voorraad 2019
Blogmas 2018

Mijn voorraad in 2019

Mijn voorraad is mijn trots, ik heb er hard voor gewerkt om mijn kast en kelder (deels, ik ben geen hoarder) te vullen zodat ik 75% heb kunnen besparen op mijn houdbare producten. Veel van de eetbare producten heb ik gekocht aan het begin van 2018; toen vond ik de beste deals en die heb ik voor een jaar ingeslagen. Sommige dingen zijn iets minder rap gegaan, sommige producten zouden wel weer een bijvulling kunnen gebruiken. Daarom wil ik nu mijn voorraadplan voor 2019 met je delen!

Dingen waarvan mijn voorraad nog genoeg is

Tandpasta – Met 1 persoon gaat tandpasta niet zo rap, maar ik krijg wel regelmatig nieuwe (gratis) tubes en ik heb in het begin van Gierige Gerda een paar keer (goedkoop, uiteraard) tandpasta gekocht. Nu ook de voorraad van mijn vriend erbij is gekomen kunnen we zéker wel een jaar vooruit. Daarom hoef ik in 2019 geen tandpasta te kopen. Mocht ik een actie tegenkomen waarbij ik tandpasta gratis krijg, dan zal ik deze natuurlijk wél lekker inslaan.

Wasmiddel – Net als tandpasta gebruik ik niet zo super veel wasmiddel. Ik gebruik nu nog een gratis fles uit begin 2017. Sterker nog; ik heb wasmiddel voor extra vieze was van ergens voor 2015. Maar ja ik ben niet zo’n viezerik dus amper wasmiddel voor extra vuile was nodig. Het gaat dus zo langzaam op dat ik eigenlijk sowieso de eerste 6 maanden helemaal géén wasmiddel wil kopen. Daarna kan ik een goede inschatting maken wat ik nog nodig heb en wat een mooi bedrag zou (kunnen) zijn om mijn voorraad aan te vullen.

Shampoo en douchegel – Dankzij een aantal goede aanbiedingen (lees: gratis producten) bij Kruidvat zit ik op dit moment met een goede voorraad shampoo en douchegel. Omdat dit meer is dan ik (waarschijnlijk) in een jaar op ga maken lijkt het mij slim om hier een jaar lang ‘koopverbod’ op te geven.

Pastasaus en soep (zelfs als het gratis is) – Ik heb mijn voorraad en gebruik van producten in het afgelopen jaar heel goed leren kennen en iets wat me is opgevallen is dat ik pastasauzen en soepen veel liever zelf maak dan dat ik zo’n pot of zak openmaak. Gelukkig is het ook makkelijk voor te bereiden; als de broccoli of courgette’s in de aanbieding zijn dan maak ik lekker soep en gaat dat de vriezer in. En mijn favoriete pastasaus is gewoon te maken met passata en maak ik dan vaak ook in voren. Nog beter zou zijn om verse tomaten te gebruiken, maar daar heb ik meestal geen zin in.

Pasta – Mijn buffetkast heeft de verhuizing niet overleeft, met al het servies dat mijn vriend mee zou nemen was er een grotere nodig. Toen wij de oude leeghaalden werd pas duidelijk hoeveel voorraad pasta ik heb. Ik denk dat ik wel 5 pakken spaghetti op voorraad heb, los van alle andere soorten pasta, allemaal van gratis tot mega goedkoop in een cashback. Beter maak ik eerst alles dus op en ga ik me dan nog eens zorgen maken over pasta. Ik eet het wel regelmatig hoor, maar het was zóveel dat ik het niet bij gegeten kreeg.

Dingen waarvan mijn voorraad wél nodig moet worden aangevuld

Wc papier – Hoewel ik nog steeds een strikte regel heb dat ik niet meer dan 20 cent per rol betaal voor wc papier is mijn voorraad in 2018 wel flink geslonken. Ik kan me niet herinneren dat ik het afgelopen jaar nog wc papier heb gekocht. Dat zou dan met een Scoupy actie moeten zijn geweest, eens even in de app kijken… Nee, volgens de app is de laatste keer 18 december 2017 geweest, een jaar geleden dus! Ik heb nog wat voorraad, dus er is zeker geen haast maar ik moet wel langzaamaan weer een beetje gaan uitkijken naar goede wc papier deals!

Koffie – Afgelopen jaar heb ik een goede voorraad opgebouwd voor koffie. Gewoon Douwe Egberts voor in de Nespresso voor nog geen 6 cent per kopje. Het waren maar 16 doosjes van 10 capsules dus inmiddels is dat op en loop ik een beetje achter de feiten aan. Waardoor ik eigenlijk veel te veel betaal voor mijn kopje koffie. Tijd dus om weer een goede voorraad op te gaan bouwen.

Knorr Wereldgerechten Burrito’s – Mijn favoriet en zo’n beetje het enige die ik echt regelmatig eet van de voorgemixte kruidenpakketten. Ik was er al achter gekomen dat Knorr voor Bobotie volledig overbodig is, maar de kruiden van het Burritopakket heb ik nooit kunnen evenaren. Daarnaast zitten er ook tortilla’s in het pakket die je nodig hebt (en als ik kies voor dit gerecht is dat niet het moment om tortilla’s ‘from scratch’ te maken.) Ik betaal er niet meer voor dan €1,00  per pak, maar hoop eigenlijk op een €0,75 actie aan het begin van het jaar. Afgelopen jaar heb ik 6 pakken gekocht en deze waren in oktober op, ik wil dus zeker niet meer kopen dan dat, afhankelijk van de t.h.t. datum natuurlijk.

Tandenborstels – Waar ik dus heel veel tandpasta heb verzameld lukt het met tandenborstels een stuk minder goed om ze in te slaan. Dus voor het nieuwe jaar moet ik zeker weer wat goede deals vinden. Ik probeer niet meer dan €0,50 te betalen voor tandenborstels, al die gekke technieken vind ik niet zo belangrijk. Ik vervang mijn tandenborstels wel elke 3 maanden, belangrijk voor hygiene en poetskwaliteit.

Er zijn nog wel een aantal dingen die ik moet inslaan of juist niet meer moet kopen, maar dit zijn de belangrijkste dingen. Het is slim om altijd uit te kijken dat je voorraad een beetje in balans is met wat je opmaakt, taferelen zoals bij Extreme Couponing zijn nergens voor nodig. Maar je wil jezelf ook niet voor je kop slaan omdat je teveel uit moet geven aan iets wat eerder super goedkoop was.

3 gedachten over “Mijn voorraad in 2019”

  1. Misschien kan je eens kijken bij de action voor tandenborstels, volgens mij zijn ze daar een stuk goedkoper.

  2. Deze dagen je advies opgevolgd, heb in de aanbieding scheermesjes en vaatwastabletten voor ruim 1 jaar ingeslagen . Ik vind dit altijd zo’n grote kostenpost, had nu nog wat geld over!
    Fijn geen omkijken meer naar. Ga ik dit komend jaar meer opletten.
    Dank je wel voor je tips.
    Fijne feestdagen en een mooi maar zuinig 2019.

Reacties zijn gesloten.