plantjes af te halen. Tijd dus voor een nieuwe en die heb ik dus meteen meegenomen.

Isana deodorant 2 stuks € 1,20 (Geen vergelijking in Nederland) – Om te proberen nam ik twee deodorants van het huismerk mee. Beide als beste getest door iets Duits en niet alleen geurtje, maar ook echt antitranspirant. Daarvoor hebben we bij de Nederlandse winkels geen optie goedkoper dan € 1,00 in de aanbieding. Nu betaalde ik € 0,50 voor ‘mijn’ roller en € 0,70 voor de spuitbus van mijn vriend. Benieuwd hoe ze uit de test gaan komen!

Vitamine C bruistabletten 2 stuks €0,90 (In Nederland normaal: € 3,98  In aanbieding: € 2,99) – Als ik ziek dreig te worden. Of na een avondje doorhalen (wat lang niet is gebeurd) probeer ik mezelf altijd een beetje een boost te geven met Vitamine C bruistabletten. Of het helpt weet ik niet, maar als het placebo effect heeft vind ik € 0,45 voor 20 tabletten een betere prijs dan € 1,99. Vanwege houdbaarheid heb ik maar twee buisjes meegenomen, maar als we in september teruggaan neem ik voor een hele winter mee!

Cashback Persil discs gratis – Omdat ik ook graag een keer een cashback wilde proberen besloot ik er eentje te nemen die ook in Nederland aan de gang is. Bij Scoupy liep voor dezelfde Persil een cashback waarbij je € 2,00 betaalde. Dus het is heel leuk om eens te proberen. Als het lukt zal ik er later nog eens aandacht aan besteden, maar ik moet de bon nog indienen!

Kaas frischdienst € 3,80 (Normaal/ In Nederland: € 16,68)

Valess vegetarische schnitzel 2 stuks € 2,00 (In Nederland € 5,98) – Toevallig heb ik hier een dag voor we naar Duitsland gingen mee in mijn handen gestaan. Bij Albert Heijn hadden ze namelijk een 35% kortingssticker. Maar met een normale prijs van € 2,99 vond ik dat een slechte deal. Voor € 1,00 per verpakking vond ik het wel een leuke deal.

Big sam’s sweet onion saus €0,30 (In Nederland € 3,75) – Ik eet altijd Sweet Onion op mijn Subway broodjes. Dus toen ik deze zag voor dertig cent heb ik ‘m meteen meegenomen.

Holla die Waldfee Waldfruchtbowle € 1,50 (Normaal: € 6,95) – En ja deze fles, die moest mee voor € 1,50. Niet goed over nagedacht, wel heel veel geld bespaard! Eigenlijk heb ik bij deze winkel niet heel moeilijk gedaan, hij was ook niet groot. Maar als je in de buurt bent wel echt een must, just in case!

Kaufland €4,99 (In Nederland: €6,69)

Aardbeien 1 kilo €4,99 (In Nederland: €6,69) – Aardbeien in februari. Ik zeg zo vaak dat je het niet moet doen, maar voor € 4,99 de kilo vind je ze ook amper in de zomer! Dus daarom konden zowel Iris als ik ze niet laten liggen. En dan heb je ook nog eens dat ze vaak niet lekker zijn in deze tijd, maar ook dat was niet waar. Ze zijn heerlijk! Groot, stevig, sappig en zoet. Jongens wat wil je nog meer?

Benzinekosten € 8,56

Dit heb ik Iris laten berekenen en is dan ook de totale benzinekosten. Ik moet dus nog ongeveer € 4,30 optellen bij alles wat ik heb uitgegeven om  uit te rekenen of het het waard is om naar Duitsland te gaan voor de boodschappen. In totaal was de schade € 103,00, als ik dit zonder enige aanbieding in Nederland had gekocht was ik € 219,00 kwijt geweest. Ik ben dus wel erg blij met mijn buit. Maar ik heb natuurlijk wel alleen dat gekocht waarop ik echt geld bespaarde.

Blijf deze pagina zeker in de gaten houden om te zien of ik een reis richting onze Oosterburen wel echt zou adviseren.