Blogmas 2018

Fotoverslag: gratis houten kerstboom maken bij Karwei

Regelmatig kun je bij bouwmarkt Karwei gratis een leuke workshop volgen. Eerder dit jaar maakte ik bijvoorbeeld al een lamp en een bijzettafeltje. Voor de laatste workshop was ik helaas te laat om in te schrijven, vaak zijn alle plekken binnen een paar uur vergeven. Maar als ik er zelf op tijd bij ben deel ik het wel altijd even op mijn sociale media dat er een nieuwe workshop is. Dus als je er geen wil missen is het slim om me te volgen op Instagram of Facebook! Gister, zaterdag 15 december 2018; was het weer zo ver, deze keer zouden we een houten kerstboom gaan maken!

Op de tafels lagen alle benodigdheden klaar, wij kwamen aan toen een aantal mensen al druk aan het zagen waren maar het leuke is dat je gewoon kan beginnen. In de beschrijving (die ook op tafel ligt) staan de stappen precies uitgelegd. Als je hulp nodig hebt (dat was bij dit project niet echt nodig, maar bij andere misschien wel) zijn er behulpzame Karwei medewerkers aanwezig. Oh en er is ook altijd wel koffie, thee en iets lekkers aanwezig, goed geregeld dus!

Voor de houten kerstboom die we gingen maken was de eerste stap het aftekenen van de takken van de boom. Dat lijkt makkelijk maar de oplettende kijker ziet dat ik alsnog een klein foutje heb gemaakt.

Dan alles zagen, want dat was het grootste karwei (haha) van deze workshop.

Nog meer zagen…

JEEJ! Klaar met zagen!

Er ontstonden wel veel splinters dus de gezaagde onderdelen moesten even goed geschuurd worden. Maar pfoe wat is dat handwerk toch zwaar.

Alle onderdelen moesten met houtlijm op elkaar worden gemaakt, ondanks dat ik nog zo mijn best had gedaan om goed te meten moest ik een beetje helpen om het geheel mooi recht te krijgen. Nog een klein beetje schuren en dan is het houtwerk helemaal klaar.

Natuurlijk heeft een kerstboom ook een piek nodig. Vriend nam deze taak op zich (ja en liet het harde werk aan mij over).

Kijk nou wat een prachtige piek mijn boompje heeft gekregen!

Na de workshop doken we nog even de kringloop in, waar ik op een HEEL REK met Tiroler kleding stuitte! Ik heb echt al heel lang een Dirndljurk op mijn wishlist staan, dus ik ging als een gek door het rek heen, op zoek naar eentje naar mijn smaak én in mijn maat. Deze bleek echt per-fect! Ik ben er helemaal verliefd op.

Ik vond ook nog een heel mooie rok, die misschien nog een beetje korter gemaakt moet worden of gewoon helemaal tot iets nieuws moet worden gemaakt, maar de print vind ik zo schattig dat ik wist dat ik spijt zou krijgen als ik deze zou laten hangen. Zo op de foto vind ik hem eigenlijk wel al heel leuk, al kan de styling wat beter natuurlijk.

Dit is het printje dus. Geweldig toch?

Heb jij wel eens meegedaan met een Karwei workshop?

1 gedachte over “Fotoverslag: gratis houten kerstboom maken bij Karwei”

Reacties zijn gesloten.