Geen categorie

Haal je het meeste uit je Postcode Loterij ‘Geniet van ’t Goede’-kaart 2022

Afgelopen paar jaar is het traditie geworden om elk jaar te vertellen hoe je het meeste uit de Postcode loterij cadeaukaart kunt halen. En deze week zal hij weer bij alle deelnemers op de mat vallen, dus; tijd om mijn blik er weer op te werpen. Dit jaar heet de campagne ‘Geniet van ’t Goede’ en hoewel het niet meer genoemd wordt, richt het zich nog steeds op minder vlees eten. Wat dat inhoudt, zal ik in mijn onderzoek wel weer te weten komen, de waarde is wel zoals altijd € 12,50. Benieuwd hoe we dat anno 2022 nog zo ver mogelijk kunnen rekken!

Je hoeft geen vleesvervangers te kopen

Zoals ik in de intro al zei; ondanks dat de naam van de actie enigszins is veranderd, is de actie eigenlijk nog steeds hetzelfde. Maar het voorkomt wel veel gemopper, want oh wat waren er in voorgaande jaren veel mensen boos! Dat terwijl ‘vega’ niet alleen vleesvervangers zijn. En het leuke van deze actie vind ik dat de actie dat ook laat zien doordat er meer producten meedoen. Want de supermarkt ligt vol met vegetarische producten. Je kunt dan altijd nog zelf kiezen om er zelf vlees bij te kopen of een keer vegetarisch te eten zonder vleesvervanger. Want hoewel ik zelf geregeld geen vlees eet, vleesvervangers vind ik zelf ook niet zo denderend. En dat is mooi want zijn ook een hoop groenten, fruit, noten en eieren die je kunt kopen met de kaart. Door de volledige lijst met deelnemende producten na te kijken kun je de kaart gebruiken voor je gewone boodschappen. Wil je wel een keer vleesvervangers proberen, dan is dit natuurlijk wel een mooi moment om dat te doen!

Aanbod flink verkleind

Dit is het derde jaar dat deze actie van de Postcode loterij zich vooral richt op vegetarisch. De jaren daarvoor waren de acties gericht op duurzaamheid en biologische producten. Dat betekent wel dat er elke keer andere deelnemende producten kunnen zijn. Gelukkig heeft Albert Heijn het dit jaar een stuk makkelijker gemaakt om te zien wat mee doet, want er is een hele ‘Geniet van ‘t goede – shop’ ingericht op AH.nl waar je makkelijk kunt zien welke artikelen meedoen. In de winkel vind je ook labels bij de producten die deelnemen, maar ik merk altijd dat deze na de eerste week wel langzaam verdwijnen. Terwijl producten nog steeds wel betaalt kunnen worden met de cadeaukaart, dan is de lijst op AH.nl wel heel handig én een stuk overzichtelijker dan de lijst die er vroeger was!

Je cadeaukaart combineren met folderacties

Ook dit jaar kun je je cadeaukaart weer combineren met bonusacties uit de folder en je Mijn Bonusbox. Daarmee krijg je dus meer voor de € 12,50! Zelf gebruik ik de kaart altijd graag om Knorr Wereldgerechten Burrito’s in te slaan. Heb je (nog) geen bonuskaart? Vraag er dan even naar bij de servicebalie voor je naar binnen gaat. Je kunt deze registreren voor aanbiedingen in de Mijn Bonusbox, maar je kunt hem ook volledig anoniem laten als je dat liever wil.

Wat kan je het beste kopen met de kaart?

Zelf gebruikte ik de kaart altijd om een voorraad aan te leggen waarop eigenlijk (bijna) nooit acties waren én dus mijn lieftallige Burrito’s te kopen. Ik doe zelf niet mee, maar heb altijd wel een kaart gekregen van iemand uit mijn omgeving die zelf niet bij de Albert Heijn komt. Maar ik denk dat gewone boodschappen op dit moment ook wel heel erg welkom zijn, zeker omdat er ook lekker veel groenten mee doen met de actie. Waarschijnlijk shop je normaal toch al heel wat van de op de lijst aanwezige producten en dat is net zo makkelijk. Ik denk dat je zelf vooral moet nagaan wat voor jouw situatie het beste werkt.

Box vol voordeel

Zoals elk jaar kun je ook weer een doos met producten kopen, deze kost precies € 12,50 en heeft een waarde van € 17,35. Toch zou ik het niet adviseren om deze te kopen, want je kunt een aantal van de producten uit de box in deze eerste week al met 50% kopen, misschien in de komende weken wel meer. Dus als je meer uit je € 12,50 halen dan is een eigen plannetje maken veel slimmer. Wat wel een voordeel is dat je, als je niet binnen een straal van 10 kilometer van een Albert Heijn woont, je de box online kunt aanvragen zodat deze wordt thuisbezorgd. Heb je toch je voordeel, zonder dat je veel benzine (of fiets kilometers) verspild!

Natuurlijk blijft het goedkoper om helemaal niet mee te doen met loterijen zoals de Postcode loterij, laatst heb ik nog een vergelijking gemaakt tussen beleggen en deelname. Maar uit de reacties daarop bleek toch dat veel mensen deelname aan de Postcode loterij ook heel leuk vinden. Gelukkig zijn er ook altijd mensen die hun cadeaukaart weggeven. Bijvoorbeeld omdat ze niet bij Albert Heijn komen of omdat iemand anders die € 12,50 beter kan gebruiken. Er worden rond deze tijd ook altijd veel acties georganiseerd om de kaarten in te leveren voor goede doelen. Zorg dan wel altijd dat je kaart is geactiveerd! En voor de mensen die wel de kaart wel zelf houden is het zonde als ze de kaart niet (laten) gebruiken. Daarom deel ik graag hoe je er zoveel mogelijk mee kan doen!

Dit artikel is geschreven uit eigen beweging, er is geen sprake van enige vorm van samenwerken. Ik kan dus ook geen vragen beantwoorden over de cadeaukaart. Daarvoor verwijs ik je graag naar de officiële actiepagina.